Göz göre göre, akrabalarımdan biri herkesi kıskanan kinci fitne bir insan. Çocukluğumdan beri onu gördüğümde aklıma seytan geliyor. Fitneliği herkesin dilinde. Sivridilli kalp kıran biri. herkesin hakkını almıştır eminim. Bu kişi, sanki o fitneliği hiç yapmamış, sanki o karakterle alakası yokmuş gibi wp durumlarında hep sohbetler paylaşıyor ua. Allah sizi inandırsın sinirden fenalaştığımı hatırlıyorum. 40 yaşında 4 çocugu var utanmadan bide melekler gibi binmiş salıncağa sallanıp arkaya müzik ekliyor. Ulan arsız, bizim eve gelip dedikoduyu yaptığın dakika telefonu elime bi aldım gördüm ki iki taşın arasında paylaşmış yine. Allah iki yüzlülerin din tüccarlıgı yapanların öyle bir ibretlik ders almasını sağlasın ki. Baska bir şey demiyorum
Bir insan başka bir insanı neden öldürmeye çalışır ki... o öldürme noktasına ne yaşamış olursa olsun nasıl geliniyor? Kabul edemiyorum bunu? Bir insanın başka bir insanı öldürebilmesi çok soğutuyor beni dünyadan... Eline bıçağı alan silahı alan vuruyor öldürüyor "cinnet geçirdim Özür dilerim" diyip takım elbise giyerek affediliyor. Bu kadar kolay olmamali katil olan insanlarin affı... Düşüncelerime sığmıyor.
Seviyorum ediyorum deyip de gözünün yaşına bakmadan yarı yolda bırakanları Çok iyi anlaştıgın insanla şak diye iletişimi kesmesi ortada sebep yokken Çalıp çırpıp sonra ekranlara çıkıp EKONOMİ ÇOK İYİ diye böbürlenip sıkışınca HAKKINIZI HELAL EDİN diyip ve bunların arkasında olan koyun surulerını anlamıyorum anlamıcam.
İnsanların sürekli yükselme, en üst basamaklara çıkma hırsını aklım almıyor! Tamam en yüksek ortalama senin olsun, akademik kariyerin de senin olsun. Ama biraz dönüp de seçtiğin mesleğe bak ya! Bazı insanların bu kıskançlıkla, hırsla ve bencillikten öğretmen olacakları, akademisyen olacakları ihtimalini kafam almıyor!
Herkese gelen kitabin farklı farklı yorumlanması da ayri bir tezat sayilmaz mi? Herkesin anlayabileceği bir dil olsaydi keske. Belki de öyledir bilemiyorum.
Açıkçası bu çok derin ve ince bir konu.. bu konuya girmek istemiyorm, sadece söyle söylemek istiyorum; , inançlar, din , dil... vb şeyler farklıdır.. Sadece bunu demek istiyorum daha ilerisinde , ben susarım.. Zaten anlatmak istedigimin aslında, Tanrı ve realistik sözleri olmadığını orada bir ima yaptigimi anlamalıyız diye düşünüyorum Teşekkürler 😌
Hissettiklerini nasıl söyleyemez insan ya da sinirden, kıskançlıktan çatlarken nasıl sessiz kalınır, hatta seviyorum diyip karşı cins sivri sinekten kıskanmaz insanlar, aklım almıyor..
Valla az önce soruları okuyordum. Hiç bakmiyorumki kim sormuş soruyu öyle okuyub cevabliyordum. Bakiyorumki eski sevgilimin sorusuna cevab yazmışım o an benim yüzümü görmelisiniz ya bakın bunu aklim almadı. Bu ne ya Allah kahretsin kızım baksana nereye yazıyon dedim
Bencillik kesinlikle bencillik. Dünya üzerinde bu kadar iğrenç bi duygu olamaz ya valla. Nasıl becerebiliyorsunuz, içinizde nasıl barindirabiliyorsunuz şu duyguyu ya aklım gerçekten almıyor. Insan niye sadece kendini düşünür ki...
Yapılan ve ortada olan şeyleri olmamış veya daha farklıymış gibi kabul eden insanları aklım almıyor. Bariz duran bir şeyin ısrarla reddedilmesi nasıl bir ruh hali anlayamıyorum.