Öhöm öhöm 🙄 Siz öylelerine denk gelmişsiniz diyelim.
Biliyor musun güven problemi yaşayan insanlar ta bebekken annelerinin uğrattığı bir kaygı ile oluşabilir. Travma gibi.. Kimseye güvenmeyen ama kendi güvenilir insanlar tanıdım hayatta.
Bilemiyorum, genel itibariyle güven kıstasını kendisine kendisine ilk öncül koyanların, güven verir bir ihtiva vermeden hareket ettiğini gözlemleyip bu çıkarımda bulundum.
Güvenmek ve güvenilmek daima bir numara, bu ikisi bedene üflenen ruh mesabesinde, cansız beden ne kadar güzel olsa beş para etmez, sevmek ve sevilmek de daima ikinci sırada gelir yani ruhtan sonra..🍀🍀🧚🧚
Balıklama şefkat diye geçirdim içimden de, detay kısmını okuyunca da güven olmalı tabi. İşte bu yüzden hata yapmam kaçınılmaz oluyor, şefkat duygusuna balıklama atladığım için. Yahu önce bir güven demi?
Sevgi ( annem ve babamdan gelen sevgi) bu olmasaydi bambaska biri olurdum sanirim. Insanin varolusundaki en temel ihtiyac kendi ailesinden aldigi sevgi ve sefkat diye dusunuyorum. Hatta bununla ilgili bir deney bile var. Sevgi gormeyen sadece yemek yedirilen bebekler öluyordu….
Duygum yok benim, realist ve gerçekçi yaklaşırım hayattaki her şeye, duygu denilen olgu zayıfların ve acizlerin hayatlarında, onların zayıflığı ölçüsünde bulunur.
Kendimi insan türünden yalıtılmış bir kimse olarak görürüm zaten ben, ondan soyutlayabileceğim en yüksek seviyede soyutladım kendimi, geriye yalnızca insanlar arasında bir insan bedeni kisvesinde bulunmam dışında bir şey bırakmadım.
Bütün duygulardan kendini soyutlayıp gerçekçi yaklaşabilmek olgusu çok farklı. Böyle bir yaklaşıma sahip bir insanın varlığı bile insanı sorgulanıyor ama yinede sağolun cevap için.
Sen öyle düşünüyorsun ve konuşuyorsun diye iddialarının geçerlilik kazanması gerekmiyor, kaldı ki benim hayatım ve zihin yapım üzerinde sadece iki üç kelimelik vızırtıdan başka bir şey ifade etmeyecektir.
Hayatınız yorumlamak her insanın kendi görüşünü barındırır bunun sizin takıp takmamanız kendi fikrinizi oluşturur. İdallar üzerine koşmam sadece görüş akartırım iddialar kendi içerisinde algı yanılgısı oluşturmaya meyillidir. Ben her insanın yaklaşım farklılığına bakarım buda benim kendi içimde oluşturduğum yapı içerisinde değerlendirilip bir görüş oluşturur. Sinek vızırtısı var olduğunu düşünüyorsanız yine bu sizin fikrinizidir buna saygı duyarım.
Söyleyeceğimi söyledim söyleyeceğini söyledin, buradan sonrasını düşünecek önemseyecek falan değiliz. Kırıcı bir sertlikte olmak ise, benim doğama özgü bir şeydir, seninle onunla şununla ilgili bir şey değildir.
Karşılaşırsak belki başka bir konuda bir benzer fikrimiz daha olur demeye getirdin herhalde bunu, umarım diyeceğim ama çok da umut vaat etmiyor, sonuçta bir insansın ve sıradansın.
Bakalım bence sıradan insanlarla belki bir gün aynı fikirde olduğunuz bir konuya denk geliriz yinede kast ettiğim şey aynı fikirde olmak değildi yorumunuza denk gelip görüş bildirmekti. Uzatmaya gerek yok sağlıcakla kalınız tekrardan bayım.