Sizce de depresyonda mıyım ve tedaviye başlamalı mıyım?

Selam arkadaşlar. Sanırım depresyonda olabilirim. Küçük yaşlardan itibaren annemin bana karşı sıkça beni sevmediği sözleriyle karşı karşıya kalıyorum ve öyle de davranıyor. Kaç kere yanında oldum incinmesin diye ama o ben hariç herkese kulak veriyor. Çoğu kez benim söylediklerim çıksa da o an kusura bakma diyerek geçiştiriyor ancak beni dinlememeye devam ediyor. Oysa ben bölüm seçerken bile onun isteğine göre seçmiştim. Bölümüm yüksek bir bölüm ve iyi bir üniversitede. Ancak ben bölümümü istememe rağmen sırf kendi için kendimden alıp ona verdim. Şimdi ise evden kovuyor. Evet tartışınca ofkeleniyorum onca şeye karşı ama doldum artık. Dünyadaki herkes iyi bir ben kotuymusum gibi muamele yapıyor. Odamdan çıkamıyorum. Çünkü her lafında bir ima var. Ben değil bunu ailenin diğer fertleri de söylüyor. Ama tartışınca o büyük olduğu için onu savunuyorlar. O büyük bu kadar acımasız olma diye söylüyorlar. Ama acımasızlık değil gerçekleri söylüyorum, beni görmediği gerçeğini söylemem onu üzüyormuş. Eğer uzulseydi devam eder miydi? Ben bilmiyorum cidden fizyolojik olarak da kötüleşmeye başladım su sıralar. O olmayınca arkadaşlık ve yakın ilişkilerimin hepsinde boş vermislik icindeyim. Yanı eksiklik var. Ve güven problemi asla yaşamıyorum her arkadaşlık ya da yakın ilişkiye başlıyorum ve pasif durumda oluyorum. Cevremde şikayetçi hiç sohbetin yok, bizle takılmıyorsun diye ama bunlara inanın kafayı takamıyorum. Beynim o kadar dolu ki. Geceleri uykularım bölünüyor. Uykuya zor dalıyorum. Sizce tedavi almalı mıyım? Ve ne tür bir depresyon yaşıyor olabilirim?

.
.
Sizce de depresyonda mıyım ve tedaviye başlamalı mıyım?