2021 boşanma davalarının yüzde 78'ini kadınlar açmış. Duygusal bir karar olduğunu da yüzde 71'i eski eşine döndüğünden anlaşılıyor. Acaba Allah kadına neden boşanma hakkı verilmesini uygun bulmamış? Bu dava oranları açıklıyor mu acaba
Kadın hakları yok demedim ki, yani keyfî boşanan kadınların olduğunu beyan ettim ve bunu zaten Allah müsade etmemiş. Keyfi olduğunu nasıl söylüyorum, yapamıyorum diye boşanan sonra gerçek hayat görünce haklıymış diyen kadınlar var ve biri de öz kardeşim. Siz hak yok demişsiniz. Medeni hukuk bütün maddelerini İslam'dan almıştır. Nafaka kelimesi, mehr kelimesi bile Medeni Kanunda yer alır. Bknz. Boşanma davalarına. Bir de Ankara Adliyesi Ankara Barosu Kadın Hakları Başkanını dinleyelim kadınlarca açılan davalar için. Sadece hükümet iyi bir oy potansiyeli olduğu ve erkeklerin de eziklenmesine karşın ses çıkarmadığı için bu alan avukatlarca güzel kullanılıyor. Bknz. meclisteki milletvekillerinin meslek yoğunluğuna. Kadın can güvenliği tehlikede olduğunda, nafakası karşılanmadığında ve evden dışarı atıldığında boşanma hakkı var zaten. Ben görsel ve mahkemede yaşanan gerçeklerden yola çıkıp canlarının sıkıldığında boşanmayı anlatıyorum. Ve bu kadınlar toplumun en az yüzde 78'ini oluşturuyor.
İyi de bu söylediğiniz erkekler için de geçerli. Allah kadına daha az erkeğe daha çok hak vermemiş. Zaten erkeği de kadını da evliliğinizi Allahın kanunları içinde korumaya çalışın diye uyarmış. Olur ki Allahın istediği şekilde yürütemeyeceğinize kanaat getirirseniz boşanmanızda bir sakınca yok demiştir. Siz dediniz ya Allah bu yüzden kadına boşama hakkı vermemiş olabilir mi acaba diye. Benim söylediğim şey, Allah kadına da erkeğe de aynı koşullarda boşama hakkı vermiştir.
Ben öyle bir şey demiyorum, sadece görseli adres gösterdim, duygusal karardan bahsettim ve boşanma hakkı olmadığını beyan ettim. Doğru mu? Hatta görseli tiye alarak kadın yine de ayrılmak istemiş dedim, doğru mu? Burada aşk kategorisinde kadınlarca sorulan soruların da bilinç altının ayrılmaya kodlanmış olduğunu deklare ediyorum, bununla ilgili olarak da boşanma davalarının oranlarını ve geri dönüşleri gösteriyorum, doğru mu? Bu konuyla ilgili Ankara Barosu Kadın Hakları Başkanı olan değerli kadın avukata da bilgi edinme hakkı kapsamında sorular sorabilirsiniz. Hatta gelin, sizi Ankara Aile Mahkemesinde kadın hakimlerle tanıştırayım. Oyun oynayan ve evliliği evcilik zanneden bir çok kişi olduğunu size dava dosyaları ile gösterebilirim. Çok basit, sevmiyorum, sevgim bitti, aşık olmadan evlenmişim, evlenince evliliğe hazır olmadığımı anladım, aile zoruyla evlendim. En kötüsü de son mazeret. Onun ailesi yüzünden biye erkekler düğün, evlilik, boşanma masrafı çekiyor? Hatta Ankara 4. Aile Mahkemesinde nafaka oranının artırılmasını nişanlı olduğunu ve başka biriyle evlenmek istiyorum diyerek sebep gösteren davacı kadın olduğunu söylesem Lütfen çuvaldızı bana batırırken, objektif olmak suretiyle kadınlara da iğneyi batırmanızı rica edeceğim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yarin ise gitmeyecek olman guzel bir mutluluk sebebi sicaklarin azalmasi da öyle biraz serinlik iyidir :) bitse su sıcaklar cok mutlu olacam
Gece uyanınca saatin 03:00 olduğunu görüp "daha sabaha çok var.." diyip o güvenle uyumak..
Görseldeki kadın gerçek hayat gibi ayrılmaya kodlanmış. Yaşlılıkta git diyor mu, diyor?
Diyo valla: ))
2021 boşanma davalarının yüzde 78'ini kadınlar açmış. Duygusal bir karar olduğunu da yüzde 71'i eski eşine döndüğünden anlaşılıyor. Acaba Allah kadına neden boşanma hakkı verilmesini uygun bulmamış? Bu dava oranları açıklıyor mu acaba
Allahın kadına boşama hakkı vermediğini de nereden çıkardınız. Hangi ayete dayanarak söylüyosunuz bunu?
