Çabuk sıkılan, çabuk bıkan biri misin? Hayatında hep yenilik mi ararsın?

Çabuk sıkılan, çabuk bıkan biri misin? Hayatında hep yenilik mi ararsın?
Hayır aslında her şeyden çok çabuk sıkılan bir insan değilim normalde bazı şeyleri böyle kolay kolay heves etme heves ettiğim şeyi elde edersem de zaten ondan öyle kolay kolay da sıkılma bu yaşları geçeli çok oldu çünkü.
Hayır değilim, mutlu olduğum şey beni ne kadar süre sonra da olsa sıkmaz. Her şeyden çabuk sıkılmak bir hastalık bana göre. Modern çağın hastalığıdır. Spotify'da yapılan bir araştırmaya göre şarkı keşfet kısmında yeni şarkılara şans verilen süre ortalama iki saniye idi sanırsam. Yani insanlar artık iki saniyede o şarkının iyi olup olmadığına karar verebiliyor. Film izlemeye dahi tahammülü yok insanların. İki saatliğine oturup dünyayla bağını kesme olayını beceremiyorlar. Yazıların kısa olduğu sosyal medyanın da etkisi büyük. İnsanların dinlemeye de okumaya da tahammülü yok hiperaktif çocuklar gibi. Peki ne zaman dinler, ne zaman okur? O şey popüler olursa elbette ki. Teknolojinin hayatımıza bu kadar dahil olmasına ve bilinçsizliğe bağlıyorum bu sorunu. Tüketimi artırıcı bir ruh hali olduğundan mütevellit kapitalist düzenin gereği bana göre. Yakında medikal literatürde psikolojik hastalık diye işlenir zaten.
Bu konuda biraz maalesef diyerek sıkılganım. Yeni şeylerle uğraşmak, yeni arayışlara çıkmak beni daha çok mutlu ediyor. Yaptığım işleri bitirmek için uğraşır ve çaba gösteririm ama o geçen zaman bana baya zulüm gibi geliyor. Belki de odaklanma problemi yaşadığım için de bu şekilde sıkılganımdır bilemiyorum. Şu ana kadar bir zararını görmedim, insanlara da pek yansıtmam bu huyumu ama "sıkılma" eylemi hoşuma gitmiyor 😕
Çocukken oyun oynarken ilk sıkıldığım vakitler zaman geçmez gibi geldi bana. Hayret verici bir histi bu, bir insan neden sıkılır ki?
Bu sorunsalı yaşamım boyu zihnimde gezdirdim. Sıkılmamaya başlamak kendini bilmek, kendini anlamaya çalışmak ve vaktin içini doldurmakla alakadar bir şey de zaten. Zaman içerisinde sıkılmayan biri olmaya başladım ben de, bu süreç de devam ediyor elhamdülillah.
Ayrıca, çabuk sıkılan ve çabuk oflayıp puflayan insanları da keyifli ve olgun bulmam, arkadaş olarak da edinmemeye çalışırım çünkü yanımda da sıkılmaya kalkarsa, bu bana da saygısızlık olacaktır.
Sıkılmamayı öğrenmek sanattır.
Ben kendimi bildim bileli ilgi duyduğum, sevdiğim şeyler söz konusu olduğunda çabuk sıkılan biri olmadım. O yüzden belki de bunu huy edinmiş insanla geçinemiyorum. O kafada olan arkadaşlarımla da zaman zaman fikir ayrılığı yaşıyoruz. Ve ben içten içe üzülüyorum gerçekten insanların bir şeylerden bu kadar çabuk sıkılmalarına tahammülsüzleşmelerine. Her şeyi çok çabuk basitleştiriyor ve değersizleştiriyorlar gibime geliyor..
Çok doğru izah ettiniz, bana hep çabucak sıkılan kişiler çocukluktan çıkamamış, hayatı öğrenmemiş ve dediğiniz gibi kendisine, geçen zamana ve hatta bize de saygısız olanlar oluyor. Geçip giden vakte, kendisine son derece saygılı olsa, bu zamanın hakkını vermez mi?
Bide şu durum var, arkadaşlarımız bizler gibi asla sıkılmayan tipler olmayabilir ama aynı ortamda olunca maalesef bu durum karşısında "onlar sıkılmasın diye" tutumlar geliştirmek durumunda kalıyoruz. Ne münasebet? Ben keyif alamıyor, bir de seni eğlendireceksem, ben ne olacağım? 😅 Orada sıkıntı var demektir.
İdare ederiz kıymet verdiklerimizi ama bu durum sürekli devam edince iletişim sekteye ister istemez uğruyor.
Ağzınıza sağlık.
Çok üzülerek söylüyorum ki bu tip kişiler zaten ya ailesince şimartılmış, ya da kendi kendisini şimartmış, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan kişiler...
