Ben ismimin yanlış söylenmesi konusunda gerçekten takıntılıyım. bana Tuğba denmesinden hiç hoşlanmıyorum.
Telaffuz, yanlış kelime yanlış isim kullanımı gibi konularda takıntılı mısınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Abla konumuzla sorunla çok ayrı ama sana bir konuda bilgi almak için yardımına ihtiyacım var. Özel güvenlik kimlik kartı aldım ben. Sende özel güvenliktin yanlış hatırlamıyorsam. Özel bir hastaneye başvuruda bulundum yüksek ihtimalle de çağırılacağım.
Abla sormak istediklerim şunlar. Bilgin varsa çok ama çok makbule geçer.
1- Özel hastanelerde maaşlar nasıl? Asgari ücret üstü verirler mi?
2- Özel hastanelerde güvenlik olarak çalışmak zor mu? Mobbing gibi şeylerle karşılaşır mıyım?
3- Özel hastanelerde vardiyalar ne şekilde oluyor. 08-16 16-00 00-08 şeklinde mi yoksa 12-24 gibi nöbet sistemleri mi oluyor. Yardımcı olabilir misin abla bana lütfen.
Hayırlı olsun aramıza hoş geldin öncelikle bende özel hastanede çalıştım 2+2+2 oluyor genelde çalışma sistemi yani 2 gündüz 2 gece 2 izin şeklinde ve asgari ücret ile çalışılıyor genelde tabi bu çalıştığın projeye göre değişebilir vardiya sistemi de öyle mobbing konusuna gelince o her yerde var kendinden çok ödün verme işini düzgün yapmaya özen göster gerisini umursama yapabileceğim bişey olursa aklına takılan bişey olursa burdayım.
Abla teşekkür ederim inşallah olur ya. Çalışma şartları iyiymiş abla 2+2+2 güzele benziyor. Ama abla maaş konusu biraz benim ihtiyacım olduğu için asgari üstü en azından 6500 gibi bir şey olursa çok çok daha iyi olur. Çünkü kredi borcum var ve işsiz kaldım çalıştığım yer kapandı. Borcum birikti. Abla işimde ciddiyimdir. Karakter olarak ciddi birisiyimdir zaten. Asla taviz vermem dik başlıyımdır. Yani kolayca ezdirmem kendimi hiç bir yerde saygı sevgi çerçevesinde çalışmayı severim. Çok çok teşekkür ederim abla Allah razı olsun yazdıkların için bilgilendirdin beni. Birde abla ben silahlı aldım sertifikamı ama burası silahsız sertifika istediğini belirtmiş bu benim için sorun teşkil eder mi?
Hayır silahsız olarak çalışacaksin kimliğinin silahlı olması bir şey ifade etmez proje silahlı olsaydı kullanabilecektin ama dediğim gibi çalışma saatleri projeye göre değişir onun bilgisini sana şirket verir asgari ücrettir bence. biz yemeği yemekhane de yiyorduk asgari ücret 2+2+2 idi sistem
Anladım abla çok teşekkür ederim bilgilendirme için bakalım bu hafta çağıracaklar inşallah bir gideyim de şartları elbet konuşurum. O zaman iyi abla kafam karıştı çünkü silahlı silahsız olayına.
Çok teşekkür ederim abla. Bu mesleği seviyorum ama bence hak edilen maaşlar değil bu iş için. Bir çok arkadaşım var kamuda güzel maaşlara çalışıyorlar ama özel içinde bir düzenleme yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Yetkisiz elemanlarız biz ve sahipsiz başına bişey gelse ne amiri, ne müdürü ne şirketi sahip çıkmaz yapacak bişey yok kimlik yenileme olayını bile kaldırmıyorlar insanlar 5 senede bir dünya para veriyor yeniden koşturup duruyor
Çok aşırı saçma abla ya. Gerçekten yapılan işin hakkı bu değil. Orada canını siper edeceğin bir durum olacak belki. Ki abla sen belki böyle bir durum bile yaşamış olabilirsin. Yani hakkı bu değil. Öyle bir statüye getirdiler ki artık bunu önüne gelen herkes kimlik almaya bile başladı.
