Mevlana'nın bir sözü geldi aklıma. Dert insana yol gösterirmiş. Başka birisi ise dertleriniz sizi yoldan çıkarabilir diyor. Sizce dert sizi yoldan mı çıkarır yoksa size yol mu gösterir?

Mevlana'nın bir sözü geldi aklıma. Dert insana yol gösterirmiş. Başka birisi ise dertleriniz sizi yoldan çıkarabilir diyor. Sizce dert sizi yoldan mı çıkarır yoksa size yol mu gösterir?

"Dert; Allah'ı gizlice çağırmana sebep olduğundan, bütün dünya malından daha üstündür.."
Rabbimin verdiği dert bile güzel. Her canım sıkıldığında, her moralim bozulduğunda bu bir imtihan diyorum. Farkındayım. Ve dualara sarılıyorum. Dua ettikçe huzur buluyorum. Huzur buldukça dualara sarılıyorum. Ve bir süre sonra derdimin geçtiğini , Rabbimin dualarımı kabul ettiğini görüyorum.
Doğru yolda ilerleyip , sabırla sorunların üstesinden gelmek gerekiyor. Çünkü bugün hissettiğimiz sıkıntı, belki de yarın bizi çok güçlü kılacak. Sadece gülümseyerek anlattığımız bir anı olacak. Sıkıntılar misafir gibi gelirler ve giderler. Bu da geçti çok şükür diyeceğiz.
Sabır , dua , şükür ile evet dert bize yol gösterir. 💜💜🌻🌻
Bence insanına göre değişir. Kimisi dertlerinden kurtulmak için yanlış yollara sapar, maaşı yetmediği, geçinemediği için attığı imzalardan haksız kazanç eden memur, bürokrat gibi, kimisi de yaşamın önüne çıkardığı engelleri aşmaya çalışır, mücadele eder, yanlış yollara sapmadan... Hedefe ulaşmak için engeller dert olduysa, “Ben bir işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem. O işe neler engel olur, diye düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı, iş kendi kendine yürür.” Mustafa Kemal Atatürk.
Beni yoldan çıkarıp tekrar yol gösterir sonra yine yoldan çıkarıp hava yollarına postalar gfhf
Cevap
7Cevap
İkisi de olabilir
Eğer derdini yönetibilirsen yol gösterir ama dert seni yönetirse yoldan çıkarır.
İnsana kafayı yedirtir yer yön bilemezsin hiç yapmayacağın şeyleri önce aklından geçirirsin sonra uygulamaya başlarsın
Beni bı o tarafa bi bu tarafa itiyor 😂 arada kalmışım
Yol gösterir ama insan her zaman anlayamaz
Karsi tarafa göre degisir
Kimine yolu gösterir kiminde yolunu çıkartır
İnsandan insana değişir bu
Dert İnsana Yol Gösterir Tabikide
Dertleri çözmek için seçtiğin yola göre değişir
tercihin bozuk yol olursa yoldan çıkartmış olur
Mevlana haklı
Yol gösterir 🤓
Beni kitledi arafta
İkiside