Keşke benden önce araştırma yapsaydınız.
https://www.hizliresim.com/8kf6xi9
Baya araştırmışsınız ama yanlış yerde aramışsınız sanırım. Ben sizebir âyet olup olmadığını sormuştum. O halde bakara suresinin 229. Ayetini akuyun
Allah ın kadının hakkını nasıl da koruduğunu anlarsınız böylece
Kadın hakları yok demedim ki, yani keyfî boşanan kadınların olduğunu beyan ettim ve bunu zaten Allah müsade etmemiş. Keyfi olduğunu nasıl söylüyorum, yapamıyorum diye boşanan sonra gerçek hayat görünce haklıymış diyen kadınlar var ve biri de öz kardeşim. Siz hak yok demişsiniz. Medeni hukuk bütün maddelerini İslam'dan almıştır. Nafaka kelimesi, mehr kelimesi bile Medeni Kanunda yer alır. Bknz. Boşanma davalarına. Bir de Ankara Adliyesi Ankara Barosu Kadın Hakları Başkanını dinleyelim kadınlarca açılan davalar için. Sadece hükümet iyi bir oy potansiyeli olduğu ve erkeklerin de eziklenmesine karşın ses çıkarmadığı için bu alan avukatlarca güzel kullanılıyor. Bknz. meclisteki milletvekillerinin meslek yoğunluğuna.
Kadın can güvenliği tehlikede olduğunda, nafakası karşılanmadığında ve evden dışarı atıldığında boşanma hakkı var zaten. Ben görsel ve mahkemede yaşanan gerçeklerden yola çıkıp canlarının sıkıldığında boşanmayı anlatıyorum. Ve bu kadınlar toplumun en az yüzde 78'ini oluşturuyor.
İyi de bu söylediğiniz erkekler için de geçerli. Allah kadına daha az erkeğe daha çok hak vermemiş. Zaten erkeği de kadını da evliliğinizi Allahın kanunları içinde korumaya çalışın diye uyarmış. Olur ki Allahın istediği şekilde yürütemeyeceğinize kanaat getirirseniz boşanmanızda bir sakınca yok demiştir. Siz dediniz ya Allah bu yüzden kadına boşama hakkı vermemiş olabilir mi acaba diye. Benim söylediğim şey, Allah kadına da erkeğe de aynı koşullarda boşama hakkı vermiştir.
Ben öyle bir şey demiyorum, sadece görseli adres gösterdim, duygusal karardan bahsettim ve boşanma hakkı olmadığını beyan ettim. Doğru mu?
Hatta görseli tiye alarak kadın yine de ayrılmak istemiş dedim, doğru mu?
Burada aşk kategorisinde kadınlarca sorulan soruların da bilinç altının ayrılmaya kodlanmış olduğunu deklare ediyorum, bununla ilgili olarak da boşanma davalarının oranlarını ve geri dönüşleri gösteriyorum, doğru mu?
Bu konuyla ilgili Ankara Barosu Kadın Hakları Başkanı olan değerli kadın avukata da bilgi edinme hakkı kapsamında sorular sorabilirsiniz. Hatta gelin, sizi Ankara Aile Mahkemesinde kadın hakimlerle tanıştırayım.
Oyun oynayan ve evliliği evcilik zanneden bir çok kişi olduğunu size dava dosyaları ile gösterebilirim. Çok basit, sevmiyorum, sevgim bitti, aşık olmadan evlenmişim, evlenince evliliğe hazır olmadığımı anladım, aile zoruyla evlendim. En kötüsü de son mazeret. Onun ailesi yüzünden biye erkekler düğün, evlilik, boşanma masrafı çekiyor?
Hatta Ankara 4. Aile Mahkemesinde nafaka oranının artırılmasını nişanlı olduğunu ve başka biriyle evlenmek istiyorum diyerek sebep gösteren davacı kadın olduğunu söylesem
Lütfen çuvaldızı bana batırırken, objektif olmak suretiyle kadınlara da iğneyi batırmanızı rica edeceğim.
Anladım biz anlaşamıcaz: )) ben sizi anladım fakat siz benim hangi cümlenize takıldığımı anlamadınız
Estağfurullah, sizi gereksiz şekilde yordum sanırım. İsteğim entelektüel bir söyleşiydi. Hakkınızı helal edin lütfen. Sağlıcakla kalın...
Yo yormadınız ama ben anlatamadım söylemek istediklerimi sanırım. Kelimelerle bazen istediğimiz her anlamı veremeyebiliyoruz cümlelerimize.
Teşekkür ederim Davina hanım.
Rica ederim. Ben teşekür ederim :)
Tiyatro 🎭 yaşam kaynağım.
Para derim..
Nutella
Tek başınıza mı : ))
Gel beraber olsun.
Pazar günleri