- Körü körüne bir şeye bağlanan insanlar cahildir
- empati kuramayan , duyduğunu sorgulamadan karar veren insanlar cahildir

Dediğim gibi empati kuramayan ve pencereleri kitli kişiler cahil kalıyor maalesef. Kulaktan dolma bilgilere inanıp, doğru bildiği şeylerin aslında yanlış olduğunu kabullenemeyen kişiler cahil kalmaya mahkumdur. Okuduğunu anlamayanlarda buna dahil.
Okuduğum bir kitapra şöyle diyordu. :'... cehalet, rahiplere ve insan türünün ezicilerine yararlıysa da, toplum için çok zararlıdır. aydınlık kültürden yoksun olan insan, muhakeme yetisini kullanama... ahlak ya da görevler bilimi, insanın ve ilişkilerinin incelenmesiyle kazanılır. kendi kendine asla düşünmeyen kimse, gerçek ahlakı bilmez ve erdem yolunda pek emin olmayan adımlarla yürür. insanlar ne kadar az muhakemede bulunurlarsa, o kadar kötüdürler. vahşiler, hükümdarlar, makam sahipleri, halkın ayaktakımı, insanların en kötüleridir. çünkü, insanların en az düşüncede, en az akıl yürütmede bulunanlarıdır... '
Machiavelli'nin Prens kitabında da biraz geçiyor.
Gizli yapılmıştı bu 😱😂 sen olduğunu anlamalıydım 😂
Yanlışlıkla oldu gizlilik:) Gereksiz kişiler yoruma atlamasın diye kapatırken:))
Cehalet , cahilin kendisi hariç herkes için zararlıdır
Kimse için cahil tabirini kullanmıyorum. Çok çirkin bir kelime ve sosyal medyada herkes birbirine cahil yaftası yapıştırıyor. Malûm herkes çok bilgili ve genel kültürü yüksek seviye insanlar.
Hiç mi kullanmıyorsun 🫢
Çok istiyorsan kullanayım sana 😬🤷🏻♀️
😱😱 rahatlayacaksan kullan gitsin 🫢😂
Hayır tabii ki. Bana yakışmaz ☺️ iyi akşamlar dilerim
Sana da iyi akşamlar 😇
Malum partiui destekleyen insanlar
İkimiz de o malum partiye biliyoruz 😇
Herkes biliyor😇
Yok oy verenler bilmiyor 🙃 onlara göre malum parti CHP 😂
Oy verenler hic bi sey bilmiyor bence😂😂😂
Bak bu büyük bir gerçek 😂
Cevap
5Cevap
cehalet her duyduğuna inanmak, araştırmamak ve sorgulamamaktır
Bilmediği şeyler hakkında fikirleri olup, fikirlerinin fanatizm tarzında doğruluğuna inananların durumu cehalet denir diye sanıyorum.
Ve cehalet aşılaması gereken en büyük sorunlarımızdan biri bence. Zaten Atatürk’te bu soruna dikkat çekerek “ En büyük savaş cehalet ile yapılan savaştır “ demiş.
Bu konuyla da ilgili bir araştırma yaptım kendimce. Sanırım Arap kökenli bir alim ( şimdi baktım İbni Sina’ymış ve Türk ya da Fars kökenli bir bilim insanıymış) onunda bir çalışmasına denk geldim.
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/384473
Ama tamamını okumamıştım.
Cehalet ile ilgili bir çok söz var. Ciddi bir sorun. Ama amaç bu sorunu çözmeye yönelik olmalı.
Cehalet hep aynı şeyi söyler; Bilmediği bir şey varsa, onun saçma olduğunu söyler... Cehalet burdur 😌
At gözlüklü olup muhakeme yeteneğine sahip olmayan insanlar cahildir.
At gözlüğü takan çok insan var maalesef
Bencede geçmişi unutan gerçekleri görmezden gelen kula kulluk edenler cahildir
Desene ülkenin yarısından fazlası cahil , ama cehaleti okumayla Biteceğini sanan insanlar var
Kültür robotları boş ver
Aynen öyle benim iki tane canım akrabam var üniversite mezunu bana dünya düz diyorlar 😂😂
Bence cahilliğin üniversite okumuşluguyla alakası yok. Bilimsel dusunemeyen. Her okudugunu her duyduguna inanan insanlara cahil derim ben.
Genelde Araplaşmış zihniyete sahip insanlar cahil oluyor
Sorgulama ve düşünme yeteneğinden mahrum kalan insan cahildir
Çağının gerisinde kalmış hiçbir şeyi sorgulamayan bu budur diyen insanlardan uzak dururum.
Çoğu ahlak yoksunu, adab yoksunu, empati yoksunu okumaz kişiler.
Sadece kendi çıkarını düşünen, temel ahlaki değerlerden yoksun, iletişim ve uyum becerisi gelişmemiş, nerede ne yapması gerektiğini bilmeyen, sorgulamayan, okumayan, araştırmayan ve okuduğunu/dinlediğini anlamayan, gösteriş meraklısı insan cahildir
Anlayışsız her insan biraz cahildir
Okumayip ezbere konuşan insanlar
Bildiğini okuyan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?