İçim rahat değilse aldığım karar yanlıştır..
Genel olarak sakin bir insan olduğum için bir şey beni huzursuz ediyorsa, orada yanlışlık olduğunu anlıyorum..

İçim rahat değilse aldığım karar yanlıştır..
Genel olarak sakin bir insan olduğum için bir şey beni huzursuz ediyorsa, orada yanlışlık olduğunu anlıyorum..

Verdiği kararlar iyi sonuçlar değil de kötü sonuçlar doğurduğunda sorgular. Verdiği kararların kötü sonuçlar doğuracağını bilerek yaparken de sorgular, ama bu geri adım attırır mı? Hayır.
Mesela bazı yaptıklarımızın günah olmasına rağmen, bunu bilmemize rağmen onu yapmaya devam etmek gibi...
İnsan doğru olduğuna inandığı kararı alır ve uygular. Eğer aldığı karardan vicdanı rahat değilse kararın alındığı şartlara bakmak gerekir. Bu zorunluluktan mı yoksa keyfiyetten mi alınmış bir karardır diye. Zorunluluktan alınan kararsa vicdanın rahat olmasa da yapacak bir şey yoktur. Aslına bakarsan keyfiyetten de yapmış olsan zamanı geriye döndüremezsin. Diğer yandan doğru olduğuna inandığın bir kararla ilgili ilerleyen zamanda yaşadığın bir sorgulama varsa bunun da açıklaması bellidir. O gün onun doğru olduğuna inanıyordum, yaptım. Bugünün şartları ve dinamikleri içinde aynı durumla karşılaşsaydım daha farklı bir arar da alabilirdim dersin. Benim bakış açım böyle.
Hatasını gördüğü zaman
Vermeden önce sorgulamaya gayret ediyorum ben.. Eğer verdikten sonra sorguluyorsam zaten iyi sonuçlar doğurmamış demektir.. Beklentileri karşılamadığı zaman insan kararlarını sorgular.. Bunun da bir faydası olduğunu düşünmüyorum açıkçası.. Bişeyin davası diyorum ben o duruma da neyse :D ahah Keyifli akşamlar..
yo yo :D ahah dürtülmüş totonun davası ahsh
Neyse seni aydınlattığım için çok mutluyum ahah :D :D ne zaman istersen çekinme ahsh
Teşekkürler canım 💋🥂
Cevap
19Cevap
O kararlarını sonucuna katlanmak zorunda kaldığı zaman z aldığı kararları sorgular insan
Sonuçlar ortaya çıkınca
Acı çekmeye başladığı zaman
Umduğunu bulamadığı zaman sorgulama süreci başlıyor.
Kararı verdikten sonra. Genelde verdiği karardan dolayı pişman oluyor istisnalar da var tabi
Sonuç alınca sorgular.
Ben de daha çok hissiyatım ile hareket ederim.
Zamanla düşünerek yanlış mı doğru mu anlıyorum. Bakıyorum olmuyorsa demek ki bu karar doğru değilmiş diyorum. O karardan vazgeçiyorum. Başka karara geçiş yapıyorum. Yani A şıkı olmazsa B diyorum. Ama mutlaka bir çözüm buluyorum. Mantıklı olmak gerek.
Sorgulanan karar, sağlıklı alınmış bir karar değildir. Özellikle insanın hayatına etki edecek kararlar iyice düşünerek alınmalı. Bunun için de insanın yalnız kalmaya ihtiyacı var.
Müflis tüccar eski defterleri karıştırirmış.. acaba nerde yanlış yaptım diye. bir şey yolunda gitmediği zaman kararlar sorgulanıyor.
Bir şeyler olması gerekenin tersimde ilerliyorsa acaba yanlış karar mı verdim diye sorgulamaya başlıyor otomatik
kırk kere düşünür bir kere karar alırım bir dahda sorgulamam yanlışta olsa benim yanlışım birilerini etkiloyorsa özrümü diler yanlış yaptım derim
İçi yandığında , hep mutlu etmek için çabalayıp onu mutlu eden olmadığında
Sorgulama kararı vermeden önce başlar verince biter kararında hata yapmışsa tekrar başlar
değmediğini, boşa çıktığını, zarar görmeye başladığını anladığında
Mantıken içim rahat değilse, bu kararın sonuçları bana zarar veriyorsa..
Sağolsun ülkenin ekonomik durumu bu yaşımda mental sağlığımı etkiledi sorgulayacak kadar sağlıklı olduğumu düşünmüyorum
başarısız olunca
Gelişmeler beklentilerle örtüşmediği zaman.
O kararından zarar ettiğini farkedince
Yanlış olduğunu hissederse sorgulamaya başlar
Bir karar almışsam sorgulamam
İçim içimi yediği zaman..
Huzursuz olduğum zaman
Karar vermeden önce ve verdikten hemen sonra
Kötü sonuca ulaştığında
Mühim dönüm noktalarında.
Kararlardan dolayı üzülmeye başladığı zaman
Aldığı kararlar vicdanını zorladığı an
Çıkmaza düştüğü zamanlar
İstediği gibi sonuçlanmadığını görünce