Her şeyi doğru yapmaya çalışınca yanlış nerde olur?

O kadar çok kendimi yanlış yapmamaya odakladım ki artık sanki hepsi boşunaymış gibi geliyor. Her zaman genel olarak iyi biri olmaya çalıştım. Pişman değilim tabiki ama sanki yapmasaydımda olurmuş. Yanlış şeyler yapınca bedel ödendiğini çok gördüm ama doğru şeylerin peşinde oluncada bir mükafat göremedim. Bu sistemi anlamıyorum. Ödül beklentim yoktu bi zamana kadar ama etrafa bakınca düşünmedeb edemiyorum. Bunlar ne yaptılarda güzel şeyleri hak edebiliyorlar. Kıskanmıyorum haset de etmiyorum sadece bilmek istiyorum yanlışı nerde yapıyorum. Herkese bin kati daha iyisi olsun. Başkası umrumda değil sadece benim eksiğim ne ya da ne yapmalı veya yapmamalıyım ki evet kesinlikle bu en doğrusu diye bilmeliyim. Aç gözlüde değilim. Büyük şeylerde gözum yok istememde. Ama ufak birşeyin bile gayretine çabasına girip yinede gerçekleşmemesi nasipten ya da vardır bir hayrında da öte. Ufacık şey ya en basit şeyler. Bu biraz can sıkıcı oluyor. Bu uzun yazıyı okuma zahmetine girenlere minnetarim ama lütfen rica ediyorum günlüm saçmalama kotanızı bende kullanmayın. Çünkü yorgunum ve sizin aksinize kalp kırmak istemem.

Her şeyi doğru yapmaya çalışınca yanlış nerde olur?