Eşcinsel bireylere karşı saygı duymama ve sosyal yaşamlarını kısıtlayacak sözler, davranışlar vs. sergileyen kişiler homofobikdir. Kendimce olumlu yanları; çoğu eşcinsel bireyin toplumun ahlak sınırlarını bozacak davranışlar sergilemesinden ötürü kısıtlanması, yönelimi olmayan bireylerin bile ilgisini çekerek yeni bir seçenek haline getirilmesi durumun engellenmesi olduğunu düşünüyorum. Olumsuz yanları ise; karşısındaki canlınında bir insan olduğunu unutmak, saygı duymasa bile fiziksel hasarlar verebilecek davranışlar sergilemek. Kendim için konuşacak olursam, eşcinsel olsun ya da olmasın “cinsel” muhabbetlerini özel yaşam dışındaki bir ortamda döken hiçkimseye karşı saygı duymuyorum.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Saygı duymak zorunda değilim.
Belki cogu kendini geliştirse marjinal yaşayıp topluma gençlere kotü ornek olmasa derdim ki yatak odası beni ilgilendirmez. Yine ilgilendirmiyor ama kerimcanlar ve onun tayfası hoş mu hayatları? Ne katıyorlar insanlığa? Çogu cocuk vurbanağğğğ şeklinde lugat ogrendi model alabilirler görüp. Erkek erkege dikismenin ensestten farkli olmadiğini dusunuyorum ayrıca. Ikisi de sapkınca ve zevk odaklı istekler. Bir amca yigenine nasıl hallenirle bir erkek bir erkeğe nasıl hallenir aynı şey. Enseste ahlaksızlık derken digerini normalleştirmek işinize geliyor.
Düşüncenizi merak ettiğim için soruyorum. Ben hetero bir bireyim ve sadece kadınlardan hoşlanıyorum. Herhangi bir hemcinsimin de gelip bana yav-şamasını istemiyorum. Ek olarak toplum içinde de ister birbirine hemcins, isterlerse de karşı cins hiç farketmez, aşk yaşamasını da tasvip etmiyorum. Gitsin herkes kendi özelinde istediğini yaşasın, dibine kadar da saygı duyarım, yeter ki mispet yapar gibi gözümüzün içine sokmasın. Böyle düşündüğüm için homofobik oluyor muyum?
Teşekkürler. Homofobi noktasına gelirsek, insanlar cinsel yönelimlerini seçerek gelmiyor dünyaya, bu tamamen dürtüsel gelişen bir durum. Bundan ötürü de lgbti+ insanların ayrıştırılıp, tüm sapkınlık günah keçisi olarak belirlenmesine karşıyım.
Bomboş bi kavram. Fobi (phobia) , dehşete düşmek, korkmak anlamınada bir hissiyatı ifade eder. Bizde eşcinsellerden korkmazlar, ya s.. kerler ya da hiç sallamazlar. Batı, kendi günahlarının kefaretini doğuya satmaya kalkar.
Mesela Avrupada eşcinselleri yakarlardı, bizde yeniçeriler s.. kerdi. Bu boş propagandalara gelmeyin
Bazı lgbt bireylerin bu olayı abarttığını görüyorum Konuşmaları hareketleri bana aşırı "ben burdayım" , "beni de farkedin" demeye çalıştığını hissettiriyor normal sakin olarak herkes kendi işine bakarsa sorun çıkmaz bence