Sevme işini takıntı sanmak bana saçma geliyor. Rahatsız etmektediği sürece bence bir sıkıntı yok. Özlemiş olabilir, konuşmak istemiş olabilir. Empati yapmak lazım. Üst üste yazıp, tehdit eder duruma gelmişse o zaman takıntı haline gelmiştir ve tanıdıklara veya polise haber vermek gerekir.
Görmezden gelerek kurtulmak mümkündür. Hiçbir mesajına cevap vermeyeceksin, bilmediğin numaralardan gelen aramaları cevaplamayacaksın. Bir noktada illa pes edecektir. O inatla sana ulaştıkça, sende inat yapıp hiçbir şekilde görmeyeceksin. En kolay yol değildir ama en etkilisidir. 😏
Maalesef bu tip insanlar kişiyi saplanti haline getirdiği zaman kurtulmasi biraz zor olabiliyor. Bu yüzden önce tepkini koyup ona karşı sinirlenebilirsin. Eğer tepki koyduğun zaman bir geri çekilme yaparsa gerekirse tepkiyi biraz arttirabilirsin. Seni polise şikayet ederim, bana bulaşma vb. şekillerde sorun çözülebilir.
Not: Bazı kişilerin takıntılık seviyesi çok üst düzeylere çıkabiliyor. Bu sebeple kendi başınıza işin içinden çıkamazsanız çevrenizdekilere durumu bildirmekte fayda var. Günümüzde maalesef bazı kadınların hayatını kaybetme sebebi bu tarz takıntılı kisilerdir.
Konu sensen ben de engel tanımazdım , kurtulmak zor ben de eskiden takinti haline getirirdim ama şu sebeple normalde çok kolay bırakırdım. Sevdiğim zaman hep senin sevgin bu kadar mı hemen pes ediyorsun gibi düşünürdüm. Yani engellenmeyi bir zorluk gibi görürdüm o yüzden aşana kadar zorladım. Sana tavsiyem engelleme Doğrudan şu şekilde mesaj at o kişiye Sen den hoşlanmıyorum ne tipin beni çekiyor ne hareketlerin ne bakışların ne de kılığın.
Böyle bir şey yakın zamanda başıma gelmişti, karakola gidip şikayetçi oldum uzaklaştırma aldım. Avukatın söylediğine göre eve evrak gidecek diye baya panik olmuş. Maalesef böyle insanlar laftan anlamıyor, uğraştırıyor. Ama işin ucu dokununca da korkudan ne yapacaklarını şaşırıyorlar keşke maddi talepte bulunsaydım bir daha kimseye yapamazdı eminim. 🌸
Bekarım soyleyıp evlı olan. görmeden sesimi bile duymadan yazışırken sohbetime tutulup aşık olan bir bayandan kurtulana kdar öldum öldum dırldım takıldı bır kere onuda kırmadan uzmeden zor kurtuldum
Kadının takıntısı berbat olur hiç çekilmez istediklerini alana kadar gitmezler aileme kadar gitmişti rezil olmuştum Seyfo dayı ne demis kimseden korkmasanda kadından korkucaksin
Flört aşamasındayken abuk subuk sorular sorup yıldırabilirsin. Sakın sevgilim var falan deme bu tarz insanlar daha saldırgan olur. O yüzden yıldırmaktan başka çaren yok bu tarz insanları.
Aileme ilk bu durumu söylerim. Zaten öncesinde numaramı değişmiş ve her yerden engellemiş olurum. Kişiyi takıntı ve saplantı haline getiren insanın ruh sağlığı yerinde değildir mutlaka aileme yakınlarıma gerekirse polise bildiririm. Çünkü zamanında böyle bir durum başıma gelmişti hafife alınacak bir durum değil ne yazık ki.
Belirsizlik bu hayatta en sevmediğim şeydir. Bana karşı böyle davranan biri, benim bu huyumu görmezden geldiğinden dolayı muhtemelen karanlık yüzüm ile karşılaşacaktır.
İsteklerinde ya da beklentilerinde net oluo bunları ifade edemeyen ve birer çocuk gibi davranan insanlara kesinlikle tahammülüm yoktur.
Vardı öyle takıntılı eski bi sevgilim. Farklı numaradan arardı engellerdim. Farklı Instagram hesaplarından yazardı engellerdim. Engelleye engelleye kurtuldum heralde yazmıyor artık :D
Üzülerek söylüyorum ki beni takıntı haline getirmiş iki kişiden onların kalbini kırarak kurtuldum. Bu da keşkelerimden birisidir. Hayatımda yaptığım büyük hatalardan birisi...
Takıntı şöyle sen o insanın objesi haline gelmişsindir. Hani elde etmiştir seni bir kere ama elinden gitmişsindir. Oyuncağı elinden alınan çocuk misali.. hayatlar devsm etse bile daima bir gözü senin üzerinde olur bilmezsin. Takıntı ruhsal bozukluğun has.. dedirten hallerinden biridir