Bizim için doğru olan kişi nasıl karşımıza çıkar, ya da çıkar da biz mi anlamayız?

Bizim için doğru olan kişi nasıl karşımıza çıkar, ya da çıkar da biz mi anlamayız?
Bize çok uyumlu olan kişilere bir şey hissedemeyebiliyoruz bazen. Bu doğru kişi diye bir şey bana göre yok. Herkes herkesle az çok uyumsuz olur ki olmalı da. Tartışma olmayan ilişki bana göre sorunludur. Çünkü çiftler söyleyecek tonla lafı varken susarlar. Her aşkın bir sonu her ilişkinin tükendiği bir nokta da vardır. O yüzden de birine kalbimiz evet dediyse doğru kişi olmadığını haykıran beynine kimse sormaz 😅
Yani bu konu çok farklı kıstaslar içermekte. Aslında;
-Karakter
-İlk görüşte bir sıcaklık hissetme
-karşı tarafın Burcu
-Hoşlandığı şeyler
_Şefkat, merhamet vb duyguları nasıldır
Gibi birçok kıstas içinde inceleyebiliriz. Ancak bunlar da tek başına yeterli değiller. Ancak bunların geneli fikir edinmek için iyidir. Örnek verecek olursam karakteri çok iyidir. merhametlidir ancak kıskanç olabilir. Yengeç veya Akrep olabilir. Bu konuda bunları bilmek diğer taraf için bir öngörü oluşturur. Yani elbette her insanda böyle değildir. Mesela kendini eğitti ise bu noktada çok farklı bir davranabilir. Kıskançlığı zaman içinde yenmiş olabilir daha makul hareket ediyordur. Ancak bunda partnerin etkisi de çok önemli. Tam güveni sağlayıp sağlamadığı da önem teşkil etmekte.
Bunların dışında bunu direk anlamak gerçekten çok zor insanlar maalesef maskelerle dolaşıyor. Sonradan katil bile çıkabiliyor. Dolaysıyla tam bağlanmadan önce her şeye dikkat etmekte fayda var.
Kişi kendi doğru insan tanımına uyduğu zaman doğru insanı bulur.
Eig
Arayarak bazı şeyleri bulmak bir kenara, kendinden uzaklaştırırsın. Umut gibi, mutluluk gibi, huzur gibi, doğru insan gibi... Sen kendini geliştirdikten, hatalarından arındırdıktan sonra doğru kişi seni bulup sana gelir zaten. Kimse eşsiz kalmaz çünkü herkesin eşi benzeri var bu dünyada. Yalnızlık, Allah'a mahsustur
çok güzel yazmışsın 🌼
Teşekkür ederim ☯
Cevap
43Cevap
48 yıllık hayat tecrübem bana şunu öğretti: Doğru insanı arayarak bulamazsın. Ancak onunla bir şekilde hayat seni karşılaştırır, bir araya getirip tanıştırır.
Nasibinizde varsa o sizi bulur
Doğru insana inanmıyorum. zamanla ve tesadüfen anlaşabildiğimiz ve bir çok benzer özelliklerimizin olduğu birisinden hoşlanıyoruz sadece
"Aramakla bulunmaz lâkin bulanlar hep arayanlardır.."
Doğru kişi, kişinin kendine uygun ve denk olandır.. Bu denklik, kişinin neye kıymet verdiğine bağlıdır..
Alıcı ve algılar bu yönde çalıştığından, bu radara giren, doğru kişi adayıdır..
Yanlış anlaşılmasın, doğru kişi herkese göre doğru olmak zorunda değil, kişinin değerlerine göre doğru olandır..
Bunun en iyi kiyası, kalplerin ısınmasıdır..
İki kalp de ısınıyorsa, akıl ve kalp de uygun buluyorsa, (aşk olmak zorunda değil ama kalplerin ısınması esas) o kişi doğru kişidir..
Senai Demirci abinin çok güzel bir izahı var evlilikle, evlenilecek kişi ile alakalı:
"Evleneceğin kişi senin için Yesrib’tir; sen o Yesrib’ten “Medine” çıkaracaksın. Kimseye hazır “Medine” yoktur. Medine, inşaa edilir.."
Şu satırları yüzlerce kitap yazdı, anlattı ama hiçbir kitap bu kadar belagatli anlatamadı..
Guzel açıklamışsın. Bu kadar cümleden neye kıymet verdiği ile alakalı kısma takıldım. Sanırım en kilit nokta orası.
Evet
Burçlar kişilerin huylarını ve karakteristik özelliklerini ele veriyor.
Bu doğrultuda burçları incelemek ve uygun olanları tercih etmek gerek.
Sonuçta herkes aynı hayatı aynı renk tonlarında yaşamıyor.
Ters düştüğümüz burçlardan uzak kalmak gerek, olmuyorsa olmuyordur.
Kimseyi zorla değiştiremezsin.
İnat eder olur, anlaşırız dersin ama evde hergün sürekli ayrı bir tartışma...
Neden?
