Şeytanlar sadece Müslümanlara mı vesvese yapar yoksa tüm insanlara mı?
Mesela bir ateiste bu nasılsa yanacak hiç uğraşmama gerek yok der mi?
Mesela bir ateiste bu nasılsa yanacak hiç uğraşmama gerek yok der mi?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir gün, bir mü'minin seytâni ile bir kâfirin seytâni karsilasirlar.
Kâfirin seytâni yag'li, semiz, parlak ve temizdir.
Mü'minin seytâni ise zayif, pis, kirli ve çiplaktir.
Kâfirin seytâni, mü'minin seytânina;
- Bu ne hâl? diye sorar.
Mü'minin seytâni; - Ne yapayim, bir adama düstüm ki adam yiyecegi zaman (Besmele'yi) okur, ben aç kalirim, içecegi zaman okur, susuz kalirim. Giyinirken okur, çiplak kalirim. Temizlendigi zaman (Besmele) ile temizlenir, pis kalirim. dedi.
-- Ben de öyle birine düstüm ki: Hiç (Besmele) getirmez. Ben de onun yiyecegine, içecegine giyecegine velhâsil herseyine ortak olurum, dedi.
Her insanin bir şeytani ve bir meleği varmış
her insanı koruyan melekler olduğunu biliyordum korumak için bile 6 tane mi ne melek varmış sadece ama şeytanı merak ediyordum yoldan cıkardıklarına hala vesvese veriyor mu diye
Hayır zaten ateiste yapmış ki ateist olmuş gerçek bir müslüman şeytan olduğunu anlar ve şeytana uymaz
Şeytan doğru söylemiş :D İş olup bitince, şeytan: ‘Doğrusu Allah size gerçeği söz vermişti. Ben de size söz verdim ama, sonra caydım,; esasen sizi zorlayacak bir nüfuzum yoktu; sadece çağırdım, siz de geldiniz. O halde, beni değil kendinizi kınayın. Artık ben sizi kurtaramam, siz de beni kurtaramazsınız. Beni Allah Teâlâ’ya ortak koşmanızı daha önce kabul etmemiştim; doğrusu zalimlere can yakan bir azap vardır.’ der.”
Tüm insanlara yapar. GERÇEKTEN MÜSLÜMAN olan insan vesvese olduğunu bilir fark eder ve ondan uzak durur. Nefsine uyamların zaten umrunda olmaz bu durum. Baksana Şeytan yoktur diyen bile var. Ateistin kalbi zaten mühürlüdür.
Cevap
4Cevap
Seytan diye bir sey yoktur müslümanlar icin de öyle seytan kirmizi tayt giymis orakla gezem bir tip hic degildir. Seytan nefsinizdir.
Bana gore seytan dedigimiz olay ise id (hayvansi ego) dir.
madem yok olmayan şey nasıl cennetten kovuldu. Galiba ateistsin?
Nefis ayrı şeytan ayrı
Şeytan zorla yaptırmaz sadece kulağına söyler zorla gel yapalım demez
arasındaki farkı biliyorum ben sadece şeytanlar Müslümanlara mı çalışıyor onu merak ettim.
Genelde öyle ama iyilik yapan herkes gider
ateistin kalbini çoktan mühürletmiştir zaten kendi yolundan olanlara bulaşmaz
Hristiyanlara - Yahudilere yapar mı 2 gündür merak ettim sadece müslümanlara mı çalışıyor diye :D
imanı olan herkese yapıyor
Aynen öyle vesvese imanın göstergesidir.
Ayırt etcegni sanmıyorum
Ateiste zaten yapmış çoktan vesvese ki? :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar