İyi insan olmayı seçen her insan kaliteli insandır. Herkes bir diğerinin kendisinde açtığı yaradan şikayet ediyor ama kimse 'benim de bir diğerinde derin bir yaraya sebep olmamam için kendimi eğitmem gerekiyor.. diye düşünmüyor. Ve eğitimsiz olduğundan dolayı gidip o da başkasını yaralıyor, farkında olarak ya da olmayarak..
Kendinizdeki iyi ve kötü herşeyi sorgulayarak başlayın bu yolculuğa. Okumaya başlayacağınız en iyi kitabın kendiniz olduğunu unutmayın
Kaliteli diye niteleyebileceğim insanlar sadece kendi görüşleriyle bir yargıya varmazlar. Yargılı olmazlar. Aksine dinlemeye, anlamaya, nezakete önem verirler. Birde benim en sevdiğim özellikleri insana kendini iyi hissettirirler. İyi hissettiğim yer bana evimmiş hissi veriyor. Bana iyi hissettiren insanların yanında huzur buluyorum. Buradan tanıyorum. Merdiven altı da bilinçsiz insanlar için kullanılıyor sanırım. En basit haliyle bu tarz kişilerle iletişim kurmak iyi veya kötü anlamda sağlıklı, anlayışlı ilişkilerin kurulamadığını düşünüyorum. Anlayışlı ilerleyen bir ilişki profili çizmiyorlar bana göre:-)
Çok konuşan ve sürekli kendisini öven ve çevredeki her şeyi eleştiren, sabırsız davranışları olan kişileri merdiven altına atalım. Az ve öz konuşan, elindeki çöpü çöp 🗑 kutusuna atan, sabırlı davranan, mütevazi olan, üretkenlik gösteren, fedakarlık yapan, yalana ihtiyaç duymayan, küfür etmeyen, empati yapabilen vs vs gibi kişileri kaliteli insan onur nişanı verilmelidir.
Tenezzül etmeyen kişi kalitelidir. Aç gözlü olan merdiven altı. Misal; kız arkadaşı varken başka kızlara bakar, bir yemeği yerken gözü diğerinde kalır, 3 kelime biliyorken laf kalabalığı yapıp 10 kelime konuşmaya çalışır... gibi örnekler çoğaltılabilir.
Konuşması sohbeti az çok belli eder fakat ben buna kanmam , size çok iyi görünmek için yapabilir, fakat bir insanın fikirleri ve en önemlisi beden dili asla yalan söylemez ve tabiki sizin dısında çevresindeki insanlara davranısı kimin ne olduğunu gösterir...