Çünkü konunun başında anlattığım sebepten dolayı ANLAMIYOR ve ANLAŞILMIYORUZ!..
Doğru insanı bulmak için yanlış yapmak gerekiyor. Yanlış yapmadan, ilk seferde doğruyu bulmak uygulamada pek mümkün olmuyor. Yapmış olduğunuz yanlışlara karşı göstermiş olduğu reaksiyon neticesinde doğru insan olup olmadığını anlayabileceksiniz.
Tabii ki sizin de yapacağınız yanlışlar hayati olmaması önem arz ediyor.
Doğru insanı bulmak diye bir olay yoktur. maalesef çoğu kişi gerçekten kalbine inanarak hareket etmez. Ya bir kişinin tipine veya parasına kapılır. Ama kendini onun parasına veya tipi için değil kalbinden sevdiğine inandırır. Birini gerçekten aklınızla değil kalbinizle sevdiğiniz zaman birliktede gülüp eğlenebiliyorsanız zaten bir şekilde onu hissedersin diğer konuştuğun tanıştığın insanlardan farklıdır. Bunu en yakın bir arkadaşınla nasılsan onunlada öyle olduğun zaman senin için doğru olduğunu anlayabilirsin bence. Ama şunuda not olarak ekliyim :) Kısa süre içinde bu dediklerimi karşılıyosa uzun bir zaman geçmeden yinede doğru kişi olduğunu düşünmeyin devir menfaat devri onunda sizi aklıyla değil kalbiyle sevdiğine inandığınız gün güvenebilirsiniz bence. :)
yav zaten herkesin kendine olan dogrusundan bahsediyorum😀
Onu diyorsun 🤦🏻♂️ Arayan buluyor 🙃 belasını da 🫣
Bela istemiyoruz uzak dursun😀
İnşallah 🙃🤪
Doğru insan bence aramakla bulunan bir şey değil
Hiç beklemediğiniz bir anda karşımıza çıkar
Önemli olan agresif olup elimizin tersiyle itmemek
elimizin tersiyle itmiş de olabiliriz onu diyorsun yani😞
😕😕
Doğru insan diye bir şey yoktur , karşındakinin kusurları sana batmıyor ve kusurlarından eğlenebiliyorsan bu doğru insan tanımı olabilir.
güzel söyledin
Bu zamanda menfaatsiz seven pek yok
Tabi buna sevgi denirse
Anca heves Denir 🥀
sen arama o seni bulsun. zaten doğru insan olduğu iler de anlaşılıyo belki de şu güne kadar konuştuğunuz ama bitirdiğiniz kişilerdsn bazıları doğru kişiydi? ya da doğru kişiydi ama yanlış zaman da tanıştınız.. bu da olabilir.
Hayatta şu kesin doğrudur diyebiliyorsanız doğru insan tanımınız var demektir. İsterseniz arar bulursunuz buna göre.
Ama hayatta "bu kesin doğrudur" diyemiyoruz genelde. Buna göre "doğru insan" diye bir şey de bulamıyoruz. Daha iyi daha kötü diyebiliyoruz.
Ömür sonsuz olsa tek bir kişiyle muhtemelen olmazdı. Çok fazla doğru var.
Bu soruyu kendime de herkesede cok soruyorum , bir türlü cevabını bulamadım , doğru insanı bulamadım denk gelemedim , şimdi diyeceksiniz sen doğru musun , yanlış hiç bişeyim yok sigaram bile yok , kötü bir alışkanlığım yok , namazımı kılarım 5 vakit , insanlara yardım ederim , tipimse orta seviye , özgüvenim yüksek , kültürlü , kibar birisiyim herşeyim de hazır oysaki evlilik için ama olmadı denk gelmedi evlenemedim hayırlısı elbet bulur bizi inşallah
Hayatta bir Nevi simya gibidir deneme yanılma yoluyla ilerler önemli olan Albert Einstein' ın dediği gibi aynı hatayı iki kere yapmadiktan sonra sıkıntı yoktur yani hatalarından veya yanlışlarından tecrübe alarak bunları hatırlayarak doğru insanı bulabilirsin
Bunun tek yolu doğru insan olarak bence. Mesela kendiniz için hayal ettiğiniz biri mi var? O olun. Ne biliyim müzisyen mi istiyosunuz müzikle uğraşın ve belki o zaman hobinizden ötürü bir yerlerde bu insanla karşılaşırsınız. Hayvanları seven birini mi istiyosunuz? Bol bol hayvan sevin. Belki bigün yolda bi köpek doyururken onunla tanışacaksınız, Sizin doyurduğunuz köpeğin başını okşarken..
Bizim anlamami gerekiyor. Eskiden olsa (şu lafı da hiç sevmem) bir anda çıkar karşına derdim fakat öyle olmuyor be. Bunu kişinin anlaması ve bunu düşünerek tartıp, ölçüp, biçip ona göre karar vermesi gerekiyor.
Denkleşemedik..
Belki de yok.. Zaten aramıyorum da..
