Herkes çok temiz kalplisin diyo babamda uyanık değilsin diyo. biliyorum safım. Saftiriğin tekiyim.
Napabilirim daha fesat olmak için? Fikri olan
Herkes çok temiz kalplisin diyo babamda uyanık değilsin diyo. biliyorum safım. Saftiriğin tekiyim.
Napabilirim daha fesat olmak için? Fikri olan
Selamlar,
Şimdi uyanık olmak ve fesat olmak birbirinden çok başlı kavramlar. Uyanık insan kötü bir insan değildir sadece her zorluk koşulda başına çaresine bakabilecek insandır. Yani bir şekilde olumsuzluklarla başa çıkan bireylere uyanık insanlar derler. Fesat insan ise çok başka bir durumdur. Genelde ne toplumda ne çevrede ne de ailenin kendi içinde sevilmeyen insanlara dönüşmek istemiyorsan bu fesatlık fikrinden tamamen vazgeç. Sen iyi kalpli ve temiz insan olmaya devam et çünkü bulunmayan bir nimet insanlar için.
İnsanlar kelimelerin anlamlarını çok farklı anlıyor yani saf olmak başka bir şey aptal olmak başka bir şey. Aynı şekilde akıllı olmak başka bir şey açık gözlü bilgili olmak başka bir şey fesat olmak başka bir şey. sana tavsiyem önce doğru kelimeleri seçmelisin çünkü doğru kelimeleri seçmezsen hayatında genel olarak zorluk yaşarsın kendine olmadığın sıfatlar anlamlar yüklersin.
Benim deyimim de aptal senin deyiminle saf olmamak için özgüvenli güçlü kendinden emin ve aklını kullanabilen mantıklı biri olmalısın Ayrıca Olgun biri olmalısın. Allah herkese akıl vermiş bunu kullanabilirsin doğru bir şekilde ve bu yine senin elinde. Aklına doğru şekilde kullandığın zaman zaten aptal olmaktan da çıkarsın.
Merhaba, aslında işin özü tam olarak şu. Siz her şeye kolay kolay inanmayacaksınız. Araştıracaksınız, sorgulayacaksınız, geçmişten ders çıkaracaksınız yani bunları yapmanız lazım. Ben hata yapabilirim diyeceksiniz ama körü körüne de hata yapmayıp yani yeri geldiği zaman kısmen güvenip deneyimlerle olgunlaşacağım zaman içinde diyebilirseniz önemli bir adım atmış olursunuz bu konuda. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
bunlar seçenekler 😉
Cevap
14Cevap
Öncelikle iki kavramı ayıralım. Saflıktan kastımız fazla iyi niyetli olmak mıdır, canım mıdır? Eğer iyi niyetli olmaksa bu bir kusur değildir. İnsan sırf ben iyi niyetliyim, çakal olmalıyım, çakallığı nasıl öğrenirim diyorsa bu ciddi bir sorundur. Ama aptallık boyutunda bir saflık varsa bunun yolu psikiyatrik tedaviden geçer.
Sonra kalkıp da bize yapmayacaksın biraz yol gösterebilirim
Sadece bana kötülük yapanlara gardımı almak istiyorum. Burdan yazarsan olur
Bulursan bana da haber ver jsjsjjshdjsjshshs makbule geçer
ınsanları bırbırıne düşürmeye ne dersın ))))
İnsani tanıma sanatı
Alfred adler
Saflik iyidir ama tabi kimse seni kullanmasin
Her şeyi öğrenmek lazım
İnsanlara fazla güvenme mesafeni koru
yapamzdsın cunku sen iyi birisin
Bu bence yapılacak bişey değil ki karaktere bağlı
Kimseye güvenme
insanoglu degistiremiyor olusunu
kendini düşün ön plana koy
o iş zor.
Aga bee