Insan hayatında türlü türlü düğümlerle karşılaşıyor. Siz karşılaştığınız düğümleri nasıl bertaraf ediyorsunuz?

Insan hayatında türlü türlü düğümlerle karşılaşıyor. Siz karşılaştığınız düğümleri nasıl bertaraf ediyorsunuz?

Güzel bir o kadar da zor bir soru...
Düğümü açılması gereken şeyleri sabırla ve azimle, mücadele ederek açmalıyız..
Açmaz kesersek, ileride tek parça ip değil, kesilmiş ip olarak yine karşımıza çıkar ve bu da bizi mutlu etmez..
Ama bazı durumlar da vardır ki, insan kesip atmasını bilmeli...
(Mutsuz edecek, olumsuzluğa sevk edecek durumlar gibi)
Zoru seviyoruz.😁Tesekkur ederim.
Evet haklisiniz bazi dugumleri cozmeye calisirken biri gelir alir elinizden iyice kordugum eder hadi coz bakalim der. O zaman da dugumun her iki tarafindan kesip 3 parcaya getirmeyi daha cok seviyorum. Eline dugumlerini de verip var git yoluna demek dusuyor. Gariptir ki bu durumlarda mutsuz olmuyorum.
Aksi durumlarda ise dugum cozmek bizim isimiz.😁
😂😂
Düğüm çözücü mü demeliyiz size o halde 😂
Garip değil bana göre gayet normal ve hatta olması gereken bu..
Ya aslında insan kendini mutlu eden şeylere bakmalı...
Bir başkasının yanlış demesine aldırış etmeden...
3 parçaya bölüp eline vermek kişiyi mutlu ediyorsa, yapmaktan çekinmemeli..
Hayat bir kişilik...
Eğrisiyle doğrusuyla rota bizim rotamız...
Navigasyona her zaman uymamak lazım, ki o bile yanılabiliyor..
Rabbimiz, bizlere ağır düğümlerle baş başa bırakmasın (Amin)..
Diyebilirsiniz.😁
Benzetmeniz guzeldi. Rota bizim rotamiz, dogru ya da yanlis, bize iyi hissettiren neyse o sekilde olsun, olacak.
Duaniza da binlerce amin diyorum.
“ felsefe, kişinin kendisine ve çevresine naif biçimde bakma kararıdır.” diye bir laf var.
Yani şeylerin özüne inip onla iletisim ve temaşa edip orada özü itibariyle davranmaktir.
Çözülmek istemiyorsa da beklerim. Yapabileceğim tek şey budur.re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p
Beklemek... Bu bir çözme eylemi mı sizin açınızdan?
Beni olumlu anlamda değişime sevk edecek herkese ve her seye minnet duyarım. Bu benim için çok kıymetli. Bunu üslubuyla yapan olduğu müddetçe hazırım. Aksine uzlaşmaya yanasmıyor ve uzlasan tarafin eylemlerini de hafife aliyorsa o da cozumu imkansiz kiliyor o zaman beklemeyi degil düğümleri kesmeyi tercih ederim.
Cozumden vazgecmek, oylece birakivermek. O sekilde nihayete erdirmek.
İtiraf ediyorum bu konuda eskisine göre daha güçsüzüm. Kendimi motive edecek bir güç arıyorum ve onu da bulamıyorum. Dolayısıyla karşıma çıkan düğümlerden ziyade zihnimin içindeki düğümleri çözmem gerekiyor. Bu da fazlasıyla zor.
Insanin kendini taniyabiliyor olmasi cok kiymetli, ne mutlu size.😊
Öylece bırakıyorum ben ama bazı konularda. Düğümün zorluğuna bakıyor biraz, bazı konularda çabuk pes ediyorum, hep korkudan. Ama bazı düğümler kolay geliyor, kesmeden çözüyorum.
Hangi düğümler zordur sizin için?
Ulaşması zor olan her şey zor benim için, çok emek, çaba isteyen, fazla zaman harcamam gereken şeyler mesela.
Onları çözmeyi tercih ederim. Kolayı herkes çözer.😁Hamur açıyoruz neticede.
Çabuk pes eden bir yapım var maalesef, bazı konularda zoru görünce yoldan dönüyorum. Mutfak hariç 😅
Sonuna kadar direnmeyi severim ben. Herkesin ulaşamadığı o zirvededir daima gözüm. Mutfakta fırtınalar estiren biri olarak görüyorum sizi aynı çabayı hayatınıza da tatbik ettiğinizde neler olur kimbilir.😁
Ne güzel tebrik ederim valla sizi, MaşaAllah diyeyim.
Teşekkür ederim ☺ Cidden pes etmem olmasa ben de farkındayım yapabileceklerimin bir de geç kalmışlık hissi var o da pes etmemi daha da hızlandırıyor. Keşke biraz kendim için çabalasam.
Tesekkur ederim.😊🌿
Istisnalar bizim icin de olabiliyor maalesef. Gec degil esasinda insan ne zaman tamam diyorsa tam vakti o zamandir bana gore. Baslayalim yeter ki.
Evet bir yerden başlamak gerekiyor farkındayım inanın ama nerden işte 😅
Cevap
5Cevap
Evet çözemiyorsam yok ederim sorunu
Çözebileceğim ama çözülmek istemeyen düğümleri kesmekle bile uğraşmam.. Ya atarım ya yakarım..
Bizden insafsizlari da varmis.😁Biz en azindan 3 e kesiyoruz.
İnsafın da onuru var :) her şeye insaflı olunmaz
Çözmek için çok uğraşıyorum. Soru çok güzel 😊
Tesekkur ederim.
Açmaya çalışırım. Uğraşırım. Öyle kalması beni huzursuz eder. Ama baktım olmuyor ipten de vazgeçmesini bilirim.
Evet hic uğraşmam düğüm olduğu yerde keserim, durup vakit harcamam...
Düğümüne göre değişir
Hangi düğümler kesilmeyi hak eder?
Çözmeye değmeyen biri için çözmem keserim
Dügüm degil kisi muhim sizin icin doğru anladım umarim.
Aynen öyle
Tesekkur ederim.
Keserim
Ya size çok fazla kaybettirecekse , yine de keser misiniz?
Bazen kesmek gerekir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?