Selamlar! 🦋 Bugün yine masaya milli ikilemlerimizden birini yatırıyorum: İsim hafızası vs Görsel hafıza. 🔎
Kendime sözelciyim diyerek geçinirim ama bir şeyi hatırlamaya çalıştığımda görsel gözümün önündedir ancak isim bir türlü aklımda değildir. Bu ise bir anda Sonic olmam için bir sebeptir. 🙄
Siz bir şeye hatırlamaya çalışırken hangisinde daha iyisiniz? 🤔 Görselde mi? İsimde mi? 👇
Birinin veya bir şeyin, ismini mi unutmazsınız yoksa görselini mi?
Hafızam çok iyidir ama isim konusunda bazen sıkıntı olabiliyor, sanırım çok önemsemediğimden. 🙄 Önemsediğim kişileri unutmuyorum ne hikmetse. Hafızam işine geldiği gibi çalışıyor isim konusunda. Hoş unutmak istediğim isimler de var, keşke tamamen hafızadan silebilsek ama pek mümkün değil.
isim hafızam iyidir görsel hafızam yok daha doğrusu yüz hafızam hiç yok bir kere gördüğüm kişiyi ikinciye hatırlamam öyle söyliyim ama birisini seviyorsam onun tırnağında ki şekli bile hatırlarım kirpiklerini göbek adını bile unutmam 😀
bir kere cafede yanımıza arkadaşımın normal erkek arkadaşı gelmişti o gün oturduk sohbet ettik hep beraber ama sonra görüşmedik hiç sonra aradan bir süre geçti gene arkadaşımla cafede oturuyorum bi çocuk geldi merhaba dedi merhaba dedim ama çocuğu tanımıyorum yani arkadaşımla sohbet etmeye başladılar bende eblek gibi öyle bakıyorum bunlara tepkisiz çocuk dedi ki sen beni tanımadın galiba? yoo dedim tanışıyor muyuz evet a.. ben adem geçenlerde oturduk ya hep beraber ay dedim kusura bakma ya ben çıkaramadım seni 😂😂😂😂😂 yani o kadar unutuyorum
Bu değişiyor aslında. Değer verdiğim birisiyle ilgili en ince detayları dahi hatırlarım. Ama değer vermediğim birinin zamanla ismini de unutabiliyorum görüntüsünü de.
Belli bir zaman geçirmiş isem o insan artık hayatımda olmasa bile yinede onunla ilgili her şeyi hatırlarım kaç yıl geçerse geçsin. Birini ve birine dair şeyleri hatırlamak tamamıyla o insanın sende ne kadar yeri olduğu ya da olmasını istediğinle alakalı bir durum bana göre
Tıkandığım da oluyor gerçi :D çocukken oyuncuları merak ederdim yaşları isimleri hep ezberimde yıllar sonra görüyorum tv de adlarını hatırlıyorum falan aslında fazla gereksiz