Merhabalar. Şu an kötü durumdayım, birilerinden bir şeyler duymak kafamı dağıtır, bana iyi gelir, tecrübe sahiplerinden bilgi edinirim diyerekten buraya başvurdum.
Çocukluğumdan beri panik atak, üstüne anksiyete rahatsızlığına sahibim. Böyle olunca, vücudumda en ufak bir sorun, benim kötü bir hastalığım olduğunu düşündürüyor. Aylar önce bağırsak enfeksiyonu nedeniyle ateşim biraz yükseldi. Ateşimin yüksek çıktığını görünce beni şiddetli bir titreme aldı. Ama öyle böyle değil, konuşamıyorum, zangır zangır titriyorum. Ve bunun psikolojik olduğunu biliyorum ama elimde değildi. En sonunda ambulanslık oldum, kalp atımı aşırı yüksek çıktı. Yardımcılar bu titremenin panik atak nöbeti olduğundan çok emindi. Neyse bir 30 dk sonra geçti, serum verdiler. Tabii ben bu durumdan tecrübe kazandım. Bugüne gelirsek, yani şu ana, yine ateşim çıktı ve ufak bir endişe ettim ama kendime hakim olmaya çalışıyorum. Boynum başım ağrıyor. Yine enfeksiyondan mı, yoksa virüsten mi ne bilmiyorum. İlaç içtim az önce. Kafamda binbir türlü şey: Acaba bu sefer bağırsaklarım iflas mı ediyor, akciğerimde mi bir sorun var, ya bir anda bayılırsam, iç kanama geçirirsem gibi şeyler. İnanın elimde değil. Halbuki şu an sırt ağrısından başka bir şey yok, biraz da ateş. Yakınlarımdan da olanlar var, salgın diyorlar. Daha kötü olursam hastaneye gidicem ama bu hastalık hastalığı, mani oluyor biraz, ya kötü bir şeyim çıkarsa diye. İçim içimi kemiriyor. Kafamı dağıtmaya çalışıyorum işte. Çok korkuyorum, ya yine şiddetli titreme gelirse, panik atak geçirirsem diye. Bazen dayanacak gücüm kalmıyor. Allahʼa sığınıyorum, bol su içiyorum, bitki çayları falan. Ama korkuyorum işte! 😭 Bu hayatım boyunca böyle devam mı edecek? Aşamıyorum. Lütfen yardımcı olun, bu hastalıktan muzdarip olanlar varsa da, tecrübelerinizi paylaşın. 🥺🙏
Çocukluğumdan beri panik atak, üstüne anksiyete rahatsızlığına sahibim. Böyle olunca, vücudumda en ufak bir sorun, benim kötü bir hastalığım olduğunu düşündürüyor. Aylar önce bağırsak enfeksiyonu nedeniyle ateşim biraz yükseldi. Ateşimin yüksek çıktığını görünce beni şiddetli bir titreme aldı. Ama öyle böyle değil, konuşamıyorum, zangır zangır titriyorum. Ve bunun psikolojik olduğunu biliyorum ama elimde değildi. En sonunda ambulanslık oldum, kalp atımı aşırı yüksek çıktı. Yardımcılar bu titremenin panik atak nöbeti olduğundan çok emindi. Neyse bir 30 dk sonra geçti, serum verdiler. Tabii ben bu durumdan tecrübe kazandım. Bugüne gelirsek, yani şu ana, yine ateşim çıktı ve ufak bir endişe ettim ama kendime hakim olmaya çalışıyorum. Boynum başım ağrıyor. Yine enfeksiyondan mı, yoksa virüsten mi ne bilmiyorum. İlaç içtim az önce. Kafamda binbir türlü şey: Acaba bu sefer bağırsaklarım iflas mı ediyor, akciğerimde mi bir sorun var, ya bir anda bayılırsam, iç kanama geçirirsem gibi şeyler. İnanın elimde değil. Halbuki şu an sırt ağrısından başka bir şey yok, biraz da ateş. Yakınlarımdan da olanlar var, salgın diyorlar. Daha kötü olursam hastaneye gidicem ama bu hastalık hastalığı, mani oluyor biraz, ya kötü bir şeyim çıkarsa diye. İçim içimi kemiriyor. Kafamı dağıtmaya çalışıyorum işte. Çok korkuyorum, ya yine şiddetli titreme gelirse, panik atak geçirirsem diye. Bazen dayanacak gücüm kalmıyor. Allahʼa sığınıyorum, bol su içiyorum, bitki çayları falan. Ama korkuyorum işte! 😭 Bu hayatım boyunca böyle devam mı edecek? Aşamıyorum. Lütfen yardımcı olun, bu hastalıktan muzdarip olanlar varsa da, tecrübelerinizi paylaşın. 🥺🙏
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çok geçmiş olsun öncelikle, Psikolog desteği aldın mı hiç?
Hayır. Bu aralar çok arttı, gitmek istiyorum ama yoğunluk var. Bir de devlet pek umursamıyor ilaç verip gönderiyor. Özele gitsem seans başı çok para... İmkanım yok.