Kıymetli ve değerli insanlar zaten bulunduğu ortama neşe getirir, hareket getirir, burun bükmez😅😅🙈
Hemfikir oluşumuz mutlu etti beni, çünkü genelde bu açıdan bakmıyor insanlar :))
Ve maalesef böyle bakmayan insanla sa vakit geçiremiyorum ben, bunu da iletiyorum. Eskiden "idare ederdim" ama değmez :))
Teşekkür bana ait, ben de tebessüm ettim okurken.
Haz etmediğim unsurlar oluyor ikili iletişimde, bu da sorunlar oluşturuyor. Burada o unsurlar yok, teşekkürüm bunadır, Allah razı olsun sizden.
Hayırlı cumalar 🥀
Olsa idi, iletişim böyle olmazdı inanın :))
Amin, Allah sizden de razı olsun.
Bilmukabele ^^
Estağfurullah, olmazsınız elbette...
İkili iletişimde saygı çok mühimdir. Karşıdakinin sözünü beklemek de saygıdandır, hatta olgunluk da göstergesidir bu.
Ama tahammülsüz insanlar genelde, ne cevap bekliyorlar, ne '' ne dedi acaba bu kişi?'' diye üzerinde düşünüyorlar ve sadece kendileri konuşuyor, dinliyor gibi yapsalar da kendilerinin fikirleri dışında pek ehemmiyet içeren şey olmuyor. Buna katlanamam.
Öte yandan, öfke kontrol problemi, sinir problemi olan insanlar var. Bunların doğuştan olma yüzdeleri de çok düşük, kişinin kendini eğitmemesi, bu zaaflarına çözüm üretmemesi aslen sebep. Ben karşıdakininn sinir harbini, fevri çıkışlarını çekmek zorunda mıyım? Ailemden öfke, sinir görmüyorum elhamdülillah, başkasının buna hakkı var mıdır? Mesela kendilerince '' sebepsizce '' olan iletimi kesme sebebim olan irtibatta olduğum kişiler oldu, sek bu sebepten. İletişim derken, şu anda da mesela yorumdan iletişimdeyiz, dün gece bu soruya yorum yaparken başka yere de yapmıştım. Bilemiyorum neden öyle oldu ama karşıdaki çok sert cevaplar verdi bana, ben de mesela bir daha o kişiye yazmam. Bu bir duruştur, duruşlarımızla hatırlanırız.
Ya da '' mesafe '' sıkıntısı olan insanlar var. Ben sizi sadece burada görüyorum, nasıl laubali olabilir yahut '' ne yapıyorsun ya nasılsın '' diyebilirim? Küstahlık bu. Buna da hanımlar izin vermemeli, erkek '' siz '' lafzını bilebilmeli, hanım da sınırı koruyabilmeli...
Bu ve benzeri durumları görmektense, sakinlik, olgunluk ve tevazu ile bana dair yanıtlar gördüm sizden. Burada birkaç kişi var böyle, bu da insanı mutlu ediyor, gerçekten Allah razı olsun sizden ^^
Umarım cevap verebilmişimdir.
Kusura bakmayın cevabım geç geliyor. Bugün çok yoğundum ve hiç yapmadığım bir şey yaptım akşam eve gelir gelmez uyudum bir ağırlık vardı üzerimde.
Hem size bir şey sormuş hem de yanıtsız bırakmış gibi oldum.
Böyle düşünmenize çok çok sevindim. Dile getirdiğiniz bütün hassasiyetlere birebir kendiniz de önem gösteriyorsunuz bu her halinizden belli. Allah sizden de razı olsun. Rahatsız olmayıp açıkladığınız içinde ayrıca teşekkür ederim. :)
Gerçekten görüşlerinizi severek okuyorum bazen konuya benim hiç düşünmediğim yerden değiniyorsunuz o düşünceye beni de sevk ediyorsunuz. Bunu çok az insan yapabiliyor. Takdir ediyorum..
Estağfurullah, o nasıl söz...
Hiç mühim değil, bazı akşamlar akşam ezanını da zor beklerim ben, nedense bünye uyku istiyor. Kerahate gelmediği sürece hiç sıkıntı yok, şifa olsun. Ben de sorun etmem böyle şeyleri, vardır bir sebebi derim.
Estağfurullah, siz hiç rahatsız olunacak şekilde sormuyorsunuz, şüphem de yok o konuda. Aslen Allah sizden razı olsun.
Mahcup ettiniz.
Vallahi ben hiç '' biliyorum '' demeyi yahut '' evet tamım '' demeyi yahut buna takın bir ihtiva bırakmayı istemem, bilhassa kaçınırım. Çünkü hayat öyledir ki, biliyorum diyeni en bilmez addeder. Bu dünya böyledir, dikkatli olmak gerek.
Ama sorsalar '' neden yaşıyorsun?'' diye, safımı belli etmek, duruşumu belli etmek ve feyz alınanlardan olabilmek derim...
