Ve kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz...
Her defasında bida yapmıcam diyip de yine onu yapmaya bagımlılık mı deniyor?
Ve kendinizi nasıl ikna ediyorsunuz...
Her defasında bida yapmıcam diyip de yine onu yapmaya bagımlılık mı deniyor?
Merhaba, insanları ikna etme konusunda başarılı değilim bence ama kendimi ikna konusunda oldukça başarılıyım yani kendimi nasıl ikna ediyorum onu söyleyeyim. Bir kere kendime karşı çok samimiyim ve neyi yapıp yapamayacağımı çok iyi biliyorum. Hedeflerimi doğru bir şekilde belirledikten sonra kararlı bir duruş sergileyeceğimi bildiğim için kendimi bu şekilde rahatlıkla ikna edebiliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
İkna etmeye çalışmamın aşamaları vardır ve karşımdakinin tavırlarına göre değişir. Mesela önce ya net olarak mantıklı sebepleri sıralamaya başlarım ya da açıkça belli etmeden alttan alttan yolumu yaparım. Sonra verilen tepkiye göre dozu biraz arttırırım ve karşımdakinin isteğinin kötü yanlarını sıralamaya başlarım. Sonra genelde ara veririm çünkü karşındakine düşünme fırsatı vermen gerekir. Çoğu insan zaman verilince ikna olmuş halde geri döner.
İnsanları önce kötü yanlarını dile getirirsen beyin sürekli savunan bir organımız oldugu karşıdan gelen böyle bir konusma altında olursa ne kadar zaman olursa olsun kabul edeceklerini pek sanmıyorum... Karşı tarafı ikna etmek için yöntemim empati yapmak ve sanki ona istediği şeyi verecekmişim tarzı yaklaşmak daha etkilidir dediğin yöntemden hem zaman kazanmış oluruz daha cabuk ikna olur cünkü o gelir artık bana hem bekleme kalkar ortadan... ama kendimi ikna etmeyi bulamıyorum bir türlü
Cevap
2Cevap
Kendi fikrinin aslında onlar içinde mantıklı ve makul olduğunu göstererek.
"Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Tekrarlamak delilik değil aynı şeyleri yapmak bence delilikde değil... Sonucu hemen beklemeyeceksin tekrarladığın konuda sadece
Einstayn haksız diyorsunuz. peki
Einstein haksız olamaz mı?
Beyin nasıl ikna olur biliyor musunuz?
Bunun sadece iki yolu var...
1- Hipnoz
2-TEKRAR
ile bilinçaltını ikna ediyorsun...
Mesela 1. Sınıfa giderken alfabeyi ezberlemek için en baştan başlayıp sonuna kadar ezberlemek için kaç kez tekrar ettin? Ama bir kere en baştan en sona kadar okursan bir daha tekrar etmene gerek kalmaz...
parçadan bütüne gidip sonra bütünü ele alarak çok daha sağlıklı öğrenilebilir. aynı şeyleri yapmak ile yapmak istediğin şeyde hatalarını bulup yöntemini geliştirmek daha faydalı diyelim
Tabiki seende istediğini diyebilirsin...
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?