Yalnız başıma metroya binmekten bir yere gitmekten korkuyorum telefonda konuşurken bile heyecanlanıyorum çok utangacım?

Küçükken ailemle bir yerlere giderdim şimdi evlendim eşimle beraber gidiyorum. Üniversite zamanında yurt üni arası gidip gelirdim.7 yıldır İstanbul'da olmama rağmen şuraya nasıl gidilir deseler bilmiyorum. Çok özgüvensizim Taksiye binip avm ye bile gidemiyorum yanımda eşim yoksa hiç bir şey beceremem gibi geliyor mesela üsküdara tek başıma gideceğim özgüven kazanmak için desem şimdiden stres yapıyorum Ya metro dolu olursa ben kendime nasıl yer bulcam ya çarparlarsa bana falan diye dert ediyorum. Eşimle metroya binince o hep yer açar bana falan sen olmazsan ben nasıl binerdim bu kalabalıkta diyordum Yani her zaman her yere giderken yanımda birisinin olması lazım birisinin beni koruması tek başıma kaybolurum beceremem gibi kaygılarım var bu durumdan çok sıkıldım günün birinde yalnız kalırsam tek başıma ölürüm heralde Bu durumu aşmak için ne yapmalıyım? Benim için çok stresli inanın. Çok utangaç ve çekingenim ve çok basit şeyleri gözümde çok büyütürüm ya öyle olursa ya böyle diye. Telefonda konuşurken bile heyecanlanan bir yapım var kimseye laf sokamam çocuk gibi dünyadan kendimi soyutlanmış hissediyorum 😭 eşimde tam tersi atılgan herşeyi iyi bilen herkesin kendisine özendiği lider özellikli birisidir. benim böyle olmamdan çok şikayetçi birazda kendimi hem kendime hem ona kanıtlamam lazım. Uçak yolculuğu yapmam gerekiyordu mesela tek başıma tam gitmeden 2 hafta boyunca stres yaptım ya kaçırırsam ya beceremezsem bilet işlemi nerde yapılıyor falan filan.. görüşlerinizi bekliyorum

Yalnız başıma metroya binmekten bir yere gitmekten korkuyorum telefonda konuşurken bile heyecanlanıyorum çok utangacım?