Şu yeryüzünde neyi değiştirmek, farklı kılmak mümkün değildir?

Şu yeryüzünde neyi değiştirmek, farklı kılmak mümkün değildir?

Bu hayatı yaşıyoruz. Herkesin kendi başrolünü oynadığı, diğer insanların yardımcı ve figüran rollerini paylaştığı ilginç bir sahnedeyiz. Birşeyler yapıyoruz, çabalıyoruz, emek veriyoruz. Ama acaba sadece bize yazılan rolü oynuyor ve sahneden iniyor muyuz, yoksa birşeyleri değiştirebiliyor muyuz bundan emin olamıyorum.
Zengin olmak isterdim benim gibi ne kadar umudu elinden alınmış vatansever genç varsa ona
İşini kurar, evini alır dayar döşer, arabasını alır, bekarsa evlilik masrafını karşılamak şartı ile evlendirir her yıl 23 gence umut olurdum.
Her yıl 23 sma hastasının tüm tedavisini Karşılardım
Her yıl onlarca hasta çocuğa kişiye umut olurdum
Ama gel gör ki zengin değilim dolar milyarderi olmak istiyorum bu hedeflerim için min 3 milyar dolar kar bana kalacak kadar servetim olsun
Bir vakıf kurup o vakıfa 500 milyon dolar para aktarımı yapıp insanlara umut olayım istiyorum
Birçok şeyi değiştirmek ellerindedir ve bir çok şeyi de değiştirmeleri mümkün değildir.
Fakat insanlar değiştirebileceklerini değiştirip daha güzel hale getirebilecekleri yerde değiştiremeyeceklerini değiştirmeye veya nasıl değiştirebileceklerini araştırmaya düşünmeye ömürlerini harcarlar.
Kaderini istese değiştiremez sanırım. Bir insan ne yaparsa yapsın ne kadar uğraşırsa uğraşsın eğer sonu baştan yazılmış bir kadere sahipse. Kesinlikle bunu değiştiremez. Sadece değiştirebildiğini ya da değiştirebileceğini zanneder.
Cevap
37Cevap
Bizim ülkenin insanları akp hükümetini değiştirmez dkd
Allah'ın yazdığı alın yazısını
Yalnızlığı
Geçmişi.
Yıllarca bunu değiştirebilmenin gayretini verip zamanını boşa harcar ama sonuç değişmez.
Dünyayı değiştirmek isteriz ama bu mümkün değildir. Bu sebepten kendi dünyamız içinde mücadele veririz.
Karşısında ki ona sevgi beslemeyen insanı değiştiremez bence.
İsterse herşeyini değiştirir ama kendisi olmaktan çıkar.
İnsan kaderini ailesini geçmişini yaşadıklarını değiştiremez...
Zor soru gerçekten, kitap yazılsa 10 cilt çıkar.
Anne ve babamızı değiştiremeyiz maalesef.
Ne kadar çok istesek de.
Görmek istemeyene bir şeyi göstermek fark etmesini sağlamak imkansızdır , değişmezler
Düşüncelerini. Çünkü yeniliğe kapalıdır ve dediği kesin bir surette doğrudur.
Can çıkar huy yine çıkmaz. Karakter değişmez değişmiş gibi yaparlar ama orası da ayrıdır.
Coğrafya kaderdir. Her şeyi değiştirebilirsin soy adını bile ama doğduğun yeri değiştiremezsin
Kişilik değişmez karakter ve davranışlardan bahsetmiyorum onlar değişir ama kişilik DNA mızın bir işlevidir ve sabittir kişilik tarafından belirlenen doğal tercihlerimiz değişmez
Yoo degisir karakter degismez
Karakter değişir çünkü karakter öğrenilmiş davranışlardır ve ahlaki özelliklerimizi kapsar mesela dürüst saygılı anlayışlı sabırlı nezaketli olmak karakter özellikleridir bunları irademizle kontrol edebiliriz ama kişilik doğuştan gelir ve genlerle alakalıdır kalıtsaldır sabittir değişmez ama gelişim her zaman devam eder o da ayrı
Karakter değişmez olacaktı
Pardon karakter değişir kişilik değişmez
Utangacsin diyelim sonradan degismiyor mu saniyorsun? Bu kisilikle alakali ve degisen bir sey
Konu sadece utangaçlık değil kişiliği araştırıyorum ve kişilik o kadar basit bir şey değil karakteri bile şekillendiren kişiliktir
Genetiğini Ve kaderini
Zamanı ve geçmişi olmuş bilmiş yaşanmış hiçbir şeyi değiştiremeyiz 🧐
İnsanları.. denedim, tecrübe ettim , değişmek istemeyeni değiştiremiyorsun imkansız. Çabalamayın.
Huyum kurusun degismiyor
Coğrafya kaderdir mesela
Kaderini istese de cok degistiremiyor
Değişimi değiştiremez.
anıları, hatıraları..
Bilinmeyenden korkmayı
Olmuş ve olacak olanı değiştiremez.
Doğduğu yeri değiştiremez.
Başka bir insanın içini
Kırılan bir kalbi onarmayı değiştiremez.
kişiler öz düşüncelerini değiştiremez !!!
Merhametini.
İnsan kendi özünü değiştiremez
ölümü
Gelecekte değişebilir tabi
Yazgı
Zamanı.
Alın yazısı
Huyunu
Kaderi <3
Açgözlülük.
Mesela; kimse beni değiştiremez
kaderini , DNA sıni