Hep vazgeçmeyin çabalayın vs. denir ama bir yerde de olmuyorsa olmuyordur.
Sizce bu kabulleniş insan psikolojisi için kötü bir şey midir?

#Cassie
Hep vazgeçmeyin çabalayın vs. denir ama bir yerde de olmuyorsa olmuyordur.
Sizce bu kabulleniş insan psikolojisi için kötü bir şey midir?

#Cassie
Evet, kötü. Bir şeyleri hak edip etmediğimize kendimiz karar veremeyiz. Hak ettiğimiz bir şeyse eğer verdiğimiz uğraşın sonunda muhakkak o şey gelip bizi bulur. Bulmuyorsa hak etmiyoruz demektir ya da gerçekten ulaşılması güç bir şey olduğu için sahip olamamışızdır.
Bazen kabullenmek gerekir. Olmayan bir şeyi zorlamak, öz saygıyı yitirir. Her şeyi kazanacağız diye bir şey yok. Kaybettikçe kazanmayı öğrenir, kazandıkça da büyürüz. Bir insanı acıları olgunlaştırır. Mutluluk bizi bulutlar üzerinde bir süre gezdirir, gerçek dünyaya gözlerimizi açınca yere çakılırız. Önemli olan yere çakılırken ne yaptığımızdır. Bulutdan medet ummak yerine, yere düşerken nasıl kalkacağımıza odaklanmak gerekir.
Benim oldum olası bir özelliğim vardır. Bir şeyi istiyorsam bütün azmimle, bütün gayretimle, bütün yüreğimle o iş için çabalarım. Ama bütün çabalarıma rağmen olmuyorsa o zaman da bunda da vardır bir hayır der ve bırakırım. Ama bütün seçenekleri denedikten sonradır bu nokta. Hak etmediğimi düşünmem, sadece hakkımda hayırlısının öyle olduğunu düşünürüm.
Cevap
15Cevap
Hayır tam tersi istediğimiz halde olmuyorsa zorlamak bizi hem yıpratır hem yorar. Bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor, olmuyorsa bırakmak gerekiyo...
Hayat sandığım kadar kısa değil. Ama o kadar da uzun değil. Ben vazgeçerim, iyi bilirim. Çünkü bu dünyada tek bir güzellik yok. Dokunduğumuz, gördüğümüz her şey kim bilir nasıl güzeldir. Keşfetmek gerek. Bir şey olmuyorsa orada bırakmalı.
Evet kötü bir şey. bir insan mutlu olmayı hak eder, o yüzden sonuna kadar başarmak için uğraşması gerekiyor
Bu olgunluktur. Her ne kadar günümüzde ego kasmak kasıntı vs vs olarak atfedilen bir şey olsa bile ne isteğini kim olduğunu hayalleri idealleri olan insanların sahip olduğu sağlam temellere oturtulmuş karakterdir.
Ben kolay kolay vazgeçmem. Yaptığım her şeyi tutkuyla yaparım. Bu bazen insanların abartı , yok artık , oha demesine sebep bile oldu. Ama bu yalnızca benim tutkuyla yaptığım işler , kelimeler ve duygulardi.
Bir şeyden vazgeçmişsem o şeyi tekrar gözden geçirip benim için iyi olmadığına , yeterli olmadığına artık önemli olmadığına karar vermişim demektir.
İnsan olgunlaştıkça , kendinin farkına varır. Sınırlarını, tabiri caizse "çapını" bilir.
Verdiği kararlar buna binaen şekil alır.
Bana göre , bu dünyada insanın "kendini bilmesi" gibisi yoktur. Hatta bu bir erdemdir diyebilirim.
Kesinlikle
Hepten kötülükler içindeyiz
Hayır vazgeçmektir
bence insan psikolojisine kazanç sağlar Takmadığımız taktirde sıkıntımız da kalmaz
Takmıyoruz mesela ama biriyle dertlesirken de bu yüzden yargılanabiliyoruz niye vazgeçtin diye
Aman herkes kendi işine baksın
Bence insanların hayatı boyunca savaşı bir şeyleri kabullenmeyi kabullenebilmekle geçiyor. En şanslı ve güçlü insanlardır bir şeyi kabullenebilenler.
