Özgüven sahibi olmak için mükemmel standartlarına uyan bir fizik şart mı?

150 kilo biri özgüven sahibi olamaz mı? İlla 58 kilo olmak mı lazım?

Ben kısa ya da açık giyiyorum diye tüm ailem, komşularım beni hor görüp özgüvenimi düşürüyor. "Yakışmıyor giyinme, zaten kilolusun, bunlar zayıflar için, şu göbeğine bak az ye" gibi seyler söylüyorlar.

Lise dönemindeyken cok ozguvenliydim, simdi evden cikasim gelmiyor herkes bana bakiyormus, beni elestiriyormus gibi hissediyorum. Ne sevgilim var, ne flörtüm ne de arkadaslarim...

Lisedeyken de 150 kiloydum muthis bir ozguvenim vardi, seçilen değil seçen kişiydim. Ama ailem ve komsularim beni bastırdı, benim aynaya bakmaya bile cesaretim kalmadi.

Güncellemeler
+1 yıl
Görüşleriniz türk toplumunun hala ne kadar geri kafalı olduğunun görsel bir kanıtı.
1 adet iyilik yaptığını sanıp "zayıfla" mesajı veren cahil, 1 adet her gece yastığına sarılıp neden çirkinim diye ağladığı halde başkalarına zorbalık yapan embesil, 1 adet sırf eksik yönü var diye birinin kriterleri olamayacağını düşünüp, kriterleri olan kişiyi ezikleyen yobaz, 1 adet şu soruda bile hala uçkurunun peşinde olan abaza ve 1 adette paranın ve gücün gölgesinde kalan köle.
Güncellemeler
+1 yıl
Sizler bu soruya gelip "Bedenin toprak olacak, kişiliğin önemli, kendin zayıflamak istemediğin sürece kimsenin ne dediğinin önemi yok" diyemiyorsunuz.
Sizin için önemli olan şey bu çünkü. Siz kalpleri sevmiyorsunuz, siz birini sevemezsiniz.
Türk kadınları bencil, kendini zeki sanan, dar görüşlü, soyunmayı özgürlük sanan aşırı derecede para düşkünü aptal bir kesim.
Türk erkekleriyse para için ölen, kadını sadece görsel malzeme gören ve 0 yetenek, nitelikle geberip giden aptal bir kesim.
ACINASI.
Özgüven sahibi olmak için mükemmel standartlarına uyan bir fizik şart mı?