Ben baya udubet bişeydim 😂suratsız, misafire hoş geldin bile demeyen biri
Hatta bı gün işitme engelli sanmışlardı beni 😄
Ben baya udubet bişeydim 😂suratsız, misafire hoş geldin bile demeyen biri
Hatta bı gün işitme engelli sanmışlardı beni 😄
Çocukluğum iyi ergenliğim kötü. Evin en büyüğü olarak hep baskı altındaydim 12-13 yaşında 20-25 yaşındaki adamdan beklenilen şeyleri benden bekliyorlardı. Hem okuyacam hem çalışacam sosyal hayat olmayacak sevgi desen zaten yok hep ezilecen hep laf sokacaklar. Şimdi pismanlar iş işten geçti tabi
Sağ ol o günler özeldi güzeldi.
Bilgisayar delisi, merakli, araştırmayı seven, yeni fikirleri dinlemekle beraber kalıplar konusunda oldukça inatçı, aynaya bu tip ne be diye triplenip çöpe atan sonrada aynaya küsen, insanlara çok güvenip kazik yiyen günün sonunda tavşanını kucağına alıp severken ona derdini anlatan, ne olacağım düşüncesine dalan, ileride ne olacağini düşünen bunu düşünürken sivilce çikaran vee evett bende misafire hoşgeldim diyesim gelmiyordu yaa tam sinav zamani gelmeyi biliyorlardi sinir oluyordum😂🙃
Baya depresif bir ergenlik 😂yaşamissin
Yaa evett ama kimlik bunalımların yaşandığı bir dönem ergenlik. bugünkü beni oluşturuyoo. Tabi ben biraz dibine kadar yaşadım galiba😂🐇
Aslında ergenligi dibine kadar yaşamak gerekiyormus. egitim. aliuorum. saglikli. bir yetişkin olmak için
Evett evet eğitim bilimlerinde eriksonun kişilik kuraminda da belirtiyor dönemler vaktinde istenen görevleri tamamlanirsa yetişkinlik döneminde de o kadar sağlikli oluyor. Kimliğimizi bu dönemde kazaniyoruz. Kendimize özel değerler oluşturuyoruz. Firtinali bir gece gibi ergenlik eğer güzel atlatilirsa sabah güzel bir manzara bekliyorr🌱🧚
Evet ama tabi arada ana baba kayniyo:)
Yaa evet anne babalar biraz bu sürecte çatışma yaşaniyor ama aileninde bu süreçte demokratik olması gerekiyor. Seçenekler sunmali, baski yapmamali, fikirlere saygı duymali ve ben diliyle iletisim kurmali buna dikkat eden aile çatışma yaşamaz bence. Hatta hatta bu demokratik olma konusu sadece ergenlikte değil bebeklikten itibaren olmali bize üniversitede hocalarimiz bir bebek doğduktan sonra bireydir onunda haklari var demişti dersin başında. Mesela çocukluk ergenliği var 2-3 yaş. Özerklik dönemine denk geliyor. Burada çocuğa seçimler sunulması gerekiyor. Dönemine uygun yapabilecegı davranislarda yapmasina izin vermesi gerekiyor. Yani aile doğumdan itibaren demokratik olursa o çocuk zaten kendiyle barisik olur basarabilecegine inanir kendine guvenir. Kendi benligiyle sorunu olmayan insanin cevresiyle sorunu olmaz ergenligide cok yikici gecmez kendini gelistirmeye odaklanir🌱
Despotluk kötü tabi. Bende anneyim. bazen sabrımız bitiyo. En güzel seçenekleri konuşmak, sohbet etmek en mühimi
Yaa illaki sonuçta bizde insanizz mutlaka sabrimizin taştiği noktalar olacak. Stajda o kadar demokratik olacagiz diye yirtinirken bazi çocuklar gene bildiklerini yapiyorduu. Buda tabi bizi yeri geliyor üzüyordu yeri geliyor sinir ediyordu. Ama sürecin sonunda meyvelerini aldikta. Bizide arkadaşlarinida yoran çocuklarin daha iyi bir noktaya gittiklerini gördük. Birde çocuklar arada biten sabirlara karsi psikolojileri zarar görmez orada daha çok samimiyete güvene bakiyorlar. Mesela bazi aileler var Allahim hiç ağlamasi eksik olmuyor çocukta bebekte ağlama nöbetleri geçiriyor ben onlara üzülüyorum :( yani umarim yetiskinliklerine zarar vermez diyebiliyorum sadece
Yaa tabi eklemedende gecemeyecegim bazi cocuklarda ağlamayi aileye karşi koz olarak kullanabiliyor. Mesela siz bir annesiniz abla daha iyi bilirsiniz ilk doğduğunda ağlama ihtiyaçlari için oluyo. Ama belli bir süre sonra beyni geliştikçe artik ağlamayi koz olarakta kullanmaya kalkabiliyor. Anne babanin sinirlarini kullanmaya çalisiyor. İzin verici aile tutumu benimsenirse çocuk aşiri kurallardan bagimsiz anne babayi kole gibi kullaniyo. Orada mesela ağlamasi gormezden gelinmesi gerekebiliyor. Yani boyle istisna durumlar var.
