Linç yiyeceğim biliyorum.. Dün özellikle iki paylaşım gördüm 19, 20 yaşlarında genç kızlar "tek, en büyük, yıllardır" hayalim çocuk sahibi olmak, hayırlı eş bulmak tarzı şeyler yazmış. Tek onlarda değil tabi. Kadınların gerçekten artık tek hayali evlenip çocuk yapmak mı?
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hayır tabii ki de değil açıkçası evlilik gibi bir hayatım yok çocuk desen zaten olmuyor yani o yüzden açıkçası tek hayalim şöyle şu özgüven sorunu yenmek aslında başkada bir şey değil bir de şu sağlık saçmalığından artık kurtulmak sıkıldım hastanelere gidip gelmekten.
Hayır değil tabii ki evlenip çocuk yapmak son hayalim bile değil herkes istediği hayali kurar ama 19-20 yaşından tek hayalim evlenmek diye bahs etmek çok saçma bir insanın başka hayalleri nasıl olmaz çalışmak okumak farklı yerler gezmek vb kendi ayakları üzerin de durmanın hayalleri varken ne bu şimdi bu kadar mı hayattan bıktınız ya bıksanız bile kendinizi ezdirmeyin ezerler sizi bu şekilde gözünüzü açın ya hangi devirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ki evlenince çocuk yapınca her kes mutluluğu bulacağını düşünüyor okumasına dikkat etmiyor "ne de olsa evleniceğim neyime gerek okumak" diye düşünüyorlar ne derseniz diyin ama ben bu düşünceyi çok yanlış ve saçma buluyorum.
Gerçekten böyle düşünenlere şaşkınlıkla bakıyorum. Ne dinen ne maden bu mantıklı bir yaklaşım değil. Hayallerin sınırı, engeli yokken bunu birisiyle evlenip bir yere tıkılmakla sınırlamak.. benlik değil. Şahsım adına konuşursam benim tek bir hayalim yok. Bir çok hayalim var ve bunlar arasında da evlenmek bile yok.
Çünkü evlilikte para gibi, benim için. Para nasıl bir araçsa daha konforlu bir hayat için, evlilikte öyle. Tabi islamda da önemli bir yeri var o ayrı. Ama dünyadaki ihtiyaç sahiplerine destek olmak, hastalıklara şifalar bulmak, dertlilere deva olmak varken ve hepsini geçtim dünyayı güzelleştirmek varken bunu kısıtlamamak daha mantıklı
hayır, ilk önce kariyer yapmak gerekir yani nedir bu evlilik çocuk hevesleri işleri anlamıyorum. durun bi yaw ilk önce kendi ayağınızın üstün de durun, bi mesleğiniz falan olsun öyle aşk işlerine kafa yorarsınız.
yoksa o da güzel bişey tabi zamanı gelince yaşanılması gereken şeyler
Benim hayalim evlenip çocuk yapmam olmadı hiç bir zaman, kariyer yapmak istiyordum. Evlenmek isteyen arkadaşlarıma uyuz olurdum. Ama onlardan önce görücü usulü evlendirdim.
Çok şanslıyım ki eşime aşık oldum ve iki oğlum var genç anne oldum. Onlari dünyalara değişmem❤️🥰 aşk onlar benim için ve iyi ki 🥰
Çocuk sahibi olmak istemek kötü bir şey değil iyi bir eşe sahip olmak istemek bir aileye sahip olmak istemek geri kafalılık değildir Ama bundan önce kendini geliştirmek ekonomik özgürlük kazanmak maddi konuda sadece her şeyi eşten beklememek kıvamına geldiği zaman bu hayaller icraata geçebilir
Kadının içgüdüsel feminen arzusu bu. Global Dünya'da yaşamın zorlaşması ile her ne kadar şirketler para kazanacağım diye kariyer yalanını pohpohlasa da kadınlar bunu ister. Yıllardır Amerika'dayım ben bu kadar evlilik meraklısı hatunu bir arada görmedim. Elimi sallasam ellisi gibi bir durum var abartmıyorum. Ne kadar eğitimsizleşir ve ahmaklaşırsa bir toplum bir o kadar evlilik delisi de artıyor. O yüzden Türk kızları daha kariyer odaklıdır mesela tüm Amerika kıtasına kıyasla, eğitimimiz onlardan daha iyi olduğu için. Ha tabii eğitim kaliteli mi o tartışılır bence sadece 5 üniversitenin hatta bazılarının sadece bazı bölümlerininki iyi gerisini at çöpe ama yine de "I'm like uhm going to this lake tomorrow like can we uhm go like together?" diye 50 kere like like like diye konuşan ecnebilerden iyidirler.
