Savaş anında çıktıktan sonra nasıl bir psikoloji oluyor,
Babam zamanında özel tim olarak savaşmış, psikolojik olarak ne kadar etkilemiş bilmiyorum güle güle anlatırdı, savaş meydanını, zamanla unutulup geçen birşeymi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Savaş anında çıktıktan sonra nasıl bir psikoloji oluyor,
Babam zamanında özel tim olarak savaşmış, psikolojik olarak ne kadar etkilemiş bilmiyorum güle güle anlatırdı, savaş meydanını, zamanla unutulup geçen birşeymi.
Unutulması çok zor. Diyelim ki özel harekattasın dağda örgüte karşı 6-7 kişisiniz. Çatışma çıkıyor yanındaki arkadaşın başından vuruluyor ve sen üzerindeki bez parçası ile hemen beynin ve kanın akıntısını kesmeye çalışıyorsun. Başka bir operasyona gidiyorsun yaninda yeni teğmen asteğmen daha çocuk insanlar var ve dağda örgüt her yerden sizi tarıyor. O yeni teğmen asteğmen korkudan aklini kaçirırcasına saklanacak yer aramaya calısıyorlar ama vurulmak üzereler sen de tim komutansın ve onları bulup güvene almaya çalışırken sen peşlerinden koşuyorsun bu arada terorist seni uzerine tüm mermiyi boßaltmaya çalışıyor. Sen zikzak çiserek kosa koşa giderken o mermiler ayaklarınin hemen yaninda patliyor. O çocukları bulana kadar canın çikiyor. 98dr başka bir operasyondasın Diyarbakırda örgütle catışmaya giriyorsun senin önune taş koyup koruyan askerin senden önce şehit oluyor. Arkadaşlarının bir kısmı şehit oluyor ve sende bacaklarindan ve kollarindan vuruluyorsun. Takviye gelse de kayıp fazla. Muşta başka bir operasyondasın. Karın ikinci çocuğuna hamile ve boluk komutani karına bakman için derhal seni evine gönderiyor. Bir sure sonra boluk komutani şehit oluyor. Psikolojiyse mesele bir sure sonra zaten geçip gidiyor nasılsa... Ciddi bir durum varsa o zaman duruma göre normal bir ilaç tedavi gerekebilir veya ne gerekiyorsa...
Tahmin bile edemiyorum, çok zor bir psikoloji. Kendim ne yapardım bilemiyorum
kaygısızlık insanı kudretlendiriyor anlamdırdığım kadarıyla (:
Anlattığınız için teşekkürler
Gülmek her zaman iyi bi şey değil. Yaşanan acıları maskelediği için kaygı uyandıran durumun duygulanımsal yönünü yalıtarak sadece bilişsel boyutunu bırakıyor olabilir, işkence gören kişiler de bunu tamamen ruhsuz bi şekilde anlatabiliyor çoğu zaman. Yalıtma deniyor buna.
Cevap
5Cevap
Unutulmaz hiçbir zaman bende 1994 95 arasında Güneydoğu'da görmediğim çatışma kalmadı gibi şimdi hepsi hatıra.
Adama Yüzüklerin Efendisi yazdırır, öyle bir şey...
Savaş bir yerden sonra basit bir şey gibi gelmeye başlıyor bebeğem 😏
Yaşamadan bilemezsin
Etkilemez
Bayaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?