Majör depresyon tanısı alan var mı? Yatağımda uykumda ölsemde gitsem diyorum?

Üst üste şeyler yaşadım daha önce tanı almıştım. İlaçladımı kullanmayı bıraktım 3 yıl önce. Kendimi bildim bileli hep böyle mutsuz umutsuz üşengeç yılgınım. Ölsem daha iyi. 26 yaşındayım ne KPSS’ye hazırlanabildim ne işe girdim. KPSS’ye hazırlanacaktım güya yapamadım. Herkesi mutlu ettim iyi oldum bi kendim olamadım. Hayatla başa çıkacak güçte heveste yok bende. Banyo bile zor ediyorum. Kimseyle konuşmak istemiyorum. Hayatımda ki sevdiğim insan bir sürü sınav dönemim olduğunu bildiği halde merhametsiz tavırlarıyla beni resmen mecbur ederek ilişkiyi bitirmemi sağladı. Böyle kötü böyle bencil insan görmedim. Kime iyilik ettiysem hep nankörlük gördüm. Kimseyi tepemde taşıyacak halim yok. Bıktım insanlardan. Boşa masrafım resmen öylesine yaşıyorum. Çocukluğumdan beri annemle babamın ilişkisi hep kötüydü. Ben anneme hep destek oldum. Sürekli ilişkileri dalgalı aileyi idare etmeye çalışan bendim uzun süredir. Annemde bipolar hastası.. ona da üzüntümü rahatsızlığımın aşırı tetiklendiğini belli etmemem lazım.. Hiçbir zaman aşırı başarılı çalışkan bir tip olmadım. Ailemde çok baskıladı zamanında sosyal ilişkilerim zayıf. şu an öyle bir durumdayım ki kim bereye çağırırsa çağırsın gitmiyorum. Yataktan bile zor kalkıyorum. Temmuz sonu sınav var halim yok hiçbir şeye. Ne çalışmak istiyorum ne başka bir şey. Benden iflah olmaz.
Majör depresyon tanısı alan var mı? Yatağımda uykumda ölsemde gitsem diyorum?