Hayırlı akşamlar. 🙋

Kin tutmama, çabuk affetme huyumu seviyorum ama bazen zarar veriyor. Affetmek iyi bir şey ama üzüntüsü bana kalıyor, sağlık olsun 😌
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayırlı akşamlar. 🙋

Kin tutmama, çabuk affetme huyumu seviyorum ama bazen zarar veriyor. Affetmek iyi bir şey ama üzüntüsü bana kalıyor, sağlık olsun 😌
Merhaba,
Aslında ben Bu kelimenin bir insan için kullanılmasını doğru bulmuyorum yani affetmek bağışlamak sadece bizleri yaratan Allah'a mahsus bir durumdur, yani biz bir insanı affetmesek ya da konuşmasak ne olur ki? Öyle ya da böyle eninde sonunda bu dünyadan bir gün o da göçecek biz de göçeceğiz ahiret hayatına gittiğimiz zaman ikimizin de birbiri üzerinde kul hakkı olduğunu da göz önüne alacak olursak bence bazı şeyleri fazla abartmamak gerektiğini düşünüyorum, ancak ne yazık ki hayat şartları buna müsaade etmiyor kardeş kardeşi sırf miras için düşman olabiliyor, ya da aile içindeki yaşadıkları birtakım olumsuzluklar yüzünden çeşitli şekillerde sıkıntılar yaşayabiliyor dolayısıyla aslında affetmeyi severim yani hiçbir insanla kötü olmak istemem ya mesela ben bir insanla küs olsam bile o insan gelip benimle konuşuyorsa hemen unutan bir yapım vardır.
Yani neyi uzatacaksınız ki mesela bizim yazlık komşumuz vardı Çok iyi adamdı adam vefat etti mayısın 6'sında E şimdi adam öldü yok yani artık bir daha dünyada olmayacak o yüzden bence affetmeliyiz ya bu kadar kibirli olmak yerine bir şeylere güzel gözle bakabilmek bence büyük bir başarıdır.
Kin tutmak küçük insanların işidir , Allah sevmez kin tutanları , sen kin tutma
Allah sever affedenleri , sen hep affet biz yaradanı razı edeçeğiz gerisi boş ,
Birisi sana kötülük yaparsa ona iyilikle cevap ver.
Birisi daha çok kötülük yaparsa ona daha çok iyilikle cevap ver.
Birisi sana daha çok kötülük yaparsa sen yine ona iyilik yap.
İnsanların en iyisi kötülüğe karşı iyilik yapandır.
☺☺
Kıyamam ya ben. Hani çok uç noktada bir şey olmadıysa ve bir daha aynı hatayı yapmayacağına azcık olsun inanıyorsam o kişinin sarılır affederdim. Deliler gibi pişman olduğunu gördüysem çok uzatamazdım sanırım.
Peki hatasının farkında olmayanı?
Ölsem affetmem. Ödül olur ki onu affetmek. Hatta teşvik olur. Nasıl olsa affedicek der bir daha hata yapar o kişi. Ama sevdiği insanı çok üzdığünün çok kırdığının farkındaysa çok pişmansa hatası için ve kendini affettirebilmek için dr çabalamışsa ancak affedilebilir...
Doğru ama bazıları yaptığının hata olduğunu bile anlamıyor
Öyleyse hatasını anlamasını beklemeli. Karşında bir egoist mi var? Sence bencil mi o kişi?
Bencillik her insanda yok mu biraz?
Ama konu şu ki yaptığının hata olduğunun farkında değil
Pekii yani çok özel değilse nasıl bir hata bu. Belki de istemeden yaptığı ama kalbini kırıcak bir şeydir ve neye kalbinin kırıldığını ve o an ondan nasıl davranmasını beklediğini bilmiyor da olabilir?
Uzun mesele aslında. Kalp kıracak bir şey ama bu onun farkında değil ve ben de söylemem zaten, sessiz kalırım. En büyük problemim 😅
Hımm. Yani anladığım kadarıyla arkadaşın medyum ve sen neden medyumluk süper yeteneklerini kullanıp senin neye kırıldığını ve hangi davranışını hatalı olduğunu saptamak için zihin okuma yapmadığı için trip atıyorsun ona yani 😂😂 doğru mu anladım 😂
Yok valla trip yok, aynı sohbete, konuşmaya devam. 😅 Kalbimde kalır benim, dedim ya zararım sadece kendime
Affedilecek şeyler var, affedilmeyecek şeyler var.. genelde sevdiğim insanlara kıyamam, kin tutabilen bir insan asla değilim. Seviyorum bu yönümü. Kırılırım, içime atar, yoluma bakarım. Affedilmeyecek bir şey olsa dahil, uzatmam. O insan önce kendini affetsin.
