Bu dünyada "Cenneti yaşamak" mümkün olabilir mi?

#Vesselam
Bu dünyada "Cenneti yaşamak" mümkün olabilir mi?

#Vesselam
Mümkün
Sağlığın yerindeyse, maddi sıkıntın yoksa, evin, yiyecek yemeğin varsa, derdin yoksa, ailenle huzurlu bir hayatın varsa hayat senin için cennettir. Hele ki Allah'a kulluk görevini hakkıyla yerine getiyorsan sen o cenneti hayatına getirmişsin demektir (Bence)
Güzel 👍
Benim inancımdaki cenneti bu dünyada yaşayamazsın. Yani ordaki bir çok nimete burada olaşamazsın. Ulaşsam bile ordaki kadar haz verici olmaz. Bu dünyada cenneti yaşamaya gelince elbette mümkün. Her ne kadar imtihan olsak bazen işler istediğimiz gibi gitmesede Allah 'ın kullarindan istediği şekilde yaşanırsa işlerin terste gitse , düşüp bir tarafını yaralasanda birileri ihanette etse içindeki huzur ile ve kullağunun bilinciyle en kötü şeyde olsa buda geçer Ya Hû diyebilir paniğe kapılmazsın.
Hep söylerim mutsuzlukta mutlulukta seçimdir bizim seçimlerimizn geri dönüşüne göre şekillenir. Mutsuz olmak istiyorsan hırs yapmak lazım, şehvet perest olmak lazım, akılsız gibi davranmak lazım, gaddar olmak lazım ve büyüklenme herşeyi kontrol etmeye çalışmak lazım.
Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsan kulluğunun bilincinde olmak lazım. Allah 'ın tüm zati ve subuti sıfatlarını bilip teslim olmak lazım. Buna tam olarak teslim olursan bilirsin ki. Allah imtihan eder ama kimseyi ihmal etmez. Rahmet ve merhamet sahibi ve Şekür esmasını sonuna kadar yerine getirir.
Allah insanlara diyor ki bana güvenin ben size yardım ederim. Mesela Hz. Musa as Allah a güvendi hareket etti Allah nehri yarıp geçmelerini sağladı. Allah Nuh as a emretti emrini yerine getirdi tuhafdan kurtuldu. Mutlu ve huzurlu olmanın anahtarı belli. Gerçekten iman edilir ise bu dünya cennete döner yok diğer türlü olursa kalple Allah 'ın yerine başka şeyler koyarsanda o yerine koyduğun şeylerden illaki tokat yersin sonra ben ne yaptım dersin.
Bu konu hakkında dahada yazabilirim ama fazlada uzatmaya gerek yok. Biraz daldan dala olsada anlatmak istediğimi anlamak isteyen anlar. İstemeyen ise anlamasada olur
Allah razı olsun :)
Amin cümlemizden
Cevap
6Cevap
Birinci ve üçüncü madde tamam, diğerleri eksik.. 😄
O da olur inşallah :)
Nasibimizde varsa neden olmasın:) Herkesin dünyadaki cenneti olarak tanımlayacağı belki başka olsa da. Nasip kısmet..
Sizin tanımınız ne peki?
Dünya kâfirin cenneti müminin hapsidir. Hadisi Şerif.
Mümkün değil mi yani?
Mümkün kardeşim nasıl anlamadın hadisi
İlla kâfir mi olmak lazım onu diyorum?
Kafirce yaşamak evet
Katılmıyorum.
Katilmazsan katılma kardeşim hadis bu
Hadise değil size katılmıyorum..
Amenna o zaman
Hadisleri inkâr edecek, karşı çıkacak hadsizligi yapacak biri değilim.. Hadis inkarcıları benim düşmanımdır ayrıca..
Elhamdülillah
Elhamdülillah
yiyip yiyip kılo alamayanların bayrak taşıyanıyım
Benim bir arkadaşım da öyle.. O da tedavi görüyor ama.. Kilo almak için
Cehalet ancak cennette hissi uyandırır. Cehennemi yaşayanlar farkında olanlardır
Benim inancıma göre öldükten sonra ölüler diyarının Tanrısıyla sonsuz hayata ya da reenkarnasyona geçiliyor
Sorum bu değil ki? İnancınız sizin olsun :)
yanlıs anlamısım tamam soruyu cevaplıyorum bence mümkün bir insan cennetin hissettirebildiklerini bu dünyada kendisine yaratabilir.
Nasıl peki?
Cennet = sonsuz haz almaksa, Herkesin bilinçaltında bir eksiklik yattığından dolayı sonsuz haz alamamaktadır. Bu yüzden ilk önce bilincin altı keşfedilmeli ve onun eksikliğini tamamlamaya yönelik bir hayat yaşanmalıdır. Hazza yönelik hayatın tam olarak olmaması insanın hayatta kalmak yaşamını sürdürebilmek için sorumluluklarının olmasıdır. Bunlar tam haz duygusunu engellemektedir. Bunun için tüm insanlık toplanıp bu sorunu çözüp sadece iyi duyguların yaşandığı bir dünya yaratabilir. Ütopik olsa da mümkün.
:))
Cennet diye bir şey yoktur öldükten sonra bir hiçlik bizi bekliyor
Dünyada sordum zaten.. Öldükten sonrası bizi ilgilendirmiyor :)
Var yaşayanlar. :)
Kimler onlar?
dan bilzerian 😂
Ne seçersen onu yaşarsın.
Nasıl yani?
boşa gelmedik bu dünyaya hurmalar tırmalar
Bence mümkün hep ümidim var
Cennete ramak kalmıştı son şık tutmadı 😏
Ailen sevdiklerin yanindaysa cennet yaninda
bakış açısı ile evet mumkun
Kyk borcum olmamasi disinda uyan yok
degil bence