"Acımasız olmak?" Hayır, katılmıyorum buna. Acımasız insanlar elbet kaybediş yaşar. Ya da kazandıkları başarı asıl başarı değildir.
Sen nasıl başarılı olursun?

"Acımasız olmak?" Hayır, katılmıyorum buna. Acımasız insanlar elbet kaybediş yaşar. Ya da kazandıkları başarı asıl başarı değildir.
Sen nasıl başarılı olursun?
Acımasızlıktan anladığım yükseldikçe, ışık saçtıkça iyi veya kötü niyette bundan yararlanmak isteyenler olacaktır. Bu da senin ister istemez enerjini emmelerine neden olabilecektir. İlk kez yükselmeye başlayıp, ışık saçtığında bunun farkında olamıyorsun. Ta ki ışığın sönmeye başlayıp, yükseklikten gerilediğinde etrafında olan kimselerin sayısı azalabiliyor.
O nedenle acımasızlıktan anladığım ışığını emmelerine izin vermemektir. Tabi bunu etrafındaki kişileri kırıcı yolla değil incelik göstererek hedeflerine ilerlemektir. Boş, yararsız ve özellikle kötü niyetlileri etrafına almayacaksın. Diğerleri ile de bağı koparmadan mesafeli şekilde ilerlemeye çalışacaksın eğer hedeflerin, başarma isteğinde kararlılık varsa.
Başarı nasıl sağlanır?
Başarı elde etmek istediğin konularda derinlemesine bilgilenerek ve bu bilgiler ışığında teknik, taktik, püf nokta ne varsa bunları kullanarak kendi sınırlarını zorlayarak çalışarak, emek vererek, yılmadan uğraşarak başarı elde edilir.. 🍀🍀
Acımasız olmak fikrine katılıyorum. Bugün dünya liderleri bile binlerce insanın ölümüne göz yumuyorlar. Birçoğu kendi elleri arıcılığı ile gerçekleşiyor. Peki neden? Sırf başarılı olup adından söz ettirebilmek için. Merhametsiz ve acımasız olmak şart bu hayatta.
İşte onlar için öbür hayat yok, bizler için var.
Onların bu yaptığı başarı değil, katliam.
Önce inanç, her şeyden önemli. İnanmak başarmanın gerçekten yarısı. Eğer ki kendine inanıp, güvenebiliyorsan istediğin şey için enerjini dengelemiş ve o şeye layık görülmüş oluyorsun. Tıpkı bir mılnatıs gibi, inandıkça daha da yakınlaşıyorsun.
Sonra potansiyeline aşık olmamak. Ne demek bu? Kuru kuru inanmak yetmez, çalışma, azim, çaba, mantıklı hamleler, analitiklik, emek.
Hedefi net belirlemek, adımları ları - leri hesap etmek.
İstenilen şey için yeterli kalibrede olmak, ve sürekli gelişmek, bilgi edinmek.
Yani başarının sırrı inanç, hesap ve icraattır.
Katılıyorum
Ben çok çalışarak oluyorum genelde 😅
Olması gereken bir durum gibi 😃
Kesinlikle 😃 para akışı olduğu sürece bu dedikleriniz çok güzel.
https://youtu.be/gpkYCr51k78
Belki bizi de bulur bir gün 😂
Para şarkısı bile bizi buluyor diye görüş yazacakken, şarkıda şöyle bir şey geçti: "3'ün 1'i" 😐 şansıma tüküreyim
Al bunu kimseye söyleme 😬
https://youtu.be/B3eAMGXFw1o
Bir daha söylemicem 🚪🚶🏻♂️
Evet, haklısın. 😃 Tamam, söyle.
Rica ederim ✨
Cevap
16Cevap
Kendime inanarak 😬😬
Biraz baştan sağma bir görüş oldu ama yorgunum, karnım aç 🤦♀️🤦♀️😂
😂😂 karnın doymuştur bir daha yaz bakalım 😃
Hadi bakalım sorunu bekliyorum, hazırlandım o kadar. 😃 🛡️💂🏻♂️
Heyt bee böyle gelecek isen savaş başlamadan biter 😂😂😂😂😬😬
Koşma düşüceksin kız 😂😂😬😬
Merhamet duygusunu törpülemek şart sonrasında azim, hırs ve çok çalışmak geliyor
Azim, irade, tutku ve birazda hırs kafi ama en önemlisi insanlığını kaybetmeden başarılı olabilmek. Bunu yapabilmek asıl başarı bence.
