#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚 Tam derin bir nefes aldığında birşeylerin yok yere bittiğini anlarsan duygu ruh halin ne olursa olsun mental gücünle yeniden yapar mısın? #tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Her şey bir anda yıkılırsa yeniden yapmak duygu işi mi, zeka işi mi?
biraz duygu biraz zeka birazda inanç meselesi işi bence
önce yıkılacak sen biraz bekleyecek bir plan yapacak sonra ayağa kalkacak adımlarını atacaksın duygusal davranamazsın tamamen zekice hamleler şart ve her şeyin iyi olacağına dair inancın sağlam olmalı
İnanç meselesi. Bazen her şeye yeniden başlamak gerekir. En azından ruh sağlığımız için. Zaman zaman bir de fark edersiniz ki, kurduğunuz düzenin mahkumu olmuşsunuzdur. Öyle zamanlarda düzeni yeniden organize etmek ilk akla gelen çare olabilir. Alaşağı ver yukarı derken birden bunalırsınız. Zira görürsünüz ki, kendi ağlarınızın kurbanısınızdır. Malum hiç bir zümrüt iyi yontuldu diye elmas olmaz. Nafile kendinizi hırpalamayın… Elinizdeki taşı elmas yapmaya çalışmayın. Çıkış bulamazsınız. Ardından belki de kendinizi düzeltmeye koyulursunuz. Artık bütün oklar kendinize yönelmiştir. “Ah keşke” dersiniz. “Keşke şöyle değişik bir usta olsaydım da şu taşı elmasa çevirebilseydim!” Maalesef oradan da çıkış yoktur
İkisininde işi açıkçası. Duyguların darmadağın ise toplayamazsın.. Zekanın bir önemi yok bu durumda. Ama yine bazı durumlarda Zekanı kullanarak yeniden inşa edersin.
Zeka diyorum. Zekası olan duygularını bir tarafa bırakarak. İşine odaklanabilir mesela. Bunu ben bir çok defa böyle yapmıştım. Bundan 2 sene önce falan. Oluyor yani.