Aşırı saçma adetler var. Mesela pazardan karpuz seçer gibi kız seçmek sonra pat diye evlerine gidip ailesiyle konuşmak. Bide yok diyince yüzsüz gibi bidaha bidaha gelmek. Böyle insanları yok etmek istiyorum cahiller.
kes sesini zilli kız isteme gelenektir. görücü usulü ise sağlıklı kontrollü ilişki ve evlilik yolundaki en güvenilir ritueldir. tabi görücu usulü olayı eski zamanlardaki gibi değil eskiden kız veya erkek birini görmezdi bile sadece aileler karar verir olur biterdi. şimdi ki görücü usulü kız ve erkek karşılıklı konuşur fikirlesir tanışır uyum varsa olur olmazsa kimse dayatma yapmaz ve bunlar gönül işleri normaldir. bu hatta herkes hayatında bir kez olsun sevmiş aşık olmuş hiç yoksa hoşlanmıştır birbirlerinden. empati yaparlar tabi istisnalar da var yok değil.
görücü usulüne karşı gelen kendi iki gram aklıyla kız bulan kişilerin evliliklerine şahit oluyoruz şiddet sorun çatışma ailelerin ilişkiye müdahalesi sonuc ayrılık hüzün pişmanlık. evlilik öncesi uzun süreli sevgili kalmak bütün heyecanı bitirir kanka gibi olur çok fazla yuzgoz olunur kimse kimseyi takmaz saygı korunmaz. çünkü kızda erkekde evlilik öncesi kişilikleri faklı lanse ettirir. neyse be boş ver ne diye bu kadar uzattım ki
Bazı insanlar bunu körü körüne desteklerken Ben açıkçası hiç destekleyemiyorum adet gelenek görenek örf Her neyse buna çok saçma geliyor çünkü hayata bir kez geliyoruz kendi kendimize böyle kuralları öldürüp bunlara bağlı yaşamamalıyız nasıl mutlu hissediyorsak öyle yaşamalıyız diye düşünüyorum ve Ayrıca ben bu gelenek göreneği yapan insanların hiç mutlu olduğunu düşünmüyorum gerçekten nerede gelenek göreneğine bağlı bir insan bir kadın bir erkek varsa yüzünden hiç de güller açmıyor
Yanlış anlama ama Keşke örf ve adetlerimize bağlı kalsaydık. şu an z kuşağı denen kuşakta büyülerle nasıl konuşulur nasıl davranılır zerre bilmiyorlar biz babamız eve gelince Uzanık ayaklarınızı bile toplarız saygıdan şuankiler babasıyla annesiyle mahale arkadaşı gibi konuşuyor. ha birde eski evliliklere değinmişsin görücü usulünü eleştirmişsin ama eskiden evlilikler ölene kadar sürüyordu şimdikiler öğlene kadar.
Yanlış anlamam gayet normal şekilde fikrini sunmuşsun buna saygı duyarım. Eskiden ölene kadar devam sebebi boşanmak ayıpdı çoğu kadına şiddet hor görme uygulanırdı ama ses etmezler susup otururlardı nerden biliyorsun deme çevremdekiler öyle
Eskidende medeni kanun vardı hatırlatırım kadınların boşanma hakkı nafaka hakkı vardı kadına şiddet oldumu kadın haklarida vardı ama bir tokatla şimdikiler gibi gidip boşanma davaları açılmıyordu edep vardı.
Bilemiyorum ama örf ve adetlerin çoğu bana uymuyor saçma geliyor. Özellikle yaşadığım bölgede aşırı saçma ve cahiller. Eve evcil hayvan gibi kızı eve kapatıp bi karın tokluğuna yaşamaya istiyor çoğu. Allah uzak etsin onları bana ve kızlara
O yanlış tabi öyle olmaması lazım ama bu yüzden tüm geleneklerimizi kötülemek doğru değildir sonuçta bizi biz yapan geleneklerimiz yoksa ne farkımız kalır batıyla. Zaten batının amacı bizi asimileleştirip kendi örflerimizden utanır hale getirmek ve goruyorumki başarmış durumdalar
Ya burada kızlara böyle görücü gelince gururlanıyorlar millete anlatıyorlar filan gülüyorlar seviniyorlar neymişte bu da bir şerefmiş. Çıldırıcam böyle insanların arasında
Detayda söylediğin şey gerçekten iğrenç ötesi. Hiçbir cinsiyet basitleştirilmemeli. Bazı örf ve adetler günümüzde istem dışı kullanıyor iken bazıları da örnek verdiğin üzere seviyesiz toplumlar uyguluyor