Oysa ki nezaket bana göre dünyanın en güzel şeyi. Nazik olan insan bizim toplumumuzda maalesef soyunlanıyor. Ülke kocaman bir vahşi ormana döndü.

Oysa ki nezaket bana göre dünyanın en güzel şeyi. Nazik olan insan bizim toplumumuzda maalesef soyunlanıyor. Ülke kocaman bir vahşi ormana döndü.
İnsanlar direkt çıkara odaklı oldukları için, kibar ya da nazik bir insan bulduklarında sömürmekten başka bir şeye odaklanılamıyor galiba. Saf olarak algılıyorlar, oysa ki bir çoğu her şeyin farkında olmasına rağmen belli etmiyor sadece. Teşekkür etmek, tanıdığın ya da tanımadığın birini bir şey yaparken gördüğünde kolay gelsin, iyi günler demek vs. küçükte olsa tatlı şeyler. Maalesef şu zamanda diğer her şey gibi bu da yok olmaya yüz tuttu. Birileri için değil, kendim için bu şekilde yaşamaya devam ediyorum, insanlardan görmek istediğim davranışı önce benim onlara göstermem gerek. Bazıları anlamasa da çok önemi yok, herkes kendinden sorumlu. Biraz aileden, biraz çevreden, birazda kişinin kendisinden geçen şeyler her biri...
Maalesef...
Görünüşünüz neye benzerse benzesin, nezaket sizi dünyanın en güzel insanı yapar...
Her zaman buna çok önem veriyor dikkat ediyorum. Ve nezaketten acayip etkileniyorum. Nezaket sahibi insan bana son derece çekici geliyor. Nezaket sahibi değilse anında uzaklaşıyorum. En onemli kriterdir bana göre. Saygılı, naif , kibar , empati kurabilen , nazik insan hayati güzelleştiren detaylara sahiptir.
Teşekkür edebilen , gerektiğinde özür dileyebilen , sesini yükseltmeden konuşan, kötü kaba argo kufur içeren kelimelerden uzak kalan , başkalarını rahatsız edici davranışlardan sakınan Insanlar , insan ilişkilerinin de daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur bence. 😇
Bize nasıl davranılmasını istiyorsak , biz de insanlara öyle davranmalıyız. Yaşamak istemeyeceğimiz şeyleri başkasına yaşatmamalıyız.🌻🌻🌻
Teşekkür ederim
Yok ya artık nezaket diye bir şey kalmadı nerdeyse.
İnsanlar o kadar kötü niyetli olmuş ki sürekli laf sokmak için hazır olda bekliyor.
Nezaketi kaldırıp attılar çöpe yok artık.
İşte eski insanlar kaldı biraz.
Onlarda gitti mi nezaket denilen şey buhar olup uçacak.
Çünkü insanlar nazik insan gördüğü zaman hemen onu kullanmaya başlıyor. Dünya hassas kalplerin yeri değil. Sesini çıkartan kaba ve kırıcı olan insanlar hep daha fazla saygı görüyorlar, bunu keşfedenler de içlerindeki nezaketi ya yok ediyor ya da saklıyorlar
Bu konuda haklısın keşke haklı olmasa
Cevap
16Cevap
Ah benim pamuk kalpli bebeğim. Çok haklı, doğru, yerinde bir soru olmuş. Öyle haklısın ki..
Maalesef insanlar nezaketten bihaber artık. Asıl sorun şu ki bundan kimse, özellikle bu olumsuz nezaketsiz davranışlara maruz kalanlar bile şikayetçi değil.
İyiden iyice kimse kimseye düzgün davranmıyor. Toplum olarak ince ruhlu olmayı unutuyoruz. Ben de dahilim buna. Bazen ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor sinirli anlarımda. Oysa bu benim elimde üzerinde çalışıyorum. Abartmamak şartıyla elbette.
Kimsenin kimseye sabrı kalmadı. Dolayısıyla nezaket rafa kalktı.
Alıştık her şeye insanlar duygularını yitirdi...
Açıklamada yazdıklarına katılıyorum.
Nazik insanlar genelde değer görülmüyor
"Kimsenin" demek çok da doğru olmamış. Hâlâ içimizde nezakete, kibarlığa önem verenlerimiz var. Evet, çoğu insan artık bunu önemsemiyor. Karşımızdaki insandan nezaket göremeyince bizim de içimizden nezaketli olasımız gelmiyor. Aslında bu durumda fark yaratıp karşımızdakine inat, kendi çizgimiz bozmadan ilerlememiz gerekiyor. Ben inanıyorum, böyle yapınca karşımızdaki kişinin hareketleri de bir süre sonra olumlu yönde değişmeye başlıyor. Her insan için demiyorum bunu tabii.
Değişiyoruz. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil, bizlerde öyle.
