Değişim zaman alan bir şey midir yoksa bir anda 180 derece değişmek mümkün müdür?

Değişim zaman alan bir şey midir yoksa bir anda 180 derece değişmek mümkün müdür?

Selamlar,
Değişim dediğin gibi zaman alan ve ilmek ilmek örmen gereken bir şeydir. Bir anda değişen insanlar büyük ihtimalle bir travma yaşamış insanlar olabilir. O yüzden insanları bu konuda yargılamak istemiyorum. Her insanın kendince haklı sebepleri vardır.
Zaman içinde de olabilir, bir anda da olabilir.
Örneğin iyi, yardımsever birisindir çaresiz bir durumda hiç kimse sana yardım etmez bir anda 180 derece döner, değişirsin. Bu tam tersi de olabilir.
Bir tanıdığımız vardı, müşterimizde kendisi. Yaşadığı evinin olduğu yerde travestiler çoktu, hiç sevmezdi. Bir gün hastalanmış çok kötü sevmediği travestilerden biri yardıma gelmiş sonra “ kızım” diye seviyordu duyduğum kadarıyla.
Gibi gibi örnekler çoğaltılabilir ve zaman içinde de olur, anında da olabilir değişimler.
Evveet hemde ne değişme ! İnsanlar zoru gördüklerinde mücadele etmeleri gerektiğinde bundan kaçabilirler ki sende tecrübe etmişsindir dün her ne olursa olsun yanında olacağım diyenlerin bugün beni öldü bil dediğini
Bazıları bulunduğu ortamın kabını alıp 180 derece değişiyor kimisi de hayatın getirdikleri ile değişim insan doğasında var her geçen yıl başka birine dönüşüyoruz farkında olmadan ama eğer bu 180 derece değişim pişmanlığın getirisi olarak olumlu duyguları getirmiyorsa aksine insan kendini dibe çekiyorsa o insanlardan uzaklaşır kaçarım
Cevap
28Cevap
Ben o insanlardanım. Değişirim, buna mecburum. Çünkü bunu yapmadığım zamn zarar gören ben oluyorum. Yüzümün en güzel yanını hak etmeyenlere, en çirkin yanını gösteririm.
Değişebilir
Çıkarları üstüne yaşayan bir insan saniyesinde değişir. Hele bir menfaati olmasın büründüğü maskenin altından gerçek yüzünü hemen gösterir. Lakin karakteri, edebi oturmuş insanlar kolaylıkla değişmez. Fakat bir insanda kolay kolay değişmez, ancak kendini bambaşka bir insan gibi tanıtır, sevdirir daha sonra bizim bu değişti dediğimiz kişi asıl karakterini sunar bize. Yani bir kaç olasılıklar vardır. İnsan oğlu çiğ süt emmiştir ne yapacağı belli olmaz, tabi her kesi aynı kefeye koymamak lazım.
Değişir Hayat bu hiç belli olmaz, her an her şey olabilir. Her an her şey olabilir şartlara, zorunluluklara bağlı her şey bizim elimizde değil,
Kimse bir anda değişmez mutlaka öncesinde bunu tetikleyen bir şeyler yaşanmıştır.
Bence çoğunlukla aslına dönmek oluyor bu.. Rol icabı takılan maskenin, çekimler sonrasında çıkarılması gibi..
Ne 180 sende tepetaklak ben diyim 360derece öyle bı degistiki ben şok ben iptal ya da şöyle de söyleyebiliriz aslında o değişmedi hep öyleydi ya da gizliyodu sonunda gerçek yüzü ortaya çıktı he olan kime mi oldu bir yasondaki oglumla bana 🤷🤷🤷
Bir anda değişen kişi kendisi bile değiştiğine inansa da özü onu rahat bırakmayacaktır. Zamanla ortaya çıkmak için bekler ve en zayıf olduğu anda tekrar kontrolü ele alır. Anlık değişimler çoğunlukla geçicidir.
Bı söz var 1 müsibet 100 nasihattan iyidir diye başından ciddi bi olay geçerse değişir çoğu kişi ama kansız şerefsiz insanlar 7 sinde neyse 70 indede öyle kalır
Değişim değildir sahtedir o.. Zamanı gelmiştir maskesi düşer gerçek yüzünü gösterir asıl olan son halidir çok güzel karakter taklidi yapan insanlar var
Değişir ve bazı durumlarda istesende istemesende değişmen gerekir çünkü her ne kadar dirensende bir yerden sonra şartlar ve insanlar sizi buna mecbur bırakıyor
Ansizin degisme karari alabilir ancak degismez. Degisim adim adim yavasca olur. Hizli olan seyde kalicilik yoktur ve ona da zaten degisim denemez.
Değişebilir. İmkan vermediğim tek şey, kendisi gibi davranmayan insanların kötü olması.
Bir anda değişime inanmıyorum ben. İnsanın yaşadıklarının bir birikimidir değişim... Sen bir anda oldu sansan bile, bir anda değildir.
Ne olarak değişim? Gider tarzını kıyafetini bir anda değiştirirsin. Ama çocukluk travman varsa bir anda zor.
Değişim olur insanın değişimi kendi istediği an olur , bana iyi gelecekse değişirim yoksa değişmem
Kesinlikle mümkün 😂 daha az önce şahit oldum 🤷🏻♀️ Zavallı insancıklar işte…
Mümkünmüş birebir şahit oldum. Bayağı şaşırmıştım :D
Ama sen halen cevap vermedin
Öyle bir an gelir ki, o durum onu değistirebilir.
İnsanoğlu fırıldak misali 180 değil 360 derece de döner, bi tur daha döner bir tur daha... Aklınız şaşar. Mâlesef böyle!
Bipolar Kişilik Bozukluğu başlamamışsa muhtemelen tanıdığın şekliyle rol yapıyordur. O rolü bırakmıştır
Eğer dayanma sınırını aştıysa döner
Menfaatçi bir insansa değişir
360 derece bile değişebilir
Bu şeyebbenziyo 2 yarişmacı var kıza güven verip son sn de butona basıyor adam 😁 180 derece dönüyor bu yüzden insanlar değişebiliyor
İnsanoğlu 180 değil 360 derecede değişir var öyleleri
İnsan var insan var bazen bir anda dediğin şey belkide son damladır bende olduğu gibi
Bence normalde zaman alır ama bazen öyle olaylar olur ki, anı değişimler de mümkün hale gelir
Tabii ki de değişir hayatta neler neler değişiyor
Bu durumun alasını en çok güvendiğim insanda gördüm biri dese inanmazdım kesinlikle terslerdim kesin ama yaşadım. İnsanlar çok tehlikeli olabiliyor
etki tepki meselesi taşma meselesi
İnsan olunca başlık mümkün sanki
Hayır elbette bu zamanla olabilecek bir şey
Yamuk insan olursa 360 derece yine döner
hangi derecede olduğuna bağlı
Konu bensem 360 bile olabilir 😌
Değişir. Annemden dolayı çok iyi bilirim 😂
180 ise iyi 360 bile olur gördük bunları
Öyle değişir ki benim tanıdığım kimdi dersin
Çok şahit oldum değişiyor
yaşadığı şeylere bağlı
Değişir insan oğlu neticede