Zekiyseniz neden zekisiniz yani neden zeki olduğunuzu düşünüyorsunuz?
Zeki olduğunuzu nasıl anladınız?
Zeki olduğunuzu nasıl anladınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birisi bir şey anlatmaya çalışırken diğerlerinin 5 dakikada anladığını ben daha anlatılmadan anlıyorum. Soruları hemen çözüyorum vs. bir de anlık çözmen gereken mantıksal bir durum olur ya anında çözüp başkalarına anlatmaya çalışıyorum ama ya hiç anlamıyorlar ya da 5 saat sonunda. Ve her şeyi sorgularım karşımdaki yeter artık sus diyene kadar inine cinine kadar sorarım. Bunlar zekilik mi aptallık mı bilemiyorum..
Peki sence neden sordum böyle bir soru
Zeki olduğunu düşünüyorsun cevaplarla kendini kıyaslayıp emin olmak istiyorsun. Ya da etrafta kendini zeki sanan ne kadar canım var onu görüp gülmek için de olabilir 😂
Aslında zeki sananlar gerçekten zeki mi onun için ikincisi doğru yani gülmek haricinde
Ruh sağlığında test e girmiştim ortalama üstü çıkmıştım. Yani ortalamanın üstünde bir zekam varmış faydası ne dersen - yok zararı var. Ahmaklar her zaman daha mutlu.
Neden nasıl bir yaşama sahipsin ki
Nefes alıyorum çok şükür :)
Hayır değilim aksine her zaman bilgiye aç biriyim. Hep yeni şeyler öğrenmeyi severim Kimse ben her şeyi öğrendim artık herkesden zekiyim diyemez diyen varsa emin olun zeki değil aptaldır şahsi düşüncem budur.
Her şeyi bilmek zeki olmak değil zaten ama yine de her şeyi bilen kesinlikle aptaldır daha doğrusu iddia eden
Cevap
8Cevap
İlkokul, ortaokul, lise, dershaneler gibi yerlerde sözlü, yazılı sınavlara çalışmadan girip daha yüksek notlar alabiliyordum.
Matematik zekamda çok iyi.
Zeki olmalıyım herhalde.
zeki olan adam kendini kanıtlamaya çalışmaz insanlar varsın aptal desin kendisini kendi değerini bilir ve susar burada kendisini kanıtlamaya çalışanın zeki olmayacagı kesin
Bu düz bir mantık ve gerçekten zeki olduğunu bilen birisi çevresinde onun gibi çok nadir insan olduğunu bilir ki bu jstatisliklerle kanıtlanmış bir şey ve eğer bir de üstüne böyle bir soruyla karşılaşırsa neden cevap vermesin ve sebebini söylemesin? Ayrıca bu kanıtlamak olmuyor ki zaten sadece söylüyor.
işinde iyi ve zeki insanların genel özelliği kendilerini zeki değil hatta yetersiz görüyorlar bu yüzden sürekli kendilerini geliştirip duruyorlar hatta fazıl sayın bir röportajında fazıl sayda söylemişti bir işte dahi olmanın tek yolu kendini yetersiz görmektir diye çevremde zekasını örnek alacağım insanlara bakıyorum ben zekiyim benden iyisi yoktur gibi değilde sıradan bir insan edasıyla nerede yanlış yapabilirim diye düşünen insanlar oluyor daha çok bunlar benim gözlemlediklerim sadece zeki adam kendine güvenmez sonuçta hepimiz insanız ve hata yapmaya meilliyiz
Bunlar gerçekler ve farkında olmak zeki olduğunu gösterir aslında daha doğrusu ortalamanın üstü veya aptal olmamak
Duygusal zekam yüksek. Telepatik biriyim, empati yapabiliyorum ve insanların davranışlarını iyi analiz edip gözlem yapıyorum ve küçük ayrıntıları görüyorum.
