Anılarla aranız nasıldır?

Yoğun gündem içerisinde '' şu boşluğa da bir film sığdıralım '' düüncesiyle '' Babamın Penguenleri '' isminde Jim Carrey'nin izlemediğim son filmini izledim geçenlerde. Babasından miras kalan penguenlerin evine gelmesi (!) kargoyla ve çok enteresan bir ortamın içerisinde kalan birinin hikayesini anlatıyor :))) Güzel film, çok daha güzel filmleri oldu Jim'in ama izlediğime değdi. Jim Carrey'in çok büyük bir bölümünde filmlerinin kesinlikle bir yerlerine yerleştirilmiş duygusal temalar vardır. Senaryoları da bence ona göre kabul edip, hatta kendi isteği ile de ekleme yapıyor olabilirler. En azından geçmişte. Bu filmde de çok güzel bir cümle geçti : '' Bazen en iyi anılar, en kötüye dönüşebiliyor. ''

Anılar aslında geçmiştir, hiçbir anısı olmayan birine rastlayamazsınız. En ağır beyin hasarlı hastalar dahi, ara ara hatırlayabilir bazı kesitleri yaşamlarından. Peki ama onca şey yaşanıyor, iyi anı da var, kötü anı da. Hepsini hatırlamalı mıdır insan?

Hayatta kasti olarak yaptığım şeylerdendir aslında benim, bilerek, kasti olarak bir şeyleri unutmak. Bir insan eğer ki berbat anılarını, kötü olayları, kötü insanları, kendisine yapılan olumsuz şeyleri ve kişilere dair detayları daima aklında tutma eğiliminde olursa; ki sürekli ara ara hatırlayıp üzerine düşünüp konuşmak da onları geri getirir ve sabitler zihne ; o insanın kalbinde kin, nefret ve öfke yer edebilir mazaAllah. Birçok insanda vardır bu.

İlkokulda lakabım çiko, şişko, koca g... idi benim :))))

Bu lakabı takan, söyleyen, bu lakabı kulaklarıyla duyan ve ses etmeyen öğretmenimi zaman içerisinde hafızamdan silmek istedim. Ben içime attıkça, anımsamaya gayret ettikçe baktım ki kin güdüyorum. Futbol maçında bir arkadaşımı kasti olarak sakatladım, sırf bu lakabı takanların başında geliyor diye. Ne kadar edepsizce değil mi? Kendimden utandım sonra, bir daha da anımsamadım. O kişiler mi? Hiç olup gittiler, kendileri gibi yaşamlara ve çevrelere sahip oldular. Bir tanesinin yüzünü bile doğru dürüst hatırlamam. Yıllar sonra birkaçı görmüş beni de, 1 saat anlattılar çıkartamadım kim olduklarını :)))) Demek ki unutabiliyoruz :))

Bir parça huzuru arayan olalım hep ^^
Bir parça huzuru arayan olalım hep ^^