Bende aynı senin gibiyim psikiyatriste gidiyorum ve su an sirtimin tam ortası ağrıyor arada sol kolum felan gecenlerdede olup geçmişti ailem ve psikatristim psikolojik olduğunu düşünüyor ama çok ağrıyor umarım olmem
Çok iyi anlıyorum. İnsan baş edemiyor işte. Geçecek ama güven. Kim bilir neler atlatmışsındır sende. Bu da geçecek. Ama geçene kadar maruz kalıcaz sanırım bu hastalığa. Psikiyatrin nasıl bir tedavi uyguladı acaba?
Bende bide okb var ona şimdi ara verdi doktor bu panik ataklar artınca lustral diye bir ilaca başlattı ama icmedim pazartesi gidip konuşacağım umarım olmezsem yani
OKB bende de var. Bu ne arkadaş? Nasıl aşıcaz ya? 🥺
Cidden bilmiyorum bu aralar panik atagim azdı bide daha çok kafaya takiyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum hala sirtim ağrıyor umarım kalp krizi değildir
Sağlık kontrollerinde büyük bir sorun çıkmamışsa, hastaneye gitme düşünceni kafandan at varsa. Seni anlıyorum ve bu rahatsızlığa sahip olduğun için böyle hissetmen normal. Ama emin ol, o kalp krizi değil. Senin durumunda olan çok insan var. O ağrılar da ya psikolojik, ya da gece kolunun üstüne yattığından, veya farkında olmadan koluna darbe almış olmandan, yorgunluktan vb sebeplerdendir. Vücut bu, elbet ara sıra ufak tepkiler verecek. Sana tavsiyem; Mindfulness egzersizi yap, araştır. Bir de YouTubeʼdan Beyhan Budak izle. Cidden iyi geliyor. Eğer inancın varsa dua et. Geçecek, hiçbir şey kalıcı değil.
4 ay önce ekg çektirdim hiç bir şey yok kas ağrısı dedi ama üzerinden süre geçti misal şimdi kalbim hızlı atıyor ve bunun içinde endişeleniyorum off
Aynı şey bende de var yemin ederim. Sancı girer bazen çarpıntı yapar. EKG de sorun çıkmadı. Ayrıca bir sorun olursa kalpte, öyle birden bire olmaz, röntgenlerden vs mutlaka belli olurdu. Benim de hep hızlı atar, bu yaşlarda olurmuş.
Misal şimdide başımın sol kısmı ağrıyor acaba beyin kanaması mi diye düşünüyorum ay biz kafayı yemisiz ihhhobih
Sende takma kafaya seninkide psikolojik ve kesinlikle devlette çok ilgilenmeselerde gitmelisin
Kafayı harbiden yemişiz :D Benimde ateşim düşmedi her yerim ağrıyor acaba romatizma mı var fıtık mı var diye geliyor bana bu kaygılar :(
Bide doktora gitmek istiyorum ama ya daha kötü bir şey varsa bilmesem daha mi iyi olur diye düşünüyorum sjdjdmdjd
Bunu ben de düşünüyorum ama bilinç ağır basıyor bende. Erken teşhis önemli. Hem de korkularımızla yüzleşmek zorundayız. :/ Bu arada test sonucu çıktı, ben Covid olmuşum. Ağrılarım çok var, ateşim düşmüyor. Herhalde bir haftaya falan düzelir inşaallah. Böyle belirli bir sonuç çıkınca içten içe seviniyorum açıkçası. Çünkü belirsizlik bilirsin, tetikler anksiyeteyi.
Geçmiş olsun bu aralar herkes korona oluyor arttı bayağı benimde midem ağrıyor gogusum sirtim kollarim felan ama ailem umursamıyor umarım kalp krizi felan değildir
Panik atağı bende atlattım 3 yıldır tık yok çok şükür alkolle yırttım alkol aldım
Kardeşim alkol alkol nereye kadar? Çok yanlış bu yaptığın. Emin ol çok faydalı yöntemler vardır. Alkol geçici bir şey. Sağlığına yazık etme.
Ne faydalisi git doktora antidepresan dayiycaklar bağımlı olup çıkacaksın ya da cekeveksin
Ben artık panik atak celsede dalga geçiyorum gelmiyorda zaten 3 aydır gelse de umurumbda değil
3 yıl. paprdin
Alkol de bağımlılık yapıyor? Hem de o ilaçlardan bin kat daha fazla zarar veriyor vücuda. Tek çözüm ilaçta değil bu arada. Biraz aç zihnini, araştır...
Sen antideprasini iç girursun alkolmu zarar veriyor depresanmi. Sen aç zihinini araştır madem yolunu biliyorsan neden sorruyirsumn burada hadi byby yazma
Sakin. Ben tecrübe sahiplerinden yardım almak için yazdım. Ama benden daha kötü durumda olanları görünce uyarmak istedim. Sen bilirsin...
Ben atlattım hanfendi ne kötüsü ya keyfim hayatım yerinde. Senin için yazdım git antideprasan kullan sen bak keyfine
Ne kızıyorsunuz ya iyi Allah daha çok iyilik keyif versin, sanki benim yazdığım şey kötü niyetli. İyi akşamlar umarım bir daha çıkmaz karşınıza bu rahatsızlık.
İnşallah sizde atlatirsiniz hanfendi
Doktora sor