Bu devirde insanlar çıkarcı fırsatçı dengesiz, kendini kullandırdın mı senden iyisi yok, mesafeni koy, sen değiştin diyorlar, sevgiliden tut da arkadaşa akrabaya kadar, siz nasıl davranırsınız böyle insanlara?
Cevabın nedir?
Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün, kimseyi yeteri kadar tanımadan yerin dibine sokma, göklere çıkarma. Herkese ilk günden son anına kadar ederi kadar değer ver. Yine olmuyorsa senden memnun olmayan eşin, dostun bile olsa yol ver, zamanına yazık.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
yaradan dan ötürü severim insanları. ilahi adalete inanırım elimden gelen bişey varsa yaparım tanırım ya da tanımam fark etmez. bilirim ki inancım gereği bir gün o bana en zora düştüğümde geri döner. o yüzden bunun adını çok iyi seçip koymak gerek...
12 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel yazmışsın.
Ben sivri dilliyimdir direk söylerim bunları yüzlerine. Hatta daha da fazlasını söyler seslerini keserim. Kendime laf ettirmem
14 Yorumla
Soran+1 yılkeşke ben de öyle olabilsem.
- +1 yıl
Bir kadınsan ya da kızsan her neyse bu hayatta bir erkek kadar sert olacaksın yoksa ezerler. Beni seven insan da var sevmeyen insanda. Sevmeyenler bu açık sözlülüğümden dolayı sevmiyorlar. Çünkü insanlar her kötülüğü yaparlar sen bunları yüzüne vurduğunda sen kötü olursun. Bu yüzden sevmeyenim çok. Yine de sevdiklerimle mutluyum. En azından insanlar beni ciddi biri gibi görüp herkese yaklaştığı gibi yaklaşamıyor. Sende boyle olmalısın
Soran+1 yılO kadar doğru ki yazdıkların.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni çıkarı için kullanan insanda senin çıkarın yoksa o kişi ile takılma.
Yakın çevrendekiler ise yakin dostların olsun.11 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
32Cevap
Bu tarz insanlarla alakalı yapılabilecek pek birşey yok... Sayıları oldukça da fazla.. Bu tarz insanları uzak tutmak kendini kullanılıyor hissinden kurtulmanın en basit yolu.. Zaten sana birşey kazandırmadıklarından yoklukları da birşey kaybettirmez... Usulca yol ver gitsinler.
08 Yorumla
Soran+1 yılAşk ve sevgide bırakmak kolay olmuyor ama.
Soran+1 yılBırakmak diyorum, kullanmak istedi kullandırmadım o yüzden bitti en son ilişkim.
Soran+1 yılEvet doğru, yoksa ayvayı yemiştim.
Soran+1 yılNeyi yapmışım pardon?
Bu devirde 3 maymun oyanayacak Gaddar olacakasın ki senie l üstünde tutsunlar İyiler kaybetmeye mahkumdur.
12 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef öyle
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇıkar dünyasında yaşıyoruz dürüstlük iyilik ölmüş arkadaşım ne güzel lik yapsan karşılık buluyorsun nede bisey afedersin eşek gibi kullansınlar senden iyisi yok yoruldum desin o eşek biraz dinleneyim desin hemen senden kotusu olmaz :( Allah hakkımızda hayırli olani versin :(
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı. İnsanların söylediği her şeyi çok fazla takmamak lazım. Duymazdan gelinmemeli, sonuçta hakkında kötü bir şey söyleyen her insan yanılacak diye bir şey yok. Bazen ders almalı bazen de boşverilmeli. Ama asla laf dalaşına girmeye bile gerek yok.
04 Yorumla
Soran+1 yılLaf dalaşı yok, soru yanlış anlaşıldı galiba.
Soran+1 yılAnladım:)
Onlar gibi ol. Çıkar yoksa uzak dur. :) ya dunyana yarasin ya da ahiretine. Yoksa zaman kaybı. Demedi deme. :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Maymun gozunu acti misali zamaninda eyvallah dediklerin simdi seni begenmiyor. bildigini oku bosver kim ne derse desin. dogruysa yaptigin şey kimseyi takma
10 YorumlaKsrsi tarafin senden beklentisine cevap vermeyince tepki direk bu oluyo. Dogru yaptigin surece kim ne derse desin, gideninde cehenneme kadar yolu var :)
012 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle, midemi bulandırıyorlar, verdikçe daha fazlasını istiyorlar, vallahi bazı insanların kara toprak bile doyuramayacak gözlerini.