Bu ben, tamamen ben ☹
Şey geliyor aklıma hep. Amcam dedemle kavgalıydı.. Ve dedem hastanedeyken sağlıklı şekilde çıkacağına hepimiz kendimizi inandırmıştık, amcam o sıra Türkiye’deydi. Dedem 3 ay kadar komada yattı.. hala umutluyuz bekliyoruz her gün hastanenin kapısında nöbetleşiyoruz. Babam amcama yalvardı “gel helalleş, kalkamayacak babam” diye geldi. Amcamın o hallerini ve haykırışlarını unutmam. Helalleşemedi dedem gözlerini hiç açmadı ve vefat etti. Kindar insanları asla anlamıyorum.. hiç bir zaman anlamayacağım..
Bu denli kindar olabilmek büyük marifet, bence kalp katılığı. Şaşırdım...
Anlatırken gözlerim doldu.. hani sevdiğin insanı toprağın altına koyunca artık, iş işten geçiyor. Ne zamanı geri alabiliyorsun nede yaşananları. Affetme konusunda Allahtan üstün müyüz? O bile kulum gelsin, istesin ben affedeyim dememiş mi.. aman ne bileyim biraz daha az kibir, biraz daha az düşmanlık, çok çok merhamet gerek.
Çok haklısın çok. Kalbimiz bu kadar katılaşmaz İnşaAllah.
Rabbim mekânını cennet etsin.
Amin ☺️🌸
Teşekkür ederim ☺️🌸
Cevap
37Cevap
Duruma göre değişir. Ancak şundan eminim affetsem bile eskisi gibi olmam çok zor. Bu da tabii yaptığı şeye göre değişiyor. Kesin ve net olmamakla beraber kolay olmasada affederim.
Affetmem. silerim hayatımdan. ama duygusal anıma denk gelirlerse bir sarılmaya ve değer görmeye affederim :D ama ilk hatasında yine silerim
Artık bu yönüm çok baskın değil. Başkalarına göre absürt geliyor çoğu zaman, ama ben bu keskin yanımı seviyorum.
Bir insan bir kez hata yapsın o aklımın bir köşesinde mutlaka kalır. Affedici olmak eksiltiyor insanı. Geride bırakılması gerekenleri bırakmak lazım.
Zamanında kolay affederdim. Sonra anladım ki insanlar affedilmeye layık değil. Bir hata bin hatayı doğurur. Bir affediliş birden fazla yanlışa davetiye çıkarır. Herkese ederinden fazlasını hak görmemek gerek.
Ailemden biri değilse hayır.
Çok kolay insan silerim. Umrumda da olmaz.
Zaten arkadaşım da 2-3, fazlası yoktur.
Affetmek kelimesi beni bir tık rahatsız etti ama, ben affetmek değil de hayatımda bir daha bir sıfata sahip olamayacak diye nitelendiriyorum.. biraz ağır geliyor bana kelime.
kolay affetmem ben hatta hiç affetmem affetmem yeniden yapmasına neden olabilir nitekim diye düşünüyorum
affetmek karşı tarafı cüretkar hale getirebiliyor yaşadım biliyorum..
Seviyorsam affederim,
Hep affederim,
Sürekli affederim,
Seviyorsam, evet affederim...
😄😄 Affetmek erdem midir, neden hep biz erdemliyiz 😅
Sanırım çok seviyoruz, belki de ondandır...
Fazla değer vermekten hep..
Belki de...
Ben kolay affetmem.
Yinede kişiye, duruma göre değişen bir durum. Kolay kolay kızmam, kızarsamda zor.
🤨🤨
🙄
Kinci değilim Mevlama havale ederim. Yapılan hataya bağlı tasvip etmediğim bir şey se asla
Belli 🌹☺
Teşekkür ederim, bu arada gitme siteden, 😊🌹
Şimdilik öyle bir düşüncem yok, teşekkür ederim. Sen de gitmemelisin ☺
Rica ederim, inşallah 😊
Kinliyimdir..
Küstüğüm sebep ortadan kalkmadıkça zor..
Affedilecek bir şeye darılmam bile.. İnsandır, hata yapar..
Ama bazı hataların telafisi olmaz.. Onları da affetmem mümkün değil..
Kin tutmam kesinlikle. Sadece kırıldıysam eğer, kapı kapanır. O kapıyı koçbaşı bile açamaz artık.