Biliyorsunuz bunları, çok teşekkür ederim. Siz de çok olgunsunuz, olgunluk büyük nimet inanın. Sonra da kibirden ve egodan yoksun olmak...
Allah daim etsin.
Valla ben dinlenmiş oluyorum öyle durumlarda :)))
Çok da gece kalmadan uyursunuz, yahut imsaktan sonra.
Estağfurullah, gördüğümü yazıyorum. Siz sağ olun ki, sizin sorunuza yorum yaparken çekinmeden fikirlerimi yazabiliyorum. Bu güveni veriyor olmanız çok güzel. Allah razı olsun.
Eig için de teşekkür ederim, en doyurucu görüş benimmiş :))))) (latifedir)
Hep o rahatlıkla gelin inşaallah sorularıma. :)
Eig konusuna gelmişken hazır belirteyim bana başka bir seçenek bırakmıyorsunuz görüşleriniz dolu dolu, özenle yazılmış oluyor tabi ki o zaman sizin hakkınız oluyor. :)) Bu konuda sitem eden dahi olmuştu bana anlamadığım bir şekilde.. 😅
Allah razı olsun, siz de öyle 🍃
Estagfurullah, ben takıldım. Ben her soruya gitmem, gittiğime de yazarım dolu dolu. Bana buradan geçenlerde "ne uzattın be abi" dedi biri😅
Sanırım okumayı sevmiyoruz millet olarak...
Dün ve geçen hafta yine terslendim anlamlandıramadığım bir şekilde. Belki de "gereksiz detaycı" olarak ya da "çok bilmiş" olarak görüldüm. İnanın bilmiyorum ama şu çok net, ben bir daha yadırgandığım yere gitmem😅
Belki kötü bir huy ama emin olduktan sonra yadırgandığıma, daha da gitmem.
Sizde bu durumlar olmadığına daha rahat yazıyorum, teşekkür ederim.
Her şey fıtrî gerçekten...
Bazı insanlar ile anlaşabilir, bazıları ile anlaşamayız, bunu önlemenin yolu yok ama duruşlarımızla kendi çevremizi oluşturma şansımız var.
Yorumda bahsettiğim, dün nahos bir şekilde terslendiğim yorumumda, o kişi bir bence'me yazdı. Üzülmüş, doğrudur yani bilemiyorum ama gördüğüm tepki ilk değildi, yinelenerek de devam edecekti. Kusura bakmaması gerektiğini ilettim. İnsanlar böyledir, herkesle anlaşamayız :))
Umarım derin cümlelerim uykunuzu tekrar getirmiştir😅
Evet haklısınız herkesle anlaşamayız. :)
Uykuyu hatırlatmanız iyi oldu o konuyla başım dertte olacak gibi bu gece. Siz alışıksınız bu şekilde bir uyku düzenine geri uyuyabiliyorsunuz sanırım. :)) Umarım benim içinde öyle kolay olur.
Çok teşekkür ederim sohbet tadında oldu. Yine bekleriz çay veya kahve ikram edemesem de. 😅
Az uyuyan biriyim :)) Ama evet, akşam uyusam ds gece dalabilirim şükür.
Ama şimdi ben de uyuyacağım inşaAllâh, dinlenmek gerekiyor.
Bilmukabele, ben de teşekkür ederim ve ikram etmiş kadar oldunuz :)))
Hayırlı geceler dilerim, Rabbim rahatlık versin.
Estağfurullah, hiç sorub yok. Sadece konuyla alakadar olunca ekledim, bilginiz yok zaten :)))
Valla en son helallik istedim, tepki gelmedi, o noktadan sonra da ben tepkisiz kaldım. Muhtemelen ; umarım ; yarına unutur kendisi...
Allah ne verirse hayırlısını versin diyeyim yine :))
Cevap
8Cevap
Evet sıkılgan olduğum doğrudur :D
Sıkılgan olmak mı, olmamak mı :D yani ölsem sıkılmayacağım şeyler var ama çabucak sıkıldığım bir şeyler daha fazla. Ve hayır asla zor değil hsjdjs
Evet sıkılıyorum hızlı
Öğrencilerimle sıkılmak üzerine konuştuğum zaman, dersimi bu şarkı ile pekiştiriyorum.
Sıkılan olma sıkıcan ol. 🤭
Zamanımızda bizim öğretmenler bizzat kendileri canımızı sıkardı okulda şans bizden yana olmamış
Çabuk sıkılmam ama sürekli yenilik ararım. Aynı şeyleri yapmak sıkıyor pek tabii ama sıkması hemen bırakacağım anlamına da gelmiyor
Ufacık birşeyden keyif alsamda evet 2 dk sonra fenalık geliyor
son zamanlarda evet 😄
Eyvah eyvah. 😀
Çabuk sıkılan ve soğuyan
bu aralar evet.
susar mısın.
Stam tersi
Hayir ama yenilenmek. guzel olur
Hayır
maalesef evet
evet öyle
Keyif verense hayır