Soran+1 yılİnsan sevdiği tarafından kullanılınca çok koyuyor.
Soran+1 yılSevdiğine söylenmiyor maalesef:(
Soran+1 yılBir yere kadar kullandırıp sonrasında kullandırmadığım için çekti gitti, benim söylememe gerek kalmadı
Soran+1 yılKeşke elimde olsa, ama yapacak bir şey yok:(
Soran+1 yılÇok doğru.
+1 yılNasrettin Hoca der ki; "Milletin ağzı torba değil ki büzesin."
00 YorumlaBöyle insanları insan olarak bile göremiyorum. Onlar kapitalizmin ve emperyalizmin insan üzerindeki etkileri
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle.
+1 yılFazla samimi olmamaya çalış o tarz kişilerle mesafe koy yani
00 Yorumlaİşi düşünce kardeşim canımsın işi düştüğünde karaktersiz gerzek..:/
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen işini gördüğünde senden iyisi yok, aksi olunca da senden kötüsü yok.
+1 yıleh bir insanin gercek yuzu senle menfaatleri bitince ortaya cikar bunu unutma
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu gördüm.
- +1 yıl
gorduysen bundan sonra daha dikkatli olucaksindir onkere dusunup bikere yapacaksindir umarim
Soran+1 yılUmarım.
+1 yılEn önemli şey insanların karakterini analiz edebilmek ve insanlara öyle yaklaşmak. ayrıca kendi hatalarına bakip öyle yargilamali cevreyi
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke benim kadar herkes kendini yargılayabilse, böylece kendini yargılamaktan çevresindeki insanları yargılamaya vakit bulamaz.
- +1 yıl
Ben kendimi yargiliyorum. insanlarin da kotulerimden uzak duruyorum
Aynen ya ben zavallı olarak goruyorum onları onlar zannedıokı kar dayız bilmiolar ki benım herseyden haberim var gun gelir carparsın suratlarına lafları anlarlar
01 Yorumla
Soran+1 yılBiz keriziz anlamıyoruz sanıyorlar, aptal oldukları için kafa basmıyor tabi,
ama nasılda belli 80lerin çocuğu olduğu helal olsun..
051 Yorumla
Soran+1 yılEvet 80ler iyiydi yaa, ne vardı büyüyecek:(
Soran+1 yılAynen , şimdikler ruhsuz kişiliksiz, duygu yok.
Soran+1 yılAynen öyle bizim devir iyiydi yaa...
Soran+1 yılBoş ver, her yaşın güzelliği ayrı, tadını çıkarmaya bak:)
Soran+1 yılBu boktan devirde ne kadar çıkarılabilirse, herkes çakal olmuş, birbirini kullanma derdinde, bir de evlen diyorlar evlenecek insan mı var.
Soran+1 yılÖğretmen misin, hala öğrenci mi:))
Soran+1 yılHadi ya nasıl yandı, geçmiş olsun, yenisini alırsın inşallah:)
Soran+1 yılAynen vallahi, neden buradayım ben de bilmiyorum ya neyse, sıkıntıdan.
Soran+1 yılGeçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin, sıkma canını:)
Soran+1 yılEvet, insan kaynakları departmanın dayım.
Soran+1 yılsıkma canını
Soran+1 yılNe dedim ki?
Soran+1 yılGeç yazdığım için karışmış konular, dikkatli okursan anlarsın:)
Soran+1 yılAllah daha çok versin ne diyeyim:) Teke düşür bari.
Soran+1 yıl:)))))
Soran+1 yılNe güzel işte, güzel baş belalarıdır onlar:)
Soran+1 yılÇok şımartma tepene çıkarlar sonra demedi deme:)
Soran+1 yılOk. iyi o zaman.
Soran+1 yılSenin gibi abileri olduğu için şanslılar bence, her dediklerini yapıyorum dedin ya ondan dedim.
Soran+1 yılHmmmm zeytinyağlı yemekler türlü mesela
Soran+1 yılyazdım
Soran+1 yılNasıl becerdin o iş yaaa:)
Soran+1 yılUnuttun tabi başka işle meşgulken
Soran+1 yılSoruma cvb verenlere yanıt verdim, burası chat sitesi değil ki ama
Soran+1 yılSevmediğin nedir anlamadım, soruma cvb verenlere yanıt vermem mi?
