İnsanlar belirli yerlere geldikten sonra egolarına yenik düşermi? 🍂

İnsanlar belirli yerlere geldikten sonra egolarına yenik düşermi? 🍂

Günaydın,
Bana göre dünyanın en kolay şeylerinden birisi bu bahsettiğin olay. Çünkü hoşgörülü olmak ve insanlara bu pencereden bakmak aslında yapılması en basit eylem. Fakat biz insanlar olarak sürekli zoru seçtiğimiz için burada da zoru seçiyoruz. Keşke insanlığın tek ortak dili hoşgörü olabilse.
Mütevazilik benim için gerçekten çok önemli.
Herkeste ego vardır ama bu egoyu nasıl kullandığı ve yaşadığı önemlidir. İnsanlara tepeden bakıp aşağılayıcı ve kibirli tavır takınan insan egosunu kötü yönde besler.
Ama ilgiyi, beğenilmeyi, övülmeyi seven, onaylanmak veya üstün tutulmak gibi durumlardan hoşlanmasına rağmen insanlara karşı her zaman alçak gönüllü, mütevazi ve kibirsiz tavır takınan insan ise egosunu iyi yönde besler. Kendi egosunu beslerken kimseye zararı ve küçümseyici tavırları yoksa o insanı eleştiri mahiyetinde "egoist" olarak adlandırmamalıyız.
Öyle yaşamak tabi ki de mümkündür, bu insanın yapısı ve karakteri ile alakalı bir durumdur.
Bu soruyu ben anlamadım. Kime karşı hoşgörülü yaşanıyor da ego’muza yeniliyoruz? Dahası hoşgörüyle ego’ya ‘yenilme’nin ne alakası var?
Ego’dan kastının ne olduğuna da değinmek lazım… Freud’un ego’su mu, yoksa new age ego mu? ‘Egolar’ mı yoksa alter-ego’daki ego mu? Büyük kelimeler kullanıyorsun ama sanki manaları hakkında çok emin olmadan kavramsallaştırmaya gitmişsin… Lütfen yanlış anlama, kesinlikle alay veya küçük düşürme niyetiyle yazmadım, cidden Türkçe’ni anlayamadım, ve bir hayli güvenirim dilime…
Ünvan sahibisin zenginsin veya patronsun veya başka bir şey için üst mertebelerde senin egona yenik düşmeden yani kendini beğenmişlik ruhuna girmeden adaletli ve hoşgörülü davranabilir misiniz diye soruyorum ….
İyi de kendini beğenmiş insanların adaletli ve hoşgörülü olduğunu nereden çıkarıyorsun? Ben tersini beklerdim açıkçası. Aksine, insan ne kadar adaletli ve hoşgörülüyse, o kadar da mütevazı oluyor genelde. Yani ego zaten bu denklemde yanlış olur girse..
Neyse siz benim demek istediğimi anlamadınız anlatacak halim yok
Egodan Aşırı Derecede Nefret Ederim Ego Demek Kibir Demektir Bi İnsan niçin Ego yapar ki nesin yani sen Tamam başarılı olabilir sin IQ zeka seviyen üsttur ama sonuç olarak insansın aciz bi kul Kafana yıldırım düşse ölürsün bi insan kendisini asla yukarda görmemeli yoksa Bi bakar en aşağı da bulunur
Cevap
13Cevap
Kendini geliştirmiş insanlar için mümkündür
bence mümkündür
Yeni yeni anlıyorum ki düşerler. Düşmek isterler çünkü. Bile bile lades yani... Nereden geldiklerini unuturlar ama büyük ihtimalle zaten unutmak istiyorlar.
Elbette mümkün yeter ki kişi bunu istesin. Ama ben buyum böyleyim diyerek bu çaba içine girmediği için aynı davranışa devam etmekte.
kişiden kişiye değişir bu durum
ben şahsen mütevazi duruşumu bozmazdım
Mümkündür iradeyi ve nefsi güçlü tutarak bunu herkes yapabilir zor değil yeter ki istesinler.
ego için konuşamam ama hoş görü sadece hak edene gösterilmesi gereken bir şeydir
Mümkün de insanların gururu ve yüksek egosu bir adım önde.
Mümkündür, odaklanmayla alakalı bir durumdur.. Insan isterse egosunu öldürebilir 😌
Çok da mütevazi olmaya gerek yok. Herkes haddini bilecek
Mümkün bu insanın elinde olan bir şey.
Mümkün tabi neden olmasın
Bence mümkündür
Evet var öyle birileri
Ego parazitlik yapar. Mümkün değil..
Elbette
Efendim?
What?
Öyle yaşıyorum
mümkün değil
Mümkün ben yapmam