Kolay küsmüyorum diyeyim. Gerçekten küsersem, çok kırılmışım demektir. Biraz çabalaması gerekli kendini affettirmek için
Sen bensin. 😄 Kin tutamam insanlara, duygusal yapımdan dolayı oluyor, affederim belki ama unutmam, küçük detaylar bile aklımda olur. Arkadaşlarım bunu iyi bilirler, ister istemez yerleşiyor kafama yaşanılanlar.
Minnoş kalpler 😄
Ben kim oluyorum da affediyorum. Bir Kızılderili sözü der ki :
Kin tutarak kendi ruhunu karartma, unut gitsin. ( ya da benzer birşeydi)
Affedemem affetme gibi yaparım ama o kırgınlık hep durur içimde. Her yüzüne baktığımda aklıma ihaneti gelince kendimi geri çekerim.
Kinci değilim, kin tutmam bir özürle yelkenler fora 🤣ama bundan sonraki davranışı özürden daha önemli.
Ben de kin tutmam bana ağırlık veriyor. Çok büyük bir şey olmadığı sürece affettiğim oluyor. Çok büyük bir şey ise mesafeli ve nötr olurum.
Dünyanın kaderi bana bağlı olsa gebersin alayı der yine affetmem öyle bir kine sahibim🙄
Ne kadar kızdığıma bağlı kimisini affetsem bile kinim asla geçmeyebiliyor
Kin ve kıskançlık genlerimden alınmış.
Öfkem saman alevi gibi.
hemen değil biraz sürtmeye çalışırım burnunu :)
Kin ve Nefret beslemem ama kolay da affetmem. Hatta affetmek yerine silmek daha kolay benim için.
Ağır bir şey yaşattıysa Allah’a havale ederim ama affeder miyim? O zor işte
Kolay affetmem. Kinde tutarım. Ama cezalandırma yoluna gitmem
Affetmem.
Kinci ve yapılanları hiç unutmayan biriyim
Zor affederim hep aklımda kalır, yapılanlar.
Kolay affetmem hanımefendi ancak bazı insanlar affetmeye değer olabiliyor onları değerlendiriyorum tabiki...
Ne güzel efenim ne güzel
Burada da yazdim defalarca en sevdiğim huyum kin tutmamaktir. Zihnimde , ruhumda ağır yükler taşımamaktan yanayım. Bu halinle mutluyum. Bir hakkım varsa zaten ilahi adalet onu tahsil eder.😁
Eskiden evet. Şu an gidenin dötüne bi tekme de ben atıyorum dönersen şerefs*zsin hadi bakiyim diyerek.
Nasıl başarıyorsun, bana da de ☹
Zamanla kendiliğinden geldi o umursamazlık bilmiyorum umrumda değil şu an kimse ve hayatımda yeni birine ihtiyaç duymamanın verdiği rahatlıktan sanırım. Herkes olsa da olur olmasa da olur kafasındayım fark etmiyor varlıkları yoklukları
Bu saatten sonra idolümsün 🙋
Başka idol bul kız kendime hayrım yok valla dhdmd
Küçük önemsiz şeylerin üstünde durmam kolayca unutur geçerim ama, önemli ciddi konuları unutamıyorum ve affedemiyoruz. 😌😎
Kin tutma ve kesme gibi bir huyum yok. En fazla kırılırım 🐝
Kalpler kırılmasın vız 😅
Böyle şeylere gerek yok.
Konuşmuyorum o kişiyle eğer değer verdiğimde anlamaya çalışıyorum falan ama asla unutmam biraz kinciyim birazcık ama 🫣
bazen, yani yaşadığım olaya ve üstünden geçen zamana göre değişir aslında çünkü en genelde unuturum yaşananları, sadece unutulmaz olanları affetmem
Ben genelde ya hep ya hiççiyimdir. Babamı bile affetmedim. Affetmem.
Direkt olarak affetmem.
Kişiye göre değişir bu.
Duruma ve yapılan şeye göre değişir
Yapılan iyiligi de kötülüğü de unutmam..
Duruma bağlı
Duruma göre değişir
kolay affederim ama unutmam
Çok kızgın değilsem evet afederim
Affettim gitti. Bir daha gözüm görmesin. :)
Maalesef çok kolay affediyorum
Yapılan şeye bağlı
Hayir hic sevmesemde kinciyim
Konunun büyüklüğüne göre değişir
Kolay kolay affetmem..
alnımda enayi yazdığı için evet
Biz safız 😅
Kimseyi kolay kolay affetmem.
Affediciyim Evet ama sıkıntı büyükse affetmem
Affetmem, bitti dediysem geçmiş olsun
konuya göre değişir.
Kolay affetmem