Yani ağladığı da içeri gidip ağlayabilirsin diyorum ya da izah ediyorum. guzelce neden hayır. dedigimi
Yaa en güzelini yapiyorsunuz abla sebebini söylediğinizde kendi duygularinizi anlatarak ben dili kullanmis olursunuz Yani aradaki iletisime guvene zarar vermez hemde dönemine uygun olarak empati duygusunu da destekler
Ahahshs çok iyimiş. Ben de tam p*çin fırlamanın önde gideniydim. Bütün komşu kızlarını sıkıştırmışlığım vardır. Anaokulunda masanın altına eğilip, öğretmenim çorabınız kaçmış deyip bacaklarını elliyomuşum.
O günden beri teknikler değişti ama hiç kendimi bozmadım 😎
Ergenliğin dibini yaşadım ben ya😑 aklına gelebilecek bütün psikopatlıkları yaptım gerçi ruhum biraz öyle ama aşırı saçma sapan bir ergendim ya
Haha aynen :d sanki bütün ebrular aynıymış gibime geliyor nedense
Olabilir ama ebru ismi genelde sakin falan olur ben tam tersi🤷♀️ tadığım kişilerde öyle ama:(
Cevap
15Cevap
Sıkıcıydı oldukça
Ben sakin görünen ama ortamimi buldugum zaman şen şakrak olan bir ergendim.
Zaman zaman sinir patlamalarim olurdu.
O zamanlar bir iste de calisiyordum ayrica.
Kizlar, kadinlar çok vardi etrafimda. Libidomun sürekli tavan yapmasina neden oluyorlardi. Zihnen bu beni cok yoruyordu.
Su istedigin de getirdigim suyu her seferinde beyaz penyesinin üzerine dökmeyi basaran abla, seni de hic unutmadim.
Karakollardan toplanan bir ergendim. Aileme kan kusturup lisedekileri dayak manyağı yapmıştım. Kötü bir dönemdi
Banyo nun girişine rahatsız etmeyin diye stiker yapıştırmıştım libidosu boşa harcamayalım diye 😂😂 evdeki herkes durumun farkında tabi 😂
Hareketli yerinde duramayan o sahneden bu sahneye koşturmacalı heyecanlı kısmı bol güzel bi ergenlik yaşadım
Sitede gördüğüm en mantıklı insansanız galiba söylemeden geçemedim
Rica ederim , Ankara da yaşıyorsunuz diye takip attım yanlış anlamayın lütfen
Oldukça sakin, sıradan bir ergenlik geçirdim.
Ergenliğe çok geç girdim pek bişey anlamadım sinirliydim biraz
Depresif, ağlayan bir ergenlik geçirdim. Okulda arkadaş ortamımda sıkıntılar vardı.
Okuldan kaçıp arkadaşlarımla gezerek ve odamdan dışarıya çıkmadan
Çekingen utangaç içe dönük sessiz asosyal öz güvensiz yalnız biriydim
Çevredekiler için çok zor biriydim
Misafir görünce kaçardım 😂
Bol bol mastürbasyon
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Çok fenaydı yaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?