İnsanları değil kendini dinlemek. başarısız olsak ta tekrar denemek. vaz geçmemek, sabretmek, konfor alanından çıkmak. olumlu düşünmek
Biraz şans, biraz yetenek, biraz çalışkanlık, biraz cesaret. Başarıyı herkes para ile ilişkilendiriyor. Ünlü olmak, iyi evler, lüks arabalar, marka kıyafetler giymek gibi salâkça klişeler başarı olarak lanse ediliyor insanlara. Evet kimine göre bunlar büyük başarılar fakat başarıyı bu kıstaslarla sınırlamak bana çok sığ geliyor. Bu sığ düşünce yapısı da maalesef dünya genelinde prim görüyor. Ne kadar boş iki kelimeyi bir araya getiremeyen insan varsa ünlü olup lüks hayat yaşadığı için başarılı olarak değerlendiriliyor ve bir çok kişinin de idolü haline geliyor.
acımasız insanlar başarılı olmaz ama bu hayatta hep dik olurlar, hayat onu çok kırdığı için acımasız biri olmayı tercih ederler.. biraz da haklılık payı var aslında neden diyeceksin, acımasız insanlar genellikle, sosyopat ya da psikopat olarak bilinirler. ki öyleler. ve bu tür insanlar oldukça zeki oldukları için, bir şeyleri elde etmek için, fikir üretip çözüm ararlar. ve istediği birşeyi çok çabuk elde ederler, elde ettiğine de başarı diyoruz. başarının bir bölümü zeka ile değil, çoğunluğu çalışkan olmakla ilgilidir.
Ben bir şeyi ne kadar çok istersem o konudaki başarı oranım o kadar yüksek oluyor. Tabii azimle ve iradeyle arkasında durmam gerekiyor.
Yani bana göre asıl insanı kamçılayan o başarıya kavuşma isteği.
Acımasız olma konusuda insanın vicdanına kalmış bir şey. Benim başka insanları ezerek başarı elde etmem beni rahatsız eder içime sinmez.
Gorsele katilmiyorum. Basarili olmak insanin kalbiyle alakali bir durum. Sen kalbini temiz tutacaksin ki yaradan islerini hayirli hale getirecek. Acimasiz olarak basarili olan insanlar sonunda kaybeder mutlaka kaybeder. Belki cepleri para gorur ama yaninda bir tane bile insan kalmaz o yuzden merhamet, allah korkusu, sevgi, saygi, insana deger gibi seyler olmali icinde. Iste o zaman gercek basari gelir
Öncelikle yapılması gereken şeyleri asla ertelememek, zorlandığın an pes etmemek aksine en zorlandığın an biraz daha zorluğa dayanabilmek ve üzerine gidebilmek. Etraftaki kişileri söylediklerini dikkate almamak. Başarıya giden yolda yenilgiler olacak günün sonunda iyi deneyimdi diyip ayağa kalkıp savaşacaksın , hatalarını kabul edeceksin, çok çalışmak yerine akıllıca çalışmak bide şans faktörü var.
Duygusal olmamak diyorum, sadece bu değil tabii potansiyel ve emek de çok önemli ama insan duygularına kapılınca hata yapma ihtimali katbekat artıyor. Diyelim dayanamadı kaygılarına ve pes etti başarılı olamadı ya da fazla hırs yaptı hırsından çıldırdı ve başarılı olamadı.
3 adımda mutlu olunmaz, 5 adımda başarılı olunmaz, 7 adımda mükemmel anne baba olunmaz. Şu kainatta başarılı olmanın tek sırrı mücadele etmek. Yere düştüğün zaman daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacaksın, gerekirse enerjini düşüren kim varsa yakın çevrende onları uzak çevreye, işine yarayan sana faydası olabilecek insanların bulunduğu o uzak çevreyi ise yakın çevrene alacaksın.. Bu kadar..
Duygularını kontrol edebilmek
Adalette kalbini iş’te Aklını dinlemek
Başarının sırlarındandır diye düşünüyorum ✨
Cok doğru söz. İki arkadasim cok acimasizlardi is ortaminda. Cok yukseldiler ve cok iyi maaş aliyorlar. Ben tam tersi, cok merhametliydim. Herkese destek oluyordum. Sonuç isten atildim, sigara bile alamiyacak durumdayim. Yine eskiye donsem gene de gaddar olamam yapim değil.
Saygı görmek için saygı göstermek. Saygı her başarının kapısını açıyor.
Azim çaba olması gerekirken günümüzde maalesef torpil olmuş 😏
maalesef 😤
Başarı deyince sadece mevki ve çalışmaktan bahsetmemiz ne kadar kötü. Başarmak sadece maddi değil manevi açıdan da olmalı ama artık o devri geçtik sanırım. Merhametli, inançlı, saygılı insanlar olsak zaten her şeyi başarırız.
Acımasız oldum diyelim ben benliğimi kaybettikten sonra yemişim o başarıyı
Kesinlikle
Acı çekmek eğer acı çekersen zihinsel ve fiziksel acı eşiğin yükselir dolayısıyla yaptığın işlerde artık zorlanmazsın daha atak daha istikrarlı ve robotlaşırsın sürekli tekrar edersin ve devam edersin
Ben iyi olmayı istiyorum istemiyorum karşılık ihanet eden kendine eder... yalancı da öyle Allah büyüktür. Duymamış olayım o sözü! Kötü örnek
Yilanlara la arkadaş olacağıma şeytanla kötülükle iyi olayım tek olayım güneş gibi kırılır elbet kalp ama dersidir. Bence bu dünyaya iyiler lazım 🦋🌼🍀
Haklısınız
Teşekkürler, sevindim aynı düşünceyi taşıyoruz.. güneşin etrafı da karanlık ama bak parlıyor
Kesinlikle ✨
İyi günler size.. 🤕
İyi günler. Sondaki emoji nedir
🤕--- 👀 şu yaralanmış olan
Hayır ne alaka acımasız insanı kimse sevemez
İyi insanda herkese olma özel saba iyi olan iyi gelen insanlara oll diğer türlü herkese bir duruşn olması gerek oda senin hayatın sen daha iyi anlarsın
Kısmen doğru aslında.
Yaptığın işi severek yapmak , yeniliklere açık olmak , her işe yaparım diye atlamamak , üşengeç olmamak , araştırma yapmak , tecrubelı insanlardan fikir almak
Gayreti elden bırakmazsan başarılı olursun lakin hangi alanda basarili olmak istediğine bağlı bu durum.
İyi niyeti kullanmaya çalışıyorlar. Doğru.
Başarılı olmak istiyorsak bence çalışmalı. İpleri koyvermeksizin çalışmalı.
Başarı hırsla gelir bence. Kim ne yapmış degilde ben nasıl iyi olabilirim bu konuda diye düşünülürse o başarının en iyisini getirir
Peşini bırakmamak samimi şekilde onda gayret göstermektir, bu samimi çalışmanın karşılığını menfi çabalara bile allah verir ve veriyor.
Üzgünüm ama haklı bir söz... İş hayatı tamamen bunun üzerine kurulu... Lakin yinede seçim insanların kendi insiyatifine kalmış.
Sabırlı olmak ve istediğin şeyin üstüne emek vermen
Kendine inanmak, dürüstlük, azim, duyguları yönetmek bana göre.
İstikrarlı ve azim. Ben asla pes etmeyerek düştüğün zaman ayağa kalkarsın.
Çalışmak pes etmemek başarı çalışana gelir sabretmek başarının sırrı
7 yıldır özel sektördeyim bilmediğim bir şehirde kimseyi tanimazken tek basima başladım 7 yıl once bu deneyimle bu gun benim için sosyal hayatta ve iş hayatinda başarınin sırrı asla vazgeçmemek, reklamını güzel yapmak, eksiklerini arayıp tamamlamaya zaman harcamak ve seni ezene onun gibi cevap vermek ne kadar iyi olsanda iyi olmak kotuler için eziklik.
Havı değil diyorlar ama çok ve etkili çalışmak gerçekten de başarının sırrı
çalışkan zeki kendini geliştirmiş en çok şansın yaver giderse biyerlerde olursun
hırsın bunda çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum
Başarının sırrı erken kalkmaktadır bence.
sabır çalışmak ve şans
Çalmak, çırpmak, hile yapmak, acımasız olmak
Alıngan olmamak
Aksiyona geçmek ve iyi düşünmek
Çalışmak
Az uyumak
Sans lazim sansin yoksa basarili olamazsin
İnanmak ve tekrar ayağa kalkmak
Azim, hırs, motivasyonve yalnız olmak
Azim, zeka ve biraz Şans
Azim irade insanın kendisine güvenmesi
Sadece inanmak
Teşekkürler dinliyorum. ✨
Rica ederim 🙂
Tutku
Zahmet etmeseydin ya 😃 yorulmadı mı parmakların yazarken? 😬😂
Son soru, ne kadar zamanını harcadın buraya 🙄😃
Ahaha kısa ve öz oldu işte 😂
Düşündüm bayağı en az kelimeyle en net nasıl anlatırım diye 🙄😂
İşini tutkuyla sevmek başarının sırrı bence. Yetinmeyip her zaman gelişmeye açık olmalı Tabi çevre de bunun üstünde çok etkili en çok bu sene bunu gördüm iş yaptığın ortamda huzurun varsa o da başarıyı getiriyor. İyi bir ekip ve yaptığın işi tutkuyla sevmek diyorum :D
maalesef düşündüğün gibi olmadı. 😂
Teşekkürler doyurucu görüşün için 😂😬
saygı ve dürüstlük olması lazım
Ne boş laflar ya. Tam ergen işi
Disiplin
Azim ve zeka
Başarılı olmanın tek bir sırrı var o da çalışmak.
doğuştan yetenek
bence ayrıca çok çalışmakta eklenmeli
Çok haklı
Güçlü kalmak
İrade
Yata yata olmadığı kesin
sıkılmamak
Çalışmak bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?