Ben insanların karakterini doğru tahmin ederim sendeki de bunun gibi bir şey mi
Bendeki misal birinin birine aşık olduğunu veya ne hissettiğini veya ne hissedeceğini tahmin etmek.
Sence ne hissediyorum
Zeki hissediyorsun. :)
Yok ya çoğu zaman tam tersi hissediyorum
Bazen hissettiklerin doğru olmayabilir zaten her insan zekidir fakat bazıları daha zekidir.
Yani sen benden daha mı iyi biliyorsun ne hissettiğimi
Öyle bir şey demedim, yanılıyor olabilirsin dedim ama belki de haklısındır.
Öyle diyorlar, bilemeyeceğim…
Neden öyle diyorlar yani bir sebebi vardır yetenek vs
Hafızam sanırım. Bilmem. Söyleyenlerden birine soralım bakalım. Nedenmiş. @elcdrummer
Bakar mısın?
Ben de çapraz okuma yapıyorum ve okumayı durdurdugum kitapları da sayarsak 7 kitabın hepsinin kaçıncı sayfasında olduğumu hatırlıyorum rakamları nedense unutmam ama unutkanlık var
@elcdrummer ☺️☺️☺️
Ondan bu abin benden çok korkar mesela ablacım. boş ver sen. Lanet gibi bir şey bu.
Her insan farklı bir zeka türünde daha gelişmiştir
Sen ne konuda gelmiştin sence
Geliştin
Yazarlık
Felsfe psikoloji vb düşünebilmek
Analiz
Dövüş sporlari
Belki farklı kabiliyetlerim daha var
Ama uygun ortam lazım
Çekingen veya asosyal bir insan mıydın ya da sosyal fobisi olan
Asosyal değilim
Içe kapanikligim bir tık var
Peki diğer insanlara uyum sağlayamamak veya yaptıkları şeyleri saçma bulmak
Şöyle söyleyeyim
Bir ortama uyum sağlarım
Ama tamamen değil
Konuşabilirim ama sıkılma ihtimalim yüksektir.
Konusuna göre değişir ilgi alanıma girerse zevkli olur
Saçma bulduğum çok oluyor
Peki komedi yeteneğin var mı? Muhtemelen vardır öyle düşünüyorum
Cem yılmaz gibi olmasa da
Daha çok "takılma " usülü güldürüyorum
Alıngan birisi değilsen eğlenirsin
Komik diyen Kadinalr oluyor
Ama bence komik degilim
O zaman diğer insanlardan pek bir farkın yok yani sosyal olarak. O zaman zekisin bence çünkü ilgilendigin konularla sosyallesme dilini öğrenme fırsatı bulamayan insanlar ilgilenir ve farkında bile olmazlar yani bilerek değil doğal olarak
Öğrendiğim meseleleri sosyal insanakrda öğrenebilir
Her insan aynı değil
Biraz yetistirilis tarzı , kültür giriyor içine
Ve beyin aynı kas gibi
Kullanırsan büyür kullanmazsan küçülür
Tek bir noktada geliceseceksin diye bir şey yok
Ve ben her insnain kabiliyeti olduğuna inanıyorum
Bir çok çeşit zeka çeşidi var
Zeki olduğu mu düşünmüyorum
Sadece farklı olan tüm insanlar gibi
Bende farklıyım
Insanların yalanlarına kanmayacak kadar zekiyim
Çok iyi cevqp
Ama benimki dqğil
Cevap
Zekiyim çünkü hiç sevgilim olmadı
Bunun ne alakası var
Şöyle alakası var : 2 gram sevgi ve ilgi alabilmek için aylarca beynimi s*kmedim
Çok mantıklı
yok genelde mal olan taraf benim
Zeki bir köleyim :)
Neden zekisin
Tamam da zeki olduğunu gösteren şey ne onu soruyorum. Doğduğunda boynuna zeki diye yazmadilar sonuçta
Değilim bence
Neden
Bu zamana kadar arkadaşlarıma karşı enayi gibiydim isteyen beni kullaniyodu şu an yalnızım daha iyiyim, derslere hiç calismazdim bu yüzden YKS de bi yere yerlesemedim ek tercihlere kaldım. Zeki olsam bunlar olmazdı diye düşünüyorum, matematik desen ilkokul seviyesinde
Zeki olabildigim bi konu yok
İyi de calismadigin için olmuş bence çalış ve muhtemelen baskıcı veya korumacı bir ailede büyüdüğüm için arkadaşların enayi yerine koydu seni
değilim
Ne hızlı bir cevap böyle
Öyleyimdir
Neden
Doktorum, etrafımdakilerde zekamı över sık sık
Birkaç garip soru sorabilir miyim
Dinliyorum
Düşünen adam heykeli gerçek bir düşünceye sahip olsa ne düşünürdü?
Hayattaki en büyük sorun ne?
Hayat bir tablo olsa ne olurdu veya hayatın her şeyiyle beraber tanımı nedir?
Oha cidden baya garipmiş.
S:Düşünen adam heykeli gerçek bir düşünceye sahip olsa ne düşünürdü?
C:Büyük ihtimalle ordan eve nasıl gideceğini ve akşam ne yiyeceğini.
S:Hayattaki en büyük sorun ne?
C:Eşitsizlik ve adaletsizlik.
S:Hayat bir tablo olsa ne olurdu veya hayatın her şeyiyle beraber tanımı nedir?
C: The Scream, Edvard Munch. Bana göre tanımı, kaos harmonisindeki düzen arayışı.
2 sorunun cevabı haricinde diğerleri de sıra dışı. Ama aslında gerçekler özellikle de düşünen adamın cevabı. Adam çıplak halde duruyor ne düşünecek tabii ki o durumdan nasıl kurtulacağini düşünecek. O zaman sen hayatın çalışma şeklini anlayacak yeteneğe sahipsin yani eğitim almadan bile gözlemlediğim şeyler direk gerçeğe dayanıyor galiba. Sence de öyle mi? Ben de merak ediyorum böyle garip garip konuştuğuna bakma
Sen ne iş yapuyorsun yahu :D Bende merak ettim şimdi.
Web tasarım ve animasyon yapıyorum
Çok nerd geldi :) Hoşuma gitti. Sor sorun varsa başka
Peki çözüm ne? Bu yasanın yok olması mi? Yaşam tamamen kusursuz bir şekilde evrimleşir mi? ki doktorlar olduğu sürece bu geçerli değil gibi. Yoksa kurallarla, geleneklere, inançlarla bir ütopya kurulur mu?
Yasam kusursuz sekilde değil olması gerektiği sekilde evrimleşir. Ne kadar acı çekerse çeksin hayatta kalmak için evrimleşir... Doktorlar bu yolculuğun bir parçası değil sadece bir durağıdır. İlk ve sonu kesin arada ne kadar uğrayacağın sana bağlı. Ütopya her şey için kurulur ama orada yaşamak mı yoksa onun dışında mı? Asıl soru bu olmalı.
Biz evrimi kendimiz için kullanabiliriz. Çünkü her şeyi çözecek zekaya sahibiz. Sorun çıkarmayacak genlere sahip olan insanların çoğalmasını ve diğerlerinin de çocuk yapmamasını sağlariz. Acı çeken insanlara direk ötenazi uygulanır vs sonuna kadar gerekli bir şey bu bence. Yani duzelecegi yere kadar bilincimizle düzeltmek çok iyi olmaz mı? Şimdiye kadar bilinçsiz bir sistem sayesinde oluştu her şey ve artık bilinçle beraber yolculuğuna devam etse. Bu hale kadar nasıl geldiyse bundan sonra da uzun zaman boyunca bilinçle beraber yönlendirilerek gitse her şey istediğimiz gibi olmaz mı? Bir çözüm lazım bu kadar soruna en azından gerçek olabilecek şeylerin çözülmesi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?