Sabah bir arkadaşla konuşurken biraz şive aksan yaptım anlamadı ama bozuntuya da vermedi 😀
Siz şiveli konuşur musunuz?
Sabah bir arkadaşla konuşurken biraz şive aksan yaptım anlamadı ama bozuntuya da vermedi 😀
Siz şiveli konuşur musunuz?
Memleketimde doğup büyümedim, annem babam da şivesiz konuşuyorlar o yüzden yöresel bir şivem yok. Arada kardeşim konuşuyor ona cevap veririm sadece o kadar
Hayır konuşmam beceremem de pek ama bazen komiklik olsun diye cerkezler gibi konuşuyorum. Küçükken bahçesinden elma alırken (çalarken daha mantıklı sanki) şahit olduğum bir konuşma çok komik gelmişti ezberledim artık yapa yapa orijinal amcadan daha iyi konuşuyorumdur😊
teşekkür ederim
Rica ederim
Hiç konuşmadım.. Sevmem de bizim şiveyi..
Kapıya gapı,
Kardeşe gardaş,
Nasılsın'a nidisin,
Ne yapıyorsun'a ne yapisin..
Hoşlaşmıyorum..
Ama sizin şive baya farklı arkadaşın eşinden biliyorum da
Yazdığım gibi işte..
İstanbul Türkçesi kibarlıgında konusmaya devam diyosun
Her zaman.. 😎😄
Aile içinde şiveli konuşurum. Hatta biraz Karadeniz aksanı ile konuşurum. Bende her aksan var. İstersem bir Egeli kadar Egeli, Trakyalı kadar Trakyalı, laz kadar laz, Ankaralı kadar Ankaralı ve Kürt kadar Kürt aksanı ile konuşabiliyorum ve bu durumu çok seviyorum.
Giresunluyum mesela onlar e harfini yayvan okur cümle sonunu yutar falan arada istemsizce laz şivesi ile konuştuğum oluyor karışık yani😂
Cevap
14Cevap
Sıfır şive.
Konuşmayı öğrendiğim günden beri türkçem hiç bozulmadı. Büyüdüğüm şehir ile alakalı.
Bizimki de bozuk değil ki. Bende 30 yıldır metropolde yaşıyorum ama zaman zaman hoşuma gidiyor şiveli konuşmak.
Elbette olabilir.
Bazen kaçıyor ağzımdan, memleket dışından birisiyle konuşurken.
Şivem yok
Koyu Karadenizli olmama rağmen hiç şive yapmam. İstesem de yapamam. Doğma büyüme İstanbulluyum. Bende böyle bir şey gelişmemiş maalesef.
Şive yapmayan bir karadenizli ilginç😂
Hayır konuşmam.
Şive genel olarak sevmiyorum. Ara ara taklitler komik geliyor ama diğer türlü kullanmam.
Şiveli konuşmam tura çıkmıştım geçen hafta bana çok güzel Türkçe konuştuğumu söylediler Türkçeyi kaç yılda öğrendin dediler, 😂 😂😂
Konuşmuyorum ama bazen sohbet ettiğim kişiler şivem olduğunu söylüyor. Oysa normâl Türkçe konuşuyorum.
Kendi memleketlimle şiveli konuşurum. başkalarıyla konuşunca şiveli konuşmamaya çalışıyorum fakat yinede bazen aksan kayıyor
Memleketin insanı oldumu ister istemez konuşuyorsun onunla
Bizimkilerin konuşması baya farklı o yüzden istesemde olmuyor.
Yeri geldimi öyle konuşuyorum ki
Yeri gelmesine bile gerek kalmıyor konuşurken zaten kaptırıyorum şiveyi🙂
Şiveli konuşmayı sevmem.
Ben beceremem hiç , memlekete sadece 2 kere gıttım
Nörüyon falan demeyiz
Arada evet konuşmam maraşa kayıyor
Evet ailem ve arkadaşlarımla... 😊
Çok severim bazen Trakyalı bazen Egeli sanıyorlar
Bende çok şive yok aslında
Yok konuşmam
Yok ki rafık
Yok ki şivemiz