Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Zamanla kazanılır mi bilmem ama kaybedilebildiği bir gerçek.. İnsanız ve tabiatımız gereği inanmak ihtiyacı duyuyoruz elbette ama zaman içerisinde edinilen kötü tecrübeler buna engel oluyor.. Belki de kendimizi koruma mekanizmamız bu şekilde işliyor.. Keyifli geceler..
Karşı tarafın güveni sağlaması zamana yayılmamalı, güven baştan verilmeli ve devamı gelmeli.
Zamanla güvenmek? Zamanla güven kaybedebilir veya kazanılabilir fakat o ışıkta beklemekle olacak şey değil. Emek harcanacak, zamanla diyerek kendi halinde oluşmaz.
Ben daha çok kişiye bağlı olduğunu düşünüyorum. Bir insana ya en başında güvenirsin ya da hiç güvenmezsin. Güvenin zamanla oluştuğunu düşünmüyorum. Evet, zamanla daha güçlenir ama güven duymadan da o zaman yolculuğuna çıkılmaz.
Kesinlikle öyle dostum. Özellikle benim bir insana güvenmem için aylar geçmesi lazım. Öyle her olaya, her insana balıklama atlamam. Mutlaka biraz araya zaman ve mesafe koyarım. Takip ederim ve karar veririm.
Hayır bence karşıdakine bağlı. Birine birkaç günde de güven hissedebilirsin, ya da digerine 1 sene geçse de güvenemezsin. Sana verdiği hissiyatı alakalı.
Evet zamanla olabileceğini düşünüyorum öyle hemen bir anda güvenirsen tokezlerin ne olduğunu ne yaşadığını anlamadan hayat yüzüne gerçeği vurur bu yüzden güvenin zamanla kazanılacağına inanıyorum.
Güven dediğin şey bir iki görmeyle elde edilecek bir kavram değildir güven zamanla oluşur ve bir kereye mahsus bir şeydir karşındaki insan bir kere sana güvensizliği yaşatirsa her doğrusunu sorgularsın
Sana bağlı aslında. Açık olmam gerekirse nekadar iyi gözlemlesigine bağlı ve ne derece hangi konuda güvenmeyi bekliyorsun bu onemli güven senin bakış açına bağlı
Zaman göreceli bir kavram misal ilk kez buluşmak istediğin insanla güvenmesen zaten buluşmazsın gibi gibi 😊 ama sonrasında önemli tabii güven verecek mi diye tereddüt yaşamak kimse istemez diye umuyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanoğluna güvenilmez. Yaşadıkça görüyor öğreniyoruz. O yüzden belli bir süreye de ihtiyaç yok