Kendini doğru şekilde ifade edebiliyor musun, yoksa hep yanlış anlaşılan mı oluyorsun?

Kendini doğru şekilde ifade edebiliyor musun, yoksa hep yanlış anlaşılan mı oluyorsun?

Gayet net ifade ediyorum konuşmalarımda çelişki yoktur, son zamanlarda insanların beş dakika önce kendi söyledikleri şeyleri inkar ettiklerini görüyorum yazılı mesajda çelişkileri yüzlerine vurmak daha kolay oluyor ama bu seferde bıktım yeter çok üstüme geliyorsun gibi kelimelerle iletişimi başka türlü bulandırmaya çalışıyorlar bu kalplerinde tilkilerin s**kiştiği karaktersiz kişiliksiz pislik tipler
Aslında iletişim kazaları tek taraflı görülmemesi lazım karşı tarafında anlama yeteneği aktif olmalı algısı düzgün olmalı konuşan taraf ses mimik göz teması beden dili ve ses tonajı duruşu önemli olduğu gibi dinleyen tarafa da büyük görevler düşüyor eksik uygulama olunca maalesef iletişim kazaları ile karşı karşıya kalınıyor
Çok net ifade ederim kendimi..
Örneklerle, betimlemelerle, kişileştirmelerle, karşılaştırmalarla.. :))
Türkçe'nin bütün şartlarını zorlarım.. 😄
Teşekkür ederim..
Ricalar…
Ben kendimi doğru ifade ediyorum ama karşı taraf beni tanımıyorsa mizacımı bilmediği için yanlış anlaşılabiliyorum 😏
Olur öyle şeyler
Oldu mu yoksa 😱
Herkesin ters yönde gittiğini düşünüyorsan ters yöne giden tek kişi sensindir. Yönüne dikkat etmelisin 😉
O da mümkündür. Ama bu tür durumlarda tek taraf hatalı değildir. İki tarafın da hatası vardır. 50/50 olur, 60/40 olur, 70/30 olur ama mutlaka çift taraflıdır
Cevap
9Cevap
Doğru anlaşılmak için artık uğraşmıyorum. Çünkü ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım karşımdaki anlamak istediği gibi anlıyor.
Doğru ifade edebiliyorum
Doğru ifade etmeye çalışıyorum. Önceden yanlış anlaşıldığım zaman düzeltme ihtiyacı duyuyordum. Artık öyle bir şey yapmıyorum kim ne anlamak istiyorsa anlasın insanların kapasitelerini değiltiremem
Doğru ifade ederim. Ayrıca doğru da anlarım🙂
Ya karşındaki doğru ifade edemiyorsa kendini?
Hem high level, hem yardım seversiniz. Ne güzel :)
Tane tene anlatmama rağmen cevremdekiler illede kendi dediğimiz diyor. Sonra anlıyorlar ama canlarida istemezse hic anlamamış gibi davranıyorlar. Ama pes etmiyorum ve doğru olan oluyor.
Heyecan yaparsam yanlış ifade ederim
Heyecan yoksa doğru bir şekilde ifade ediyorum
Çok yanlış anlaşılıyorum çünkü üslubum biraz sert. Doğru şeyleri yanlış üslupla anlatıyorum.
Ben ifade edebiliyorum karşımda ki ne kadar anlamak isterse o kadar anlıyor. Yani anlattığım kişiye göre değişiyor.
"Ne kadar anlatırsan anlat anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır."
İfade edemiyorum. Ne kelime dağarcığım yetiyor, ne bilgi birikimi, ne de çenem 🤬
Hele şu site de hepsi boş. Biri bi laf atıyor ortalığa, kırk akıllı çıkaramıyor🤦♀️
Hep doğru ifade ederim yanlış anlatan karşıdakidur insan bildiğini okur
Asla yanlış anlaşılmaya gelemem, illa kendimi ifade etmem lazım🤝🏻
Dinleyen olursa sözümüz kesilmezse ifade etmek kolaydir
G. rizekalıya anlatır gibi anlatıyorum çoğu kişiye daha etkili oluyor. :D
Hiç kendimi ifade etmeye calismam kim nasıl anlarsa anlasın umurumda değil ...
Bir zamanlar bu sıkıntıyı çekiyordum. Çünkü cok sınırlı olduğum için kendimi ifade edemiyordum. şu an sinirim kalmadı ve cok rahat ifade edebiliyorum. 😊
Karşında ki kadınsa profesör olsan fayda etmez her türlü yanlış anlıyor zaten
Bazen bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor ama oturup konuştuktan sonra problem kalmıyor
Ben ediyorum ama genel olarak insanların kapasite düşük
veya çok gururlu dinlemeyi bilmiyor
Bilerek yanlış anlaşılmak istemiyorsam hemen her zaman doğru ifade ederim kendimi.
Bazen konuşmaları anlamıyorum
Ama kendimi doğru ifade ediyorum gayet
Gayet düzgün ifade edebiliyorum çok şükür
kendimi doğru ifade ederim
Ediyorum ama karşı taraf yanlış anliyor
Yanlış anlasiliyorum ya sorun bende sanırım
Hep yanlış anlaşılıyorsa bir kişi sıkıntı ondadır
Doğru bir şekilde ifade ederim
Doğru ifade ediyorum
Hep doğru
Yanlış anlaşılan taraf oluyorum
Ne yapsam yanlış anlaşılıyor