Hayır şu an daha zor kimlik almak son sınavlarda 500 psikolojik soruluk test çözmeden psikiyatri sana özel güvenlik görevlisi olabilir raporu vermiyor eskiden daha kolaydı sadece sahip çıkılan insanlar değiliz
Abla yanlış anlama dediğimi mesela ilk girerken fiziki yeterlilik yapılması lazım. Bazıları var gerçekten ya çok fazla şişman ya çok fazla zayıf ve küçük. Hani o şişman kişi nasıl birine müdahale edebilir ya da yakalayabilir ya da zayıf olan nasıl biriyle başa çıkabilir. Polis asker gibi güvenlik güçleri alımlarında bunlar mesela en önemli şartlardandır. Bunu da o şekilde yapmaları lazım diye düşünüyorum. Belli aşamalar koyulsun.
Tuğba ismi yok aslında Kur'an'ı Kerim'de geçen de Tuba 'dır zamanla dönüşüm olmuş daha kolay söylendiği düşünülmüş Tuğba yapmışlar Tuba hem üflemeli bir çalgı hem , Cennette bir ağaç ismi , güzellik, hoşluk demek aynı zamanda.😊
İsimlerde ilk harfi büyük yazmaya bile dikkat ederim. Kaldı ki böyle bir durum yaşayayım
Ayşe derim ama Tuba'ya Tuğba demem. Ayşe demem ismini yanlış hatırladığımı, Tuğba demem ise önemsemediğimi gösterir. İkincisi ilkten daha beter durum 😀
ismim yanlış söylenmiyor genelde ama bir kere alışverişte fatura kesilirken ismimi yanlış yazmışlar bir kere de starbucksta içecek alıyorum bardağıma aysel hanım yazmışlar ahahahahahahhahahaah ne alaka aysel ya bunu çok sonra fark ettim bir de her zaman doğru yazarlardı o yazanın kafa gidikti demek ki
Evet ama Türkçedeki herhalde en sıkıntı isimlerden biri seninki de. Söylendiğinde insan kulağı o aradaki "ğ" algılayamıyor ve haliyle de Tuğba ile Tuba karışımı olabilir. İngilizce'de isim söylendiğinde karşı taraftan tek tek kodlanması istenilir. Sen bunu karşındaki kişiye söylemediysen ya da yazılı olarak ismini görmediyse bu tarz bir karışıklığın olması gayet normal.
Karsimda ki onemserse bu konuyu dikkat ederim ismini dogru soylemeye mesela bi arkadasim vardi ismi Süeda S ile soylemeyince sinir oluyodu bende dikkat ediyodum genelde Şüeda veya Şüheyda diye soyluyolardi ama Süeda ismi dikkat etmek lazım
Adım yanlış söylemeye pek elverişli değil. Hece tersi de isim onu derler bazen veya adıma yakın bir 3 tane isim var onlardan birini söylerler bazen ama hiç sorun etmiyorum.
Takıntılıyım İsimlerin baş harfinin küçük yazılmasına bile takılıyorum, sinir bozucu geliyor. Türkçe'ye özen gösterilmemesi genel olarak sevmediğim bir durumdur.
Tek takıldığım yer sözlü olarak cümle kurarken "tekrardan" ifadesinde yer alan "dan" eki.. Sinir olurum.. Tekrardan söylüyorum yerine, Tekrar söylüyorum denmesi gerek :)
Herkes kelimesine herkes yandığında o yazıya bakmadan geçiyorum. Ama diğer kelimeler o kadar rahatsız etmiyor. mesala yanlız yazmalarıda rahatsız ediyor yalnız yazmak yerine.
Tuğba daha doğru. Tuğçe ve Tuğba böyle yazılması lazım. Tuba diye yazıp okuyunca çok garip ve saçma, kaba bir söylenişi oluyor. Onu boşuna mı yumuşatıyolar ablacım
Rica ederim. Köroğlu'nun; "delikli boru icat oldu, mertlik bozuldu" diye bir sozu var. Sosyal medya icat olunca da turkce bozuldu. Imla kurallari yok oldu.. Tuba'ya selamlar ve tabi Tuğba'ya da...
Bazı isimler farklı şekillerde ifade edilebiliyor. Bu duruma genellikle başka dillerden alınan sözcükler de rastlanır.
Tuba da bu isimlerin başında geliyor. Doğrusu Tuba’dır ama u’su şapkalı olduğundan dilimize de uzatılarak dahil olmuştur. U’nun uzatılarak söylenmesi yumuşak g imiş gibi algı oluşturuyor.
Bundan dolayı kelime Tuğba olarak da zikrediliyor.
Doğrusu Tuba’dır. Tuba “Güzellik, iyilik, cennette bulunduğuna inanılan büyük ağaç” anlamına gelir. Arapça kökenli bir kelimedir.