Benim umrumda ve kiymetli. Diger insanlarin nasil saygisiz, umursamaz, vicdansiz olduguyla ilgilenmiyorum. Ben kendimden sorumluyum ve nazik biri olarak hayatima devam ediyorum. Saygisiz olan ve kendini zeki sanan insanlari kandirmaya calisan cakallara sadece gulup geciyorum. Herkes ne yapiyorsa kendine yapiyor. Sonra kendileri ayni durumla karsilasinca ben bunu hak edecek ne yaptim diyorlar. Dedem her zaman cark donuyor insan dogup buyuyor sonra yaslaniyor aslinda tekrar cocuklasiyor derdi. Sen buyugune saygisizlik yaparsan ilerde sende saygi gormezsin yaptigin basina gelmeden gocup gitmezsin, o yuzden her adimin, hareketin senin gelecege yatirimin derdi. Cok hakli. Annesine babasina zulm eden insanlar, yaslandiklari zaman ayni muameleyi gorurler kendi cocuklarindan. Ne yapiyorsaniz, nasil yasiyorsaniz bu hayatta kendi geleceginizin tuglasini dosuyorsunuz aslinda. O yuzden dikkat etmek gerekiyor. Cool olucam diye edepsiz olmaya gerek yok.
Benim umrumda
Nezaketli bütün insanlar
benim her zaman dikkatimi çeker
Benim için her zaman 10 numara olur
Sürekli argo kelimeler kullanan nasıl davranacağını bilmeyen özellikle kadınlara nasıl davranacağını bilmeyen hödük insanlarla dolu onları gördükçe yazık diyorum …
Teşekkür ederim böyle kalmazsam
Hiç yaşamıyım daha iyi
Maalesef acı... artık çoğu insan nezaketin ne olduğunu bile bilmiyor, çok sevdiğim bir sözü hatırladığım bu sorduğun soruyla...
ben nezaketi ağaçtan öğrendim. ona tekme attım, o tepemden çiçek yağdırdı. o utanç bana ibretlik ders olarak yetti.😌
Nezaketi yumuşaklık olarak görüyorlar bu son zamanlarda denk geldiğim bir olay teşekkürler rica ederim demek Batı nin oyunları... bedenler büyürken keşke ruhlar ve karakterde büyüse insanlarda bu daha yaşanıla bilir bir ülke için hiç mi hiç fena olmazdı
Hihim , haklı olmak bazen hiç mi keyifli değil ^^'
Dostum dostum yine her zmaan ki gibi başka bir soruda yapmış olduğum yorumu es geçtin :D Beşiktaş'a getirtme beni :D
Kankan miyim gerçekten 🥺
Maalesef nezaketin acizlik sanıldığı zayıflık sanıldığı şu günümüzde nazik kalmak davranmak çok zor ben davranıyorum saf iyisin bilmem ne extrem bir durumda değil yapmam gerekeni yapıyorum ama illaki zarar vereceğiz ya insanlara menfaatsizlik çıkar ilişkisi gutmemek vs çok garip geliyor artık insanlara
Her şey incelikten insan kabalıktan kırılır. Mevlana
Dinlemek gösterilebilecek en yüksek nezakettir. Dale Carnegie
Nezaketiniz bizi zor ve şiddetten daha kolaylıkla nezakete zorlar. W. Shakespeare
Uğraşacak gücü ve silahı olmayanlar hiç olmazsa nazik olmalıdırlar. Oliver Goldsmith
Yumuşaklık ve nezaket hangi şeyde bulunursa mutlaka onu süsler hangi şeyden de çekilip alınırsa onu eksik ve kusurlu yapar. Hz. Muhammed
Bunları eklemek istedim.
Kesinlikle öyle. Bu kabalıkla, düşüncesizlikle nereye kadar gider insanlığın sonu bilemedim...
Beyefendiliği mi elden bırakmamaya çalışırım her zaman.
Gerçekten de öyle maalesef. İnsanımız yolunu baya şaştı, nezaket denen şey isim olarak kaldı
Vahşileşmeye doğru giden bu insanlarin inadına hep hoşgörü ve nazik olmaya devam edeceğim. Çünkü bu bana göre bi karakter meselesidir. Insanlar canavarlaşiyor diye onlar gibi olamam. Karakterimden ödün veremem
Verilmesi gereken cevap
Maalesef. Nezaket artık gerçekten kimsenin umrunda değil. Nazik olursun ezik sanırlar, uyarırsın yanlıştan, ikaz edersin duyar kasma derler, sessiz sakin kendi halinde olursun asosyal derler.
Ne derler, dışlarlar, kızarlar diye diye iyi duygularımız, edepli hallerimiz kalmadı. Evet çok doğru ülke kocaman bir vahşi ormana dönüştü. İşin kötüsü de herkes halinden memnun.
Dünya adaletli bir yer değil kötülerin dünyası derler ya aynı o hesap işte kötü olan kazanır nezaketli iyi olanda hep kaybeder bu çok acı bi durum bizi kötüye sürükleyip durur bende kötü olsam acaba bu kadar mutlu olur muyum diye düşündürüverir
Pişman ediyorlar çünkü kardeşim gerçekten pişman ediyorlar. Acı hem de çok acı evet ama bu duvarlar, mesafeler vs. de öyle keyiften örülmüyor. Bizi bu hale getirenler utansın daha ne diyeyim yani.
Benim umurumda. Özellikle yakın olmadığın insanlara karşı her türlü kaba davranış hiç etik değil. Ama nezaketten öyle kırılıp bükülmeyi de sıkıcı bulurum.
Kesinlikle çok haklısın. Normal olmayan şeyler artık normal gelmeye başladı. Kibarlık, nezaket neden bu kadar çok zor? Eğitim, öğretim ne işe yarıyor, çok eksiğimiz var. İnsanoğlu bu şekilde olmamalı.
Nezaket gösterirsin bunu farklı amaçla kullanırlar, insanlar artık menfaat peşinde işine yaramıyor ya da kâr sağlamıyorsa umrunda olmuyor. Acı ama gerçek...🥀
Evet, kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum. Buna karşın nazik olmayı ve bu şekilde bir yaşam sürmeyi seviyorum.
Haklısın öyle, nezaket kimsenin umurlarında değil ama benim umurumda ve her zaman da nezaketli biri olarak yaşayacağım.
Öyle kardeşim öyle…
Çünkü insanlara kaba davrandığın da değersiz olduğunu hissettirdiğinde daha kıymetli oluyorsun
Dün Bir sürü Türk’ün olduğu bir yerdeydim be aslında dünyada her şey gayet güzel nezaket saygı vs Türkiye’de yok Türk insanların da yok
Nezaketen davranılcak insanlar var insancıklar var seni anlamak istemeyenlere bişey anlatmaya çalışmıcaksın
Ben nazik bir insanım. Bana kaba davranan insanlara da nazik davranırım. Herkes kendine yakışanı yapar.
Teşekkür ederim 😊
Evet artık nezaket gibi, hoş görü gibi, merhamet gibi değerler hiç kalmadı. Herkes bir savaş halinde, kim kimin kuyusunu kazacağını şaşırmış.
çok güzel yazmışsınız. benim bir şey yazmama gerek kalmadı tamda bunları söylerdim.👏
Nezaket ile görgü doğru orantılı bana göre. Nezaketaiz kişiler aynı zamanda görgüsüzler.
😔
Ne oldu👀
Ben niye böyle bir şey yapmışım anlamadım :D
Çaktırma o zaman devam😅
Soru başlığını okuyunca düşüncelerimde yalnız olmadığımı düşündürdü.
Acı evet kalmadı maalesef saygı nezaket hiçbir şey kalmadı
Gerçekten öyle. Oysa herkes nazik olsa ciddi anlamda küçük büyük çoğu sorun çözülür.
Nezaket eziklik. gibi algılanıyor. Oysa insanın kendine ve insana saygısını gösteriyor...
Hep oyleydi, nezaket ve saygi kavrami uzay boslugunda sallaniyor.
Nezaket pahadır, ucuz insanlarda bulunmaz..
Şurda kıyamete pek bir zaman kalmadı. O insanlarla ruh çimenlere uzandığında Allah hesabımı soracak içim rahat.
Çünkü nezaket zayıflık olarak algılanıyor hem de kendi öfkesine yenilen insanlar tarafından
Nezaket gösterince horluyorlar memlekette
Burası çekinilen kaba insanalrın yeri
Herkesin menfaatleri karşılığı kadardır nezaket saygı sevgi ilerisi yok toplum olarak çok yozlaşmış durumdayız
Nazik oldukta ne oldu 😂
Evet aci bi durum artik insalar nezakete bile kabaca davranabiliyor
Benim umrumda😄
Çünkü kimsede sabır kalmadı.
İnsanlarda tahammül diye bir şey kalmadı
İnsanlar birbirlerine selam bile vermiyor artık
Artık naziklik aptallık olarak görülüyor bu devirde. Aslinda ne kadar iyi bir şey ama kimse farkında değil..
Konuşmayı öğrenemediler daha
Maalesef haklısın zaman ilerledikçe nezaket kayboluyor
Cidden kimse umursamıyor hatta göstermiyor
Evet acı, çünkü artık insanlık bitmiş.
Cok acı
benim de umrumda degil sdfgsdfgh
Herkes birbirinden cikarci ve p*slik
Cok aci
Aynen öyle
Oldukça acı insanlar çok kaba
Ne yazık ki öyle
aynen