Doğaçlama düzgün konuşabilme, ses tonu ayarlama gibi beceriler nasıl kazanılır? Ne yapmak gerekir? Kitap okuyarak mı, insanlarla konuşarak, tartışarak mı?
Ne gibi önerileriniz var?
Ne gibi önerileriniz var?
Diksiyon konusunda ciddi bir isteğin varsa kursa gitmen gerekiyor.
Her ne kadar kitap okuyup söyleşilerde düzgün telaffuz ettiğini düşünsende diksiyon eğitiminin bir parçası olan diyafram konusu şimdiye kadar birçok kelimeyi yanlış vurguladıgını anlamanı saglayacaktır
yani , kursa git
Uni. hayatımda aldığım ve en zevkli geçen kurslardan biriydi. Ayrıca çoğu halk eğitim merkezi bu kursu vermekte eğer düşünürsen. Ama kendi başınıza bişeyler yapmak istiyorsanız diksiyon kursunda da verilen çeşitli okuma metinleri var onları google de arayıp rahatça bulabilirsin.
söylediğin üç örnek te faydalı olur. şiveli konuşuyorsan konuşmamaya çalış, maddi durumun iyiyse diksiyon kurslarına git, konuşurken de kelimeleri tane tane söyle
kelimeleri tane tane söylediğim zaman da karşımdaki kişiyi çok beklettiğimi, zamanını aldığımı falan hissediyorum, böyle düşünmemi nasıl engelleyebilirim?
peki teşekkür ederim
ben diksiyonumu okuyarak geliştirdim okudukça insanlarla olan muhabbetin doğal olarak artmaya başlıyor ve geliştiriyorsun kendini
ne tarz şeyler okuyodun mesela? sesli mi okumak gerekiyor?
öncelikle belli bir tarzın olmayacak mutlaka değişik kitaplar okumalısın tek bir türe bağımlı kalmak senin kelime hazneni telaffuz yeteneğini geliştirmeyi zorlaştırır. Onun için birden fazla tür seçmelisin.
Ben mesela en son Bukre ( aşk ) Ölü canlar ( sosyal - toplumsal konulu ) ı okudum ondan öncede yerel bir yazar Buket Akkaya Arslanın kitabını okudum ve hayran kaldım. Sesli okumak konuşma kabiliyetini geliştirir mesela her 10 sayfanın 1.5-2 sayfasını sesli okuman yeterli olacaktır
peki çok teşekkür ederim ama bir şey daha sormak istiyorum; sesli kitap okuma yöntemi düzenli yapıldığında ne kadar sürede işe yaramaya başlar?
günde 30 sayfa okusan her 10 sayfada 2 sayfadan toplam 6 sayfa sesli okuma eder toplam 600-700 sayfaya denk gelecek şekilde 2 kitap okumanız yeterli olacaktır 2 tane farklı türden 300 sayfalık kitap işinizi görür dediğim gibi her 10 sayfadan en az 1.5 sayfa okumalısın 2.5 olursa daha iyi olur
Anladım, çok teşekkür ederim bilgiler için..
:))
Cevap
8Cevap
En başta sakin konusmalısın yanı konusurken kelımemı cunmlemı hemen bıtıreyım gıbısınden konusmak degılde dusunurken konusmak gıbısınden bır tarza burunmelısın. Karsıdakı konusmamı beklerse beklesın dıye dusunmelısın. :)
evet bu yüzden çok sorun yaşıyorum zaten, teşekkürler :)
kalem işe yarıyor, dişlerine paralel kalem koyup o şekilde sesli kitap okumayı deneyebilirsin. Düzenli olarak çalıştığın taktirde faydasını göreceksin.
Nerden mi biliyorum? Çağrı merkezlerinde müşteri temsilcilerinin konuşma yeteneğini bu şekilde ihya ediyorlar. :)
Yüksek sesle bagira bagira gazete okuyarak ve noktalama isaretlerinde konudaki anlatimlarda vurgu yaparak ama ozellikle oku ve köse yazilari bunun icin ideal
Sesli kitap okuyup sesli tekerlemeler söyle
ne tarz kitaplar peki? günlük konuşma bakımından beni geliştirmesini istiyorum çünkü?
peki daha çok okuduğum kitabın konusuna mı yoksa sesime mi dikkat etmem gerekir?
peki, teşekkür ederim canım.
Diksiyon gelistirmenin en iyi yolu kitap okumaktır
sesli kitap okumayı mı önerirsin peki?
Evet tabiki ordaki amaç zaten konuşmanı güzelleştirmek
Edebiyat ve psikolojik kitaplar
sesli mi okumak gerekir peki?
Hayir ilkinde hatirlama 2 3 de ise hayata gecirme yapa bilirsin bende oyle oluyo genelde
hatırlama derken? okunan kitabın konusunu mu mesela?
Evet onu hayata gecirmek icin 2 3 yeterli olur diye düşünüyorum
anladım, teşekkürler.
Bende doğuştan var alayı of özgüven e bak ahaha
Kursa git
Sesli kitap oku.
bu ne kadar işe yarayabilir? etkili bir yöntem mi?
Tabiki yarar. Noktalama ve vurgulara uyarak okuyacaksın ama.
peki teşekkürler
Firlama insanlara takılabilirsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?