Orijinal arnavut muyum, yoksa kıpçak Türkü müyüm? Bunu nasıl anlarım?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Arnavutlar kumral bildiğim kadarı ile. Kuman kıpçaklar Beyaz tenli, Sarışın ve mavi gözlüydüler.
Ben kumralım ama beyaz tenliyim normalde ailem de mavi gözlü çok hatta abimde mavi gözlü ama ben kahve gözlüyüm
Balkanlardan mı göçmüşsünüz kırımdan mı?
Eski yugoslavyadan
Rumeli yani balkanlar da Sırplar, Bulgarlar var onlar Slavic halk olduklarından ten renkleri ve göz renkleri Kuman, Kıpçaklara benzer. Tabi 11. ve 14. yüzyıl arasında Balkanlar da Slavlarla birlikte yaşadı Kuman Kıpçaklar. Çok karıştı yani, Zamanında Orta Asyada ki Türk Tatar kökenli Kuman ve Kıpçakları sürdüler, Onlarda Kırımdan girip Doğu avrupaya hakimiyeti aldılar ve uzun süre hükmettiler. Bu süre de Balkanları, Macaristanı çok kez yağmaladılar, bu süreçte Slavlar ve Türkler birbirine karıştı illaki. Senin kanında Slav kanı da olabilir, Arnavut kanı da Türk kanı da. Balkanlar baya uzun ve karmaşık milletlere ev sahipliği yaptı.
doğuştan kendi-kendine bildiğin/anladığın bir dil var mı?
Ailem arnavutça konuşur ama değişim bi arnavutça mesela arnavutça da seni seviyorum demek 'te dua' ama ailem başka anlamda söyler, ben doğuştan türkçe konusuyorum, ama babam, halalardım, dedelerim falan arnavutça konuşur, yugoslavyadan hiç etmişiz ama dedemler arnavutça bilmesine rağmen yugoslavya da türkçe konuşurlarmış
Aslında şu an da türkçe konuşuyoruz hepiminiz ama bazen arnavutça konuşulur aile içerisinde ama genellikle türkçe tabi
Arnavutlar birçok araştırmaya da bakıldığında kavimler göçüyle alakalı değiller. Yani Türk ya da Türk kökenli kesinlikle değiller. Binlerce yıldır ağırlıklı olarak bugünkü Yunanistan topraklarında dağılmış şekilde ama daha çok şu anki ülke toprakları ve onun kuzeyi, kuzeybatısı taraflarında yoğun nüfus olarak yaşamışlar. Ama mesela Makedonlar, Macarlar ve Bulgarlar kesin olarak Orta Asya'dan göç eden bazı Türk boylarından gelmekteymiş. Tabii tam olarak hangilerinden geliyorlar, ispat edilemiyor. Kuman, kıpçak, peçenek falan bunlardan dağıldıkları söyleniyor. Ben mesela bildim bileli Bulgarca biliyorum, belki 1 yaşımdan beri. Çok araştırdım, atalarım Osmanlı'nın balkanlara yerleştirdiği Anadolu halkı ile hiçbir şekilde bağlantılı değil. Yani sürekli -belki yüzlerce kim bilir binlerce yıldır ağırlılı olarak Rodoplar denen dağlık bölgenin oralarda var olmuşlar ve Müslümanlığı sonradan seçmişler, sorunlar o zaman başlamış. Bir süre sonra da bazı Müslüman Bulgarlar Türkiye ya da diğer farklı ülkelere göç etmiş/kaçmış.
Benim ailemde eski yugoslavya makedonyadan göçmüşler
o zaman belki de arnavutlarla birlikte çok üzün süre yaşayan atalarınız o dili sonraki nesillere aktarmıştır, yani aslında arnavut değildir belki kökleriniz
Olabilir, ailemde herkes doğuştan arjavutcayi biliyormuş, ama Arnavutuz demelerine rağmen dedelerim yugoslavya da hiç arnavutça konuşmazlarmış bildiklerine rağmen, sadece babaannem ve tarafı tüm yugoslavya da konuşulan dilleri bilirmiş ve babaannem de türkçe konuşmazdı hiç, ama babamın babasının tarafından herkes türkçe bilirmiş
Ücretli askerlik yapmışlardı bizanslılarla 😂
kıpçaklık varsa kesin anlarsın kardeşim
Nasıl anlayacağım
gözlerinde monolid var mı tam olarak nasıl oradan anlarsın
Hayır badem gözlüyüm, doğuştan eyelinerli gibi gözüküyo
profildeki sen misin tipin arnavut ama ikna olmak istersen Instagram sayfaları var fiziksel tipe bakıp hangi soydan gelen insanlara daha çok benzediğini söyleyen sayfalar vardı
Evet benim, önerirsen sevinirim, aslında dedeler yugoslavyadan gelmiş ama yugoslavya da hep türkçe konuşurlarmış, akrabalarim şu an kendilerine arnavut diyolar ama ben emin olamıyorum, arnavut olsaydık arnavutça konuşurlardı atalarım, ama yine de herkes aile arjavutcayi çok iyi bilir de yine de bizim arnavutça farklı, şu an ki arnavutçadan
önceden çok takip ederdim öyle sayfaları ancak şu an bilmiyorum üzgünüm
Tamam yinede teşekkür ederim :)
ne demek rica ederim keşke yardımcı olabilseydim
Memişlerin kaç bedem mesela
Maymuna benziyorlar
Kürtsün
Ne alaka
Kürt tarifi yaptın