Çünkü doğup büyüdükleri ilk andan itibaren hayattaki en büyük başarının mutlu bir evlilik olduğu düşüncesi aşılanıyor. Bizim toplum böyle. Kadınlar da bu norm üzerinden bakıyorlar hayata.
Ne var yani? Herkesin hayali bir mi olmak zorunda. Bir insan reşitse, aklı yetiyorsa ne olacağıni kestirebilir. Ayrıca hayırlı eş ve cocuk istemek çok normal. Başkalarının kimseye zararı olmayan hayali veya görüşlerini saçmaymış gibi konuşmak daha saçma.
Öyle olmadığını sen de biliyorsun. Türkiye buna dahil olmayabilir ancak kafesinin kapıları açılmış bir aslancasına bilime ilime saldırıyor kadınlar, okuyorlar yazıyorlar, hırs yapıyorlar, sınırlarını zorluyorlar, ödüller alıyorlar. Türkiyede daha bunlara erişemeden kadın olarak öldürüldüğün için. Ölmeyen taraf bari çocuk yapayım diyor olabilir.
e bunlar zorken koca kafalayıp çocuk doğurup parasını yiyip böbürlenip bir de bunu sanki büyük bir şeymiş gibi başarı olarak paylaşmak!! pes diyorum. Yeni nesil kadınlar tembel ve erkeği atm olarak görüyor bir de damızlık. Ki böylece instagram'da boy boy sözde mutluluk pozları paylaşıp arka planda sabah akşam kavga edebiliyorlar
Tek hayalimiz bu değil tabi ki ama hemen hemen her kadının ortak hayalidir diyebiliriz. Aslında erkeklerin de hayalidir ama onların bu hayali kurmaya başlamalarına kadar yaşamaları gereken şeyler var.
Aslında ben gayet doğal görüyorum günaha girmek istemeyen evlenir ve evlenmek çocuk yapmak herkesin hakkı diye düşünüyorum 19, 20 yaşında bir kız ve ya bir erkek böyle şeyler düşünebilir ve isterse de evlenebilir.
Hayır Tabiki de Bu Kadından Kadına Değişir Ama Doğru Bi kadın Sevgi Bekler Kadınlar Çiçektir Gül dür Erkeklerin Bu Değerli Hayat Arkadaşina en iyi şekilde destek olması sahip çıkması Şefkatli olması gerekir Kadının da aynı şekilde kocasına 😊
Türkiye’de kadınların %80’i esini sevdiği için değil, evlenmek için evleniyor. Buda böyle olunca, karşısındaki kişileri seçemiyorlar, çünkü tanıyamiyorlar. Sonra cinayetler, boşanmalar oluyor. Buda onların genel olarak bilgisizliğini gösteriyor
Sanmıyorum, çünkü 30 lu yaşlar da bile kapalı dinci bayanlar var. Kimisinin, tipi de idare der ama bana göre değiller.. .. Yani Türk kızları, eskisi gibi; çok da evliliği umursamıyor. Artık, kariyer odaklı yaşıyorlar.
Bir çoğunun gerçekten artık tek hayali evlenmek ve çocuk yapmak. Çünkü gördükleri örnek kişiler böyle yapıyor. Eskide kalmış kendi mesleğine sahip olmak, herhangi bir alanda başarıya imza atmak vs boş iş olmuş
Şu zamanda öyle oldu maalesef çünkü evlenecek adam akıllı insan kalmadı. Hepsi s! kiş sokuş peşinde. Bulana artık bu bir başarıdır ve madalya takılmalı.
Genetik olarak yazılı. Kadın çocuğunun hayatını garantiye almak ister. Bunun da günümüzde ülkemizde maalesef tek yolu evlenmek, yoksa çocuk malum '*' damgası yer. Kaçış yok.
Niye herkes evlilik öcü gibi davranıyor? Herkes kariyer yapmak zorunda değil. Evet bazılarının hayali sadece evlenmek mutlu huzurlu evliliğin içerisinden bir tane de evlat nasip olması.
Benim Böyle Bir Hayalim Yok Ve Soruna Saygı Duyuyorum Linçlemeyeceğim Bende 21 Yaşında Evlendim Şu anda Çok Memnunum Çocuk Diye Bir Fikrim Vardı Ama Sonra Kayboldu
Herkes için öyle değil. Mesela ben önce kariyer yapılmalı diye düşünüyorum benim de yaşım 19 ama evlilik en erken 23-24 yaşımda olabilir daha erken düşünmüyorum. Önceliğim okulumu bitirmek