O kadar çok bunaldım ki stres sıkıntı dert tasa hiç eksik olmuyor. Kendimi nasıl az da olsa sakinleştirebilirim. Önerileriniz var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
O kadar çok bunaldım ki stres sıkıntı dert tasa hiç eksik olmuyor. Kendimi nasıl az da olsa sakinleştirebilirim. Önerileriniz var mı?
Ben bu durumda olduğum, içim daraldığı zaman gökyüzüne bakarım.
İçimden dua ederim.
Çünkü gerçekten gökyüzüne bakmak bana çok iyi geliyor.
İçimden kendi kendime konuşurum, "senin bu şekilde gerilmen bir işe yaramıyor" derim.
Ama insan bazen gerçekten sakin kalamıyor.
Selamlar,
Stresi kabul etmek ve onunla deprem gibi yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Eğer onu idare edebilirsen çok güzel olacaktır. Stresi yenmek yerine onunla dost olmayı seçmeli. Dost kelimesini özellikle kullandım çünkü büyükşehir hayatında stressiz bir hayat aramak gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Evimizde, çevremizde sürekli strese maruz kalıyor, dokunduğumuz insanlara da stres saçıyoruz maalesef. İşte bu yüzden stresi hayatımızın bir parçası olarak kabullenmek zorundayız ve onunla yaşamaya alışmalıyız.
Çok teşekkur ederim hocam. Çok doğru onunla yaşamayı öğrenmek lazım normalmiş gibi. 🙏
Stresten uzak durarak. Sana iyi gelen şeylere odaklanarak. Sonuçta dertlerin biri biter diğeri başlar :) sonu yok ki bunun. Onlara takılıp kalacağına, seni ne eğlendiriyor, mutlu ediyor ve iyi geliyorsa onunla öldür zamanını.
Cevap
6Cevap
Merhaba, stresle başa çıkabilmek için aslında yapılması gereken en önemli şey, sorunların kaynağını bulmak. Yani tam olarak kim, hangi olay canınızı sıkıyor? Bunun tespitini yapmanız lazım. Sonrasında bunları çözebildiğiniz kadarıyla çözmeniz gerekir. Çözemediğinizi de görmezden, duymazdan gelmeli, aklınıza getirmemeye çalışmalısınız. Bunu yapabildiğiniz ölçüde stresten uzaklaşmış ve yaşam enerjinizi yüksek tutabilme şansınız olur. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Çok teşekkürler 🙏
Rica ederim :)
Dua ile. Başka yolu yok.
Kendinizi tetiklemek yerine alışmaya çalışın. Zamanla normalleşecektir.
Her anımız stresli, maalesef.
Çok teşekkürler dua her derde deva..
Kafanı dağıtacak şeylere odaklanirsan birazda olsa rahat edersin
Teşekkürler🌺
Kahve içebilirsin ya da daha fazla uyuyabilirsin
Strese sebep olan tetikleyicileri bilmek önemli. Bazen bilmediğimiz için çözemiyoruz. Sorunu tespit etmek çözmekten daha önemlidir. Sonrasında da şu olursa... yapacağım şeklinde zihnen ön hazırlık yapmak işe yarıyor. Ayrıca bazen bizim kontrolümüz disinda gelişen seyler de olacaktir. Onlara etki edemeyecegimize göre bundan ne öğrenmem gerekiyor diyerek yolumuza bakmamız bizi daha dingin kılıyor.
Hayat önünde sonunda bitip gidecek seyler icin fazlaca dertlenmeye degmiyor. Her sey vazifesini yapar, gider. Sorunlar bile.
Çok Teşekkürler
her zaman yaptığın şeyleri bir yana bırakıp
bir gün de olsa başka şeyler yapman stres konusunda baş edebilme gücü veriyor sana
Haklısın abi denemek lazım teşekkur ederim
rica ederim kardeşim
Ben başa çıkamayıp yine antidepresan kullanmaya başlamıştım en son, son günlerde ben de yeri olan biri sayesinde artık ilaçları bıraktım. Sigara veya alkol gibi alışkanların varsa bırakmakla başla. Meditasyon ve bitki çayları öneririm. Sakinleştiriyor.
Çok teşekkür ederim 🌺
Sigara var onu da azalttım ya
azalttıysan güzel, bence tamamen bırakmaya çalış stresi tetikliyor biraz. rica ederim.
Haklısın insan ona sarıyor stres bastıkça 🙏
Birileri ilaç kullanıyor. Ben ise müzik dinler veya komik film/dizi izlerim. Oyun oynamak ta kafa rahatlatıyor.
Tesekkur ederim🌺
Geçmiş olsun 😊
🌺😌
Daha önce seni strese sokan durumları düşün onlar nasıl gelip geçtiyse bu da gelip geçecek bu süreçte kendimi ekstra yormamam lazım diyebilirsij
Teşekkür ederim.🌺
Beni ara kendi derdimi anlatıyım sen kendikini unutursun böylelikle yok olur stresin
🌺 sizinde geçer umarım
Şahsen ben bazen namaz kılıyorum bazen yalnız başıma kalıyorum bana yalnız başıma kalmak iyi geliyor
Allah kabul etsin
Allah razı olsun
Düşünmemek lazım , bende gelecek kaygısı ve ödemeyeceğim borçlardan dolayı stres yapıyorum.. tek çözümü başka şeyler düşünmektir
Yürüyüş çok iyi özellikle çıplak ayakla toprakta yürümek
Kanka namaz kıl ya. Cidden baya iyi geliyor
Allah kabul etsin kankam dua falan çok iyi oluyor
Senden yüce olan bir varlıktan medet ummak, sadece islamın temelinde yoktur. İslamiyetten önce, dinden önceki zamanlar mitolojilerin doğuşu da bundan kaynaklıdır. İnsan insandan belirli bir yere kadar medet umar cünkü. Bir yerden sonra bir güce ihtiyaç vardır.
Dedişleri izle sakinleşirsin kankiş öşxöcldlddş
yok ya onlar tetikler :(
strese baş edemiyoruzki hep hayatımızda var
Haklısınız hayatın bir parçası
takmamaya çalışmak lazm ama olmuyo anlık unutuyosan tekrar geliyo :)
Maalesef 🙏🙏
aynn
Ben başa çıkamıyorum 🙄
Avazın çıktığı kadar bağır 🤣🤣🤣
Müzik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?