Ölümü, yaşamı, zorlukları, zenginliği, eğitimsizliği, sevgisizliği, beceriksizliği, anne babasızlığı, evladın kaybını ve s bütün bunlar kabullenebilen insan akil insandır
Kötü değil yani aklımız başımızda hala
Tabii ki. "İstersen olur" inanışı doğru değil. Olmayınca bırakmak iyidir
Çabalamak geliyorsa insanın içinden, bütün vücudu bütün hücreleri insanı cesaretlendiriyor bunu fark ettim. Fakat çabalamak istemiyorsan da bu hayata bir defa geliyorsun haklı nedenlerin olmalı. maalesef yapamıyoruz ama olması gereken bu. İş içinde bu gerekli, aşk için de bu gerekli her şey için bu gerekli. Ama tükenmek yok çünkü bu hayata çabalamak ve mücadele etmek için geldik diğer canlılardan farkımız bu
Ben biseyi en fazla 2 kere zorlarim bana azimli değilsin diyenler bu noktada çok oluyor. Ama o işin olmayacağini bildigimden öyle yapiyorum halbuki hakkimda hayirlisi degil demekki diyorum. Bana göre haketme durumu da değil. Ha azimle devam edenler var mı evet var iki doktora yakıp bu surecte ingilizce ogretmenligini dereceyle kazanip herseyi sil bastan alıp su an yar doc olan arkadasim var haketmedigini dusunup vazgecseydi ne olurdu bilemiyorum bazen zorlamak mi lazım onu da bilmiyorum.
Olmadığı yerde vazgeçmesi gerekir ama haketmedigini düşündüğü için vazgeçiyorsa orada psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum. O şey neyse olmuyor demekki hak etmiyorum ben bunu diye düşünüyor. Bu tarz olaylarda bir şeyi istediği için değil egosu yara almasın diye usteliyor insanlar. Olayları çok fazla icsellestirmemek lazım
Bence evet kötü bir şey. Tamam bazen olmuyorsa olmaz o ayrı bir durum. Ama yaklasmışken, ya da halihazırda sahipken de hak etmediğini düşünmek yanlış olur. Onun dışında çok uzak bir ihtimal gibi duruyorsa birkaç denenir bırakılır.
Hak etmediğin şeyden vazgeçmek.. Kendine yapilan iyiliktir bu yüzden yoruokaya değmez. 😊
Bence de 😌
Yoruokaya ne ya yorulmayaa🙈😄
Anlamıştım 😄
Kötü değil bence, benim bu şekilde vazgeçtiğim şeyler oldu
Bence de olmamalı
Aslında bence iyi bir şey olmuyorsa zorlamamak lazım. Ümit edip üstüne üstüne giderken olmayınca yaşanan hayal kırıklığı daha kötü oluyor. Bazı şeyleri kabullenmek vazgeçmek gerek
Hak etmediğini düşünmek başka şey, çabalamaktan yorulup duraksamak veya vazgeçmek başka.
Hak etmek, gereğince ve usulünce çaba göstermenin bir sonucu olarak döner insana.
Elinden geleni yaptıktan sonra oluruna bırakmak olması gereken. Ama haketmiyorum diyip bırakmak doğru değil
Kötü bir şey değil bence olgunluk. Çocuk gibi zırlamanın ve diretmenin alemi yok yani olmuyorsa olmuyordur.
Bir biraz insanın kendine olan güven eksikliğinden kaynaklanıyor, özgüven eksikliğidir.
Kötü bir şey mi, evet kötü bir şey.
İnsan daha kendi kendine böyle yapıyorsa, diğerleri belasını öper.
Çabalamak lazım ya çabalamadan olmuyor kader gayrete aşık.
hayır değil. vazgeçmek haketmemekten de gelmez. artık yorulmaktan gelir
Zorla güzellik olmaz bazen vazgeçmek , kabullenmek gerekir.
Olmuyorsa psikolojik çöküntü olmamalı hiç bir şey yapmayan adam çökmüştür...
Ben bazen vazgeçerim çok zorlamamak lazım. Bence yerinde yapılan vazgeçiş mantıklıdır
Mesela ben hiçbir şeyi hak etmiyorum bunu da kabullendim zaten
kötü değil tercihtir öyle gerekiyordur
Caizdir 😅
Evet ama farklı yönlerden de bakmak gerek
Kendi vicdanının cezası olabilir.
Kötü bir şey değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?