Soran+1 yılÖzelden mesaj atayım o zaman, yalnız sen sitenin amacını anlamamışsın sanırım.
Soran+1 yılorası öyle de o zaman ne işin var be kardeşim burada, evet site bombok bir site.
+1 yılKisiliğinden hiç bir zaman ödün verme biri sene beğensin diye neysen o ol her zaman
02 Yorumla
Soran+1 yılHep kendim oldum, bu yüzden de kullanıldım:(
- +1 yıl
Sen kendini bildğn sürece seni kimse kullanamaz
çok haklısın ıste kendı dalgana bakıcan en ıyısı...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 790 cevap paylaştı. Hep mesafeli olursan kimse ağzını açamaz.. Bunun için tutarlı bir ilişki kurmalısın insanlarla
00 YorumlaKensi yoluma bakarim ben birisi bir sey istiypr diye yapamam isterse uzaklassin pek umrum değil
00 YorumlaHer zaman mesafeli zaten senden cikari varsa kardesin dahi olsa iyilk melegi kesilir basina tavrini koy
00 YorumlaNe kullan nede kullandır aynısını yapmak zorundayım benden kötüsü yok napalım herşeye evet diyemem
00 YorumlaMenfaati olamayınca sen değiştin lafını çok duydum bizzat
01 Yorumla
Soran+1 yılBen de
aynı durumdayız ben yolumu çizdim gerçi karaktersizlerle işin olmıcak kendi dalgana bak kardeşim
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. İnsanlar için bir şey yapmak mı?
Yanlış yoldasın.02 Yorumla
Soran+1 yılBen insanım, insan olmanın gereği bu.
En iyisi adamına göre muamele.
00 Yorumlasavaş çıkmış sen neyinn derdindesin :)
02 Yorumla
Soran+1 yılSavaş çıkıyorsa sen ne arıyorsun burada
Baştan koyucaksın mesafeni
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası doğru, ben bundan kaybediyorum.
+1 yılDünya bile umrumda değil onlar kim ya (:
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke öyle olabilsem, umursamaz yani.
- +1 yıl
olmassan sen kaybedersin kimseye bişi olmaz olan yıne sana olur
Kendim olmaya devam ederim kanka
01 Yorumla
Soran+1 yılok. kanka
+1 yılçok dogrusun bir bayan olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDuygusal bakmamak lazim nabza göre şerbet yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsende bu devrin insanlarındansın yalnız
09 Yorumla
Soran+1 yılSoruya sığdıramadım çoğu insan yazmam gerekiyordu farkındayım:)
Cevap sahibi+1 yılkızlar farkında olmaz ama erkekler herşeyin farkında merak etme sen
Soran+1 yılBen bayan olarak kullanılan taraf olduğum için ben de farkındayım her şeyin ama toplumdan soyutlamam lazım kendimi bundan kurtulmak için.
Cevap sahibi+1 yılherkes kendini toplumdan soyutladığı için bu haldeyiz zaten
Soran+1 yılBen bu tarz fırsatçılardan soyutlamayı kastettim, ama ne tarafa başımı çevirsem fırsatçı kaynıyor:(
Cevap sahibi+1 yılevlendiğinde değişir büyük ihtimalle hayatın ve hayata bakışın
Soran+1 yılO da zor, evlenmek için evlenmek bana göre değil, sevdiğimizle de olmadı.
Cevap sahibi+1 yılaradığın kişi için olmazsa olmaz özellikleri belirle o özellikler üzerinden elemeler yap doğru kişiyi bulmanda yardımcı olacaktır
Soran+1 yılDoğru söylüyorsun fakat ben hayatım boyunca bu konularda mantığımla hareket etmeyi beceremedim, duygularınla hareket ettim, cezasını da çekiyorum:(
Uzak durmali..
00 Yorumla
+1 yılKapiyi gösteririm :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı. Adamına göre muamele
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
+1 yılTakma kafana
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bu devirde insanlar çıkarcı fırsatçı dengesz, kendini kullandırdınmı sendn iyisi yok, mesafeni koy, sen değiştin diyolar, siz bu durumda ne yaparsınz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler