Popülist olacam derken kimlik bunalımdaki ergen gibi bu kelimeyi kullananlar komik ve basit durmuyor mu? Kendinizi ifade edebilmek için kelimeleri kullanmayı öğrenmeniz daha entellektüel olacaktır.

#cringeyorumcu #büyükyorumcu
Popülist olacam derken kimlik bunalımdaki ergen gibi bu kelimeyi kullananlar komik ve basit durmuyor mu? Kendinizi ifade edebilmek için kelimeleri kullanmayı öğrenmeniz daha entellektüel olacaktır.

#cringeyorumcu #büyükyorumcu
Özellikle kadınlarda bu yabancı kelimelere aşırı hayranlık var entelektüel olmayı yabancı kelime kullanmak sanan aydın olmayı da insanların anlamakta zorlandığı kelimelerle dolu cümleler sarf etmek sanan bir nesil var...
Türkçe karşılığı olmayan nerdeyse kelime yokken neden ısrarla bunu kullanmaya çalışırlar anlamıyorum. Ben konuşma dilimde de yazı dilimde de elimden geldiğince bu tip kelimeleri sokmamaya özen gösteriyorum. Adını dahi okuyamadım içecekler var Türkiye'de bir cafeye girdiğim de kendi memletimde turist gibi hissetmeye başladım. Öğrenmesi bilmesine bir şey demiyorum ama bu kadar sık kullanılaması kesinlikle özenti ve ilgi çekme odaklı, bunu kabul ettirebilir misin sanmam ya cahil olursun ya da yobaz 😂😂
Elimden geldiğince kendimi faşist, emperyalist eli kanlı bebek katili kolonici sömürgeci itilaf devletleri düşman ırkından bireylerin dillerini kullanmamaya çalışırım.
Cringe konusuna gelince cringy kelimesini cringe olarak kullananların pek çoğu, neredeyse hepsi, gökkuşağının her tonunda saç rengine sahip bir deri bir kemik soya çocuğu oğlancılar. Twitch yayıncıları falan hariç. Onlar bu durumdan nemalanıp canım insanların üzerinden gelir elde ederler.
Uza domuz boku
Tek derdiniz bu olsun sndjf
Cringe yalaklar için kullanılıyor ama başkasının adına utanma gibi bir anlamıda var.
Bu başkasının adına utanma durumunu Türkçe olarak karşılık gösteremiyorum o yüzden kullanan kullanır bu da onu komik ya da rezil yapmaz.
Okey, merci falan da kullanan komik o zaman.
Sosyal medya dili altında aslında eğitimsiz ve hangi kelimeleri kullandığını bilmeyen cahil kesim yetişiyor. En başta eğitim sorunu var. Ama 17-18 yaşından sonra kişinin kendisini de geliştirmesi gerek. Yeni kuşağın gelişi hiç güzel değil.
Cevap
10Cevap
Ben kullanmıyorum
Cringe kelimesinin her cumlede kullanilmasi iki yil onceydi ahali. Biraz geriden geliyorsunuz sanirim. Ayrica nedir yani bu nefret. Dilleri direkt ceviremiyoruz. Cringe, baskasinin adina utanmak anlaminda kullaniliyor ama tam anlami bu degil. Ceviremiyoruz cunku, dilleri tamamen tercume etmek imkansiz. Cringe kelimesini cringe oldugumuz durumlarda kullaniyoruz ve ben bunda yanlis bir sey gormuyorum. Nicin komik duruma duselim ki? Yerine gore date de derim randevu da, cringe de derim utanc verici de, abarti da derim overrated da... Cunku bu kelimeler yerine gore farkli anlamlara sahipler... Elimde iki dil varken ve konusmami cesitlendirebilecekken belli noktalarda Ingilizce kelime de kullaniyorum, komik oldugunu da dusunmuyorum. Cringe durumlarda cringe dememle Türkçe zarar gormuyor merak etmeyin. Cünkü Ingilizcenin sahip olmadigi kelimelere de sahibiz... Zira mesela, bayiliyorum su kelimeye, inanilmaz bir sey. Muharebe, ahenk, aşk... Hepsi inanilmaz kelimeler. Ben cringe deyince Türkçe'nin degerini dusurmuyorum. Sakin olun.
Benzer bir kelime de '' date çıkmak''
arkadaşım; randevu verdim, buluştum vs demenin nesi garip ki böyle saçma sapan özenti bir lisan uydurup kendiizni rezil ediyorsunuz.
Cringe ise aslında başkası adına utanmak gibi bir anlama gelirken şu anda tamamen abuk subuk bir şekilde kullanılıyor ki neden kullanılıyor onu da anlamış değilim
12 yaşındaki kızım bile bunların a. ptalca olduğunun farkında
Özenti bir toplumuz ama isteyen istediği kelimeyi kullanıyor. İtici ama plaza diline çok maruz kaldığım şu zamanlarda her şey normal geliyor.
bu arada, Türkçe gibi zayıf bir dilin ortalama yarısı Arapça ve ortalama 3000 bin civarı Fransızca kelime var.
Farsça vs farklı dillerde var.
bir kaç bin ingilizce girerse mükemmel olur 😂
Her b@ku ergenliğe bağlayınca da komik duruma düşüyorsunuz, kim ne diyorsa desin aw sizene, insanları davranışlarına göre yargılayıp onlara ergen demek cidden komik sadece gülüyorum🔪🥒🤧😑
Allaha şükürler olsunki 97'de doğdum. Dünyanın en güzel nesline ait olmanın verdiği gururu ömür boyu taşıyacağım. Allah bu kelimeleri kullananlardan uzak tutsun hepimizi
Bu dedikleriniz nedir onu da bilmiyorum, dolayısıyla kullanmıyorum da
Aşko kuşkolar kullanıyor hep
Sen bu soruyu sorarak komik bir duruma düştün bence. İnsanları dediklerine göre yargıladığına göre😗
abi bi kere o entelektüeldir bu soruyu da sen sormasaydın.
açıkçası sosyal medyanın amacı da o zaten kitleleri sürü psikolojisi ile benzer hatta aynı düşünmeye iterek manipüle edilmesi kolay kitleler ile para kazanıyor veya istediklerini elde ediyorlar çoğu kullanıcı da koyun misali onlara uyuyor
Ergen işi demek isterdim ama ergenler bile bu kadar değil
Cringe kelimesinin turkce karsiligini bulamadigim icin kullaniyorum :D
Cris geçirmelik soru..
Kullandığım bir kelime değil
Ne duruma düştüklerinden sanane
Farkında değilim. Komik olmakta güzel olsun.
Kullanmıyorum, komik değilim!!
Allah başka dert vermesin.
Onun yerine keko varoş kezban ergen derim
Aşko kuşko kelimeside çok aşırı itici
Hayır, komik duruma düştüğümü bilmiyordum.
Cringe
*entelektüel
Evet özentiler
Kullanmıyorum
Ne alakaa
Kullanmam ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?