Hayatımdaki bazı şeyleri aşmak benim için çok zor. Her yola başvurdum. Bir dönem kendimi yeterince güçlü hissediyordum ama zamanla bu gücümü kaybettim. Yalnız kalmam gerekiyormuş ama ben hata ettim bu hatam da bana pahalıya mal oldu. Koca bir enkaza dönüştüm uzun süredir bu enkazı toplamaya çalışıyorum. Bu sefer büyük oynadım. Yeni bir oda, yeni bir düzen, kendime ait bir alan, yeni bir hedef... Umarım önüme geçen engellere takılıp yeniden düşmem çok yorgunum ve sürekli düşüp yeniden toparlamak çok zor...
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
33 yaşındayım işsizim bekarım asosyalim yalnızım mutsuzum gençliğim hep eve kapalı geçti senelerdir evden dışarı çıkmıyorum artık yaşadığımı unuttum
Neden değiştirmeye çalışmıyorsun
İçe dönük çekingen utangaç sessiz biriyim hiç açılamadım hep içime kapanık kaldım sosyalleşemedim öz güvenim yok zamanla daha da kapandım evden dışarı bile çıkamıyorum
İnsanlar arasında bulunmaya keşke devam etseydin sen çekingen olsan da elbet birileri tanışmak için adım atıyor
Ben hep dışlandım maalesef insan içine çıkamıyorum hep evde yalnız kendi halimde yaşıyorum hiç sosyalleşemedim çok içime kapanık kaldım bu yaştan sonra da açılacağımı sanmıyorum
Neden dışlandın peki özgüvenini bu kadar kıran bir şey olmuş belli ki
Çok dalga geçen alay eden aşağılayan hakaret eden küfür eden dışlayan oldu ama bunlar çok etkili değil benim kişilik yapım içe dönük çekingen utangaç bu hiç değişmedi bu yaşıma kadar böyle yaşadım içime kapanık asosyal yaşadım insan içine çıkamıyorum gençliğimi hep eve kapalı yaşadım dışarı çıkamıyorum zamanla iyice kapattım kendimi hiç arkadaşım çevrem yok işe giremedim sosyal olamadım kız arkadaşım da olmadı yani gençliğim böyle geçti hep
Çocukken, ergenlikte bu tarz zorbalıklar yaşayabiliyoruz. Ama bu hayatta birilerinin seni ezmesine izin verirsen bu şekilde bir kenara sinersin. Ayrıca yaş ilerledikçe bu durum azalıyor herkes olgunlaşıyor insanlar değişiyor. İnsanlara güvenmeye gerek yok vakit geçirmek yeterli benim görüşümce. Bir adım atıp hayatında değişiklikler yapmalısın. Öncelikle bunu yardım alarak yapmaya çalış eminim işe yarayacaktır. Eğer bu şekilde içine kapanık yaşamaya devam edersen bir yerde bütün ipler kopacak kendine ve çevrene zararlı bir insan haline geleceksin
Ben kendimi savunamıyorum maalesef çok pasif öz güvensiz zayıf bir insanım hayatta hep kaybettim yenildim hiç güçlü cesur öz güvenli girişken konuşkan sosyal başarılı bir insan olamadım hep insanlardan kaçtım kendimi kapattım sosyal hayattan kaçtım toplumda kaçtım insan içine çıkamıyorum korkuyorum utanıyorum çekiniyorum zamanla dışardan da korkmaya başladım senelerdir evden dışarı çıkamıyorum korkuyorum gençliğimi hep eve kapalı yaşadım çocukluğumda açılamadım sessiz içime kapanık utangaç çekingen biriydim ama ergenliğimde bunu aşmam lazımdı maalesef aşamadım ergenliğim çok pasif asosyal içime kapanık öz güvensiz yalnız geçti ilkokul ortaokul lisede hep sessizdim kimseyle konuşmazdım arkadaşım yoktu sıramdan bile kalkmazdım hiç güzel anılarım yok hep ölü gibiydim liseden sonra da eve kapandım zaten ergenliğimde de açılamadım psikososyal gelişimimi başarıyla tamamlayamadım ve yetişkinliğim olumsuz etkilendi hayattan koptum dışarı çıkamaz oldum insanlardan kaçıyorum kendimi hep eve kapattım hiç sosyalleşemedim gençliğimi eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz yaşadım hiç gezemedim eğlenemedim kız arkadaşım bile olmadı senelerdir evde sıkılarak bunalarak yaşıyorum hayatı hep kaçırdım hiçbir şey yaşayamadım her şey içimde kaldı çok eksik yetersiz kaldım kendimi öyle bir kapattım ki artık bana her şey imkansız geliyor kendimi hayatın dışında kalmış hissediyorum
İşte bir gün kendini bu kadar sıktığın için zararlı bir birey haline geleceksin bunun bir patlaması olacak ne yönde patlayacağını da bilmiyorsun bu yüzden bunu kontrol altına almak gerek
Çok ön yargılısın ben psikolojimi sağlam tutuyorum bu yaşıma kadar dayanabildim bu duruma bu yaştan sonra da dayanabilirim ben senelerdir bu durumun içindeyim hiçbir kötülüğüm olmadı Allaha inanan namaz kılan dua eden biriyim bilinçliyim bazı şeyleri kontrol edemiyorum yani utangaçlık çekingenlik içe dönüklük asosyallik bunu değiştiremiyorum maalesef değişmez de zaten
Önyargılı değilim asosyal de değilim ama bende bazı nedenlerden fazla doluyum. Kendimden biliyorum bunu. Eğer kontrolsüzce patlarsam hiç iyi şeyler olmaz. Bu durumda psikolojini sağlam tutmak imkansız. Ben sosyal olduğum halde akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum sen eve kendini senelerce kapatmışsın kötü bir şey söylemiyorum kaçınılmaz bir sondan bahsediyorum bir şeyler yapmazsan
Ama senin bu söylediğin gerçekleşecek diye bir şey yok yani her insan aynı değil bu her zaman böyle sonuçlanmaz kaçınılmaz son demen yanlış tamam haklısın insan dayanamıyor psikolojik olarak çöküyor ama o zaman ben bu yaşıma kadar nasıl dayandım ki başkası olsa belki dayanamazdı ben psikolojik olarak çok güçlüyüm çünkü bu sonradan oluşmadı ben buna bağışıklık kazandım çocukluğumdan beri böyleyim eğer kötü sonuçlar olsaydı şimdiye kadar olurdu evet en kötü tarafı da şu zamanla yaş ilerledikçe her şeye daha da kötüye gidiyor ama ben o kadar kötümser olumsuz düşünmüyorum bir yandan umutluyum bir yandan da bazı şeyleri kabullenerek yaşıyorum
Evdeyim.. İyi sayılırım.. Uyuşukluk hali çok güzel..
Ben yürüyen ölüyüm bok sanki ölemedik. Kendim değilde hiç hissetmeden ölmek güzel be. Şimdi kim acı çeksin ölsün.
Bilimsel bir araştırmaya göre öldükten sonra beyin ölümün tamamen gerçekleşmiyormuş 8 10 saatlik bir süresi varmış teknik olarak kabir azabı denilen şey bu oluyor sanırım... Birde öldükten sonrası var tabi burada inançlar devreye giriyor
Bilmiyorum. İnançlarıda artık araştırmıyorum.
Aman ya ölüm çok iyi bir halt olsaydı ilk sırada ben koşardım. Ama hiç sanmıyorum bir hiç olarak yok olup gitmek iyi değil
Ben şunu biliyorum bir güç var ama irademize karışmayan bize din göndermeyen bir güç. Sadece evreni ayakta tutuyor.
İnançlar insanları ayakta tutan şeylerdir. Dinler de aslında inançları ve toplumu düzenleme amacı ile varlar fakat insanoğlu bunu da çarpıtarak zamanla istedikleri yerlere getirmişler... Neyse konumuz bu değil zaten nereden geldik 😅
Bilmiyorum. Ama sen zeki birisin bunu biliyorum.
Umarım öyleyimdir çünkü birkaç ay içinde çalışıp üniversite sınavından diş hekimliği veya veterinerliğe yetecek puanı alabilmem lazım 😅 Bu psikolojide bunu nasıl yapacağım bilmiyorum ama olsun
Bilmiyorum. Senin hayatın senin başarı hikayen olucak kazanirsın umarım
Kazanırsam cidden özgüvenim tavan yapar 😅 Belki o zaman yeniden güçlü hissedip birşeyleri değiştirebilirim. Darısı herkesin başına diyelim 🥲
İnşallah
Psikolojik sorunlarım var düzensiz besleniyorum antidepresan kullanıyorum dış görünüşüm berbat halde
Bende onu biraz toparlama derdindeyim şu an hiç antidepresan kullanmadım ama düşündüm. Gerçi geçenlerde nöroloji doktoru biraz sakinleşmem için trankobuskas verdi o da o tarz bir ilaç herhalde az kullandım ama ondan sonra biraz toparladım
Kaç yaşındasın ben 24
22
Bir kaç fotoğraf atsam nasıl olduğumu söyler misin
Güçlü hissediyorum iyi yani
Sürekli seks yapıyorum ve çok mutluyum