Güzel olana güzel, yakışıklı olana yakışıklı diyorum😂 Tipe göre de aa ben bunla arkadaş olim yakışıklı /güzel demiyorum. Çünküüü beni tipi ilgilendirmez karaktere bakarım. "Huyu güzelden 1 günde usanmışlar da, ahlakı güzele doyamamışlar" Bu söz geldi aklıma yanlış hatırlamıyorsam bu şekildeydi😂
Karac'oğlanın kastettiği şey çok farklı bişey. "Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca" derken güzel benim değilse ben ona çirkin derim anlamında demiyor. "Benim değise eğer o güzel hakkında konuşmam. Onun adını anmam. Ona bakmam" Çünkü başkasının helali hakkında konuşmak tasavvuf ehline yakışmaz. Mesela biri senin karın için şiir yazsa buna ne tepki gösterirsin? İşte Karacoğlan da bu yüzden diyor...
Ben derim. Tabi bazıları iltifat edince aşık olduğumuzu düşünüyorlar. Sonra ben sadece seni yakışıklı bulmuyorum ama ; bir kişiye aşık olmak kalple ilgilidir, güzel yakışıklı bulmak ise beyinle alakalıdır yani beynim başka insanları da yakışıklı bulabilir deyince de trip atıyorlar. 🤣🤣
Allahın yarattığı bir kula çirkin diyemem.. Ama ve lakin He de diyemem.. Yani alıcı biriysem demem yani olsa de demem olmasada olduğum gibi.. Genelde derim güzel kızsın adamsın ama bakımlı olan herkes ilgi çekicidir bu da gerçek biraz detaylı bir soru bu..
Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca. Evleninceye kadar derim evlendikten sonra en güzeli eşim olacağı için gözüm hep çirkin görür tüm kadınları
Bir yolculuk esnasında yol kenarında 1 kız gördük. Çok güzeldi. Ben istemsizce Allah sahibine bağışlasın dedim. Arkadaşım sahibin... benim olmadıktan sonra dedi. 😄😄
Karacaoğlan o manada söylememiş elin yareni bana gül gonca değil neyleyeyim başka eşikte aş pişireni demiş. Yani herkesin gülü kendisine güzel çıkarımı yapılabilir buradan