Her işi kusursuz yapmak zorunda hissediyor musunuz yoksa hiçbir şeyin kafanızda tasarladığınız kadar harikulade olamayacağının bilincinde misiniz?

Her işi kusursuz yapmak zorunda hissediyor musunuz yoksa hiçbir şeyin kafanızda tasarladığınız kadar harikulade olamayacağının bilincinde misiniz?

Her işimin kusursuz olması için çaba gösteririm ancak bir tane bile kusursuz işim yok. Yani bunun bilincindeyim ancak yine de çaba gösteririm. Çünkü o zaman elimden gelen her şeyi yapmış olurum ve vicdanım rahat olur.
Her zaman iyimin daha iyisi vardır. Yani kusursuzduk diye bir şey yoktur. O yüzden hayır, her işim kusursuz değil tam tersine mutlaka kusuru vardır. Ama ben elimden gelenin hep en iyisini yapmaya çalışırım ama sonuçta mutlaka bir kusuru vardır ve sonuç ne olursa olsun bence o son durum kusurlu haliyle daha güzeldir.
Hatta ne demişler kusursuz dost arayan dostsuz kalır. Dost bile kusuruyla güzeldir. Pozitif olun güzel bakın yeter. Bazı şeyleri görmezden gelmek de bir marifettir. Keyifli geceler. 😎
En pratik ve hızlı yoldan çözerim. "Hiç bir şey kusursuz değildir" rüzgarını ardıma alarak işleri mi mükemmele yakın bitiriyorum.
İş hayatında evet, kusursuzluk peşinde koştuğum oluyor. Ama normal hayatımda bu kadar yüklenmiyorum kendime. Olduğu kadar, yettiği kadar olması yeterli geliyor.
Cevap
29Cevap
Her şey kusursuz olmuyor ya...
Enine boyuna iyice düşünüyorum ama illa pürüz çıkıyor. O yüzden hata olma ihtimaline hep hazırım.
Evet kusursuz ve mükemmel olmalı
Evet mükemmeliyetçiliği seviyorum
Her şey tamam olmayınca içim rahat etmiyor
Bozuldu mu içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor
Hiç bir şey kusursuz değildir o yüzden böyle şeylere artık pek takılmıyorum. En mükemmel görünen şeyde bile ufakta olsa bir kusur vardır
Mükemmeliyetçilik huyum beni çok yoruyor, bu sebeple kendime tikandigimda sık sık şu sözü hatırlatıyorum: "Mükemmel mümküne manidir."
Eskiden çok takıntılıydjm her şey kusursuz olucak diye şimdi öyle değil olduğu kadar incelediği yerden kopsun banane herşeyi bosverdim tek onu değil
Kusursuz olmalıdır, her şey tam ve zamanında eksiksiz olmalıdır
Kusursuz hiç bir iş yoktur az kusurlu olur en az seviyeye indirmek için uğraşıyorum
İş görür çalışır durumda olması yeterli illa kusursuz mükemmel olacak diye kafama takmıyorum.
hayır kusursuzluk takıntım yok mutluysam sonucundan kâfi
Her zaman kusursuz olmasını istiyorum ama öyle olmuyor tabi
Hayır kusursuz olmak zorunda değil ki kusursuz olması için de çabalamam
Zorunda hissetmiyorum ben yapıyorsam zaten kusursuzdur
Kusursuz iş yapmaya çalışanlar psikolojik sorunludur
Bazen çok çok özen gozteridgim oluyo ama herzmn degil
Bilincindeyim ve mükemmeliyetçiyim. Lanet olsun, çok kötü bir denklem!..
Öyle istiyoruz ama her zaman olmuyor öyle bir şey çıkıyor mutlaka.
Yok o işi 25 yaşından sonra saldım.
Kusurlar olsun insan olduğumuzu hatırlatıyor. Mükemmeliyetçilik huzur bozar mutsuz eder
Evet kusursuz olmalı çünkü plan ve programım aynen işlemezse huzursuz oluyorum.
Önceden mükemmeliyetçiydim ama şimdi elimden geleni yapıp olduğu kadar deyip kenara çekilirim.
Hayır kusursuz yapmaya çalışınca yorucu olur en iyisini yapmaya çalışmak lazım
Kendim gibi işlerimi de mükemmel olması için ne gerekiyorsa yaparım
Allah beni kusursuz mu yaratmis ki ben kusursuz olucam.
Aştım onu ben şimdi her işim kusurlu 😅😅
Evet öyle olmayınca içim rahat olmuyor
Kusursuz olmalı
Öyle bir takıntım yok.
İçime sinmeli diyelim
Kısmen
Mükemmel olmalı mutlaka kontrol ederim
En iyisi neyse o olmalı 🤺
bunun için savaşırım, emek veririm..
Hayır kusursuz yapmaya çalıştıkça kusur oluyor
mükemmeliyatcıyım :p
Esmiden öyle düşünürdüm