Bir kitaptan okumustum sanirim ama emin degili soyle diyordu "aradigin seyi baktigin en son yerde bulacaksin" :D
Sana hissettirdiği, duygu ve düşüncelerle anlayabiliriz sanırım.
Arayan belasını bulur. 😄 Akışına bırakmak lazım bazen.
İnsanın kendisi eğer doğru durursa, doğru insanda karşısına çıkar
Bunun cevabını hala bulabilmiş değilim bende maalesef ki... İnsan yanılıyor yanlış dediği doğru da çıkabilir doğru dediği yanlışta.
Belki bi mesaj kadar yakındır sana
Bu aramakla bulunacak bir şey değil. Beklemediğin bir anda karşına çıkar. Karşına çıktığında onun doğru olduğunu hissedersin...
Doğru insanı buluruz ama doğru insanla olur muyuz asıl soru bu? Çünkü kalbimiz ne olsun isterse istemezsek dahi oraya yöneliyoruz
Bizim analiz yapmamız lazım.
Mercekle inceleyelim😀
😃 Dur buna 1 ay güleyim
Mercekle içini göremezsin, dışını görürsün 😃
Dışı da haber verir az çok, içi için de kalp gözü, hislerle vs. bakılabilir yani ne var 😀
Doğru dedin bak 😃
Gözlere iyi bak, gözler kalbin aynasıdır" diye boşuna dememişler 😬
Evet bakmak lazım ki ardında ne var görelim 😀
Bulursan, bakarsın 😃
muhtemelen doğru insan karşına çıktığında ya begenmezsin ya da küçümsersin... kaçan balık büyük olur... en yanlış insanı seçmede bazı kadınlar uzmandır...
Böyle oldu zaten daha önce, o yuzden bir yaram var 🙂
Kalbine soracaksın bunu poncik. Bozulmamış bir kalp, iyi-kötü insan ayrımını yapabiliyor. Bunu anladım ben. Lakin evvela nasibini karşına çıkaracak olan Allah... İlk kural bu. Bu da hepimizin boyunu aşıyor...
özünde doğru insan diye bir şey yok.
hayatında derin yaralar açmış birinden nasıl doğru insan olarak bahsedebilirsin?
ama pencereyi 180 derece kırarsan, o kişinin sana öğrettiklerini görürsen o kişi senin için artık doğrudur.
Aramakla bulunacak bisi yok ben nasibe inanırım nasipte varsa Allah yolları kesistirir zaten
Aramayı bırak. Zaten kader diye bir şey var. Çıkacağı varsa çıkar. Her şey olacağına varır.
Ve birinin var olduğuna inanmıyorum böyle biri varsa da niye beni seçsin değil mi
Beklesen Gelmez, arasan bulunmaz... Kendini hayatın akışına bırak
Bı anda çıkar hissedersin derler de bilmiyorum nasıl bir şey tam olarak 😅. Doğru sandığım ve hissettiğim kişi doğru çıkmıyor 🤣
Bence cıksa bile biz yine gider yanliş olani seçeriz.. ben mesela doğru kişiyi seçtim sanmıştım çokta emindim başlarda ama hayatımın en yanliş kişisini seçmişim
Kişiye bağlı bu kimisi cetvelle kimisi süzerek kimisi hissederek.
Allah çıkartır. ya da istemez çıkartmaz. Ona bağlı benim inancıma göre
Bilhassa arayarak bulunmaz, insanın karşısına çıkar
aramdığında bulursun. doğruysa birbirinizi buluyorsunuz zaten
Sen doğru olduğun sürece karşına çıkan veya çıkacak insanların % 98 i Doğru olacaktır
Bu konulara çok mu kafa yoruyoruz kısmet diyip geçsek
Çok kafa yormuyoruz sadece bir soru, 😀
Senin için demedim genel çokça soruluyo bu tarz sorular
Öyle biri var mı acaba benim ki nerdesinnn
nereeedeeesiiinn seeennn
Doğru insanı arayarak bulamazsın doğru kişi zaten karşına çıkıyor
Nasip Kısmet be dogru deriz hayırsız çıkar hayırsız deriz dogru çıkar karışık bi durum
Bende doğru insanı arıyorum ama bir gün karşıma çıkacak diye umuyorum sabırsızlıkla onu 4 gözle bekliyorum
Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım bir fayda etmiyicektir. Hayat karşımıza doğru kişiyi çıkardığında anlamama gibi bir imkanı’nın olucağını da sanmıyorum. Sadece akışa bırak o seni bulur😊
Onu beni bulsun 😂😂😂
Doğru yere bakarak.
Allah çıkartır karşına
Zamanla belkide, her an her şey olabilir
Herkese Guvenmeyerek.
Bilen söylesin cidden
Boşa aramayın yok doğru kişi
çıkarda bazı öküzler anlamaz
bulamadım işte, bulamadıııım.
Arayan mevlasini da bulur belasını da.
Ben blamadi bilemiyorumda
Evvela dogru insan olmaya gayret ederek. 😁