Yüzyıllardır değişmeyen bir gerçek var; herkes mutluluğu arıyor, öyle ki şu sıralar nereye baksak mutlulukla ilgili uçuşan tavsiyeler görüyoruz. Olumlu düşün, hedef koy, hayalindeki işi kur, doğayla iç içe bir yaşam sür, anda kal...
Peki ya böyle gerçekleşmiyorsa ne yapmak gerek?
Şahsen hayatımda mutluluğum dediğim iyi ki dediğim birisi var ve varlığı için minnettarım ❤🐨
İnsan mutluluğu yakalayamaz, insan mutluluğu tarif bile edemez. İnsan sadece nedensizce mutlu olur, nedensizce de mutsuz. Bu ikisini birbirinden ayıran herhangi bir çizgi falan da yoktur. Sadece hayat vardır, içinde her bøku barındıran lanet bir hayat, sırası geldikçe de her şey yaşanır. O kadar.
Bulamadım. Mutlu bir ailem var paramız var sağlığımız var ama ben mutlu değilim. Açıkçası hayatımı Mehmetçiğimiz düşünüyorum. Doktor olmak hayalimdi. Çalışmadan sınava girdim ve kötü bir sonuç geldi. Babam kalp hastası üzülür diye iyi bir sonuç söyledim. Sanki kıl payı kaçırmışım gibi söyledim. Sonra mezuna kaldım. Babam inanıyordu dershaneye verdi beni. Orada da bir hoca bana saplantılıydı. O manya k adam beni taciz etmeye çalıştı psikolojim bozuldu. Dershaneyi bıraksam da sınava az kalmıştı çalışmadan girdim o sene de mahvoldu. Tekrar kaldım. Adam gibi çalıştım. Bu sefer gerçekten kıl payı kaçırdım. Eczacılık geliyor ama tıp diş gelmiyordu. Tekrar kalıcam dedim ailemin maddi imkanı da var. Tüm sene deli gibi çalıştım ama artık psikolojim bozulmuştu. Sınava 2 ay kala aşırı çalışmaktan bildiklerimi unutmaya başladım. Ezber yapamaz hale geldim. Doktora gittim ve normal çok yormuşsun kendini dedi. Ezberlerim eksik girdim sınava ve yine ucundan kaçırdım diş eczacılık geliyor tıp gelmiyordu. Ailem ne istersen yap dedi. Doktor dinlenirsen düzelebilirsin dedi. Ben de bunlardan dolayı hayallerimden vazgeçmedim. Tekrar kaldım. Ama sevgilim benden vazgeçti. Arkadaşlarım benden vazgeçti. Ailem artık inanmıyor bana. Ben kendime inansam da artık her şey beni ağlatıp üzüyor. Psikolojim bozuldu. Hayatım mahvoldu. Bu sene ne olacak merakla bekliyorum.
Nasıl bir mutluluk imajine ettiğimiz önemli tabi. Çünkü imkanlar ve inançlar herşeyi değiştirir. Amabence artık evrenin neresine gidersen git mutluluk yok neşe yok sevinç yok.. bilmiyorum kabullendim sanırsam çok sevdiğim şeyleri sahip olmak, yapmak bile artık zevk ve haz vermiyor. Bende duygularımı özgür bıraktım onları bastirmaktansa. Tum özgür ve hür irademle mutluluklarima da mutsuzluklarima da sadığım..
30senenin sonunda buldum çok şükür 😊🙏 şimdi herkesin aklını bi ilişki ya da bı iş bı meşgale gelecek mutluluk bunlara bağlı değil bu zamana kadar hep dış faktörlere bağladım mutluluğu insnalarda ya da isimde aradım ama asıl mutluluk güzellik yuregimdeymis kendi icimdeymis insan kendi kendini mutlu edebilirmis kaynak benmişim artık kim gelirse gelsin iş aşk ya da başka şeyler umrumda değil kaynak benim biseylerin hayatımda olup olmamaso mutluluğuna engel değil çok şükür bin şükür 😊😊😊
Maalesef arkadaş ortamım yüzünden bulamamaktayım. Arabamı değiştirir değiştirmez aşkı aramaya İzmir'e veya Antalya'ya gideceğim! Benim için dandik Renault Clio Symbol arabam ve Eskişehir aşkta sınıfta kaldı. Alacağım araba tercihlerim: Opel Corsa B, Fiat Tipo, Fiat Palio, Volkswagen Polo, Ford Fiesta Flair.
Mutluluk kavramı değişen bir şey ya herkes için. Şöyle diyelim geçici de bir şey. İnsan hep sahip olduklarının tam tersi veya daha fazlasını isteyen bir varlık olduğu için bu uzun sürmez ama bu sıralar